FB pixel TP pixel
Tvůrci Zaklínače popsali, jak Geraltovi změní obličej. Vychází prý z knih © Netflix

Tvůrci Zaklínače popsali, jak Geraltovi změní obličej. Vychází prý z knih

Třetí řada Zaklínače startuje na Netflixu již ve ve čtvrtek 29. června a je to naposledy, co se setkáme s Geraltem z Rivie v podáního Henryho Cavilla. Tvůrci nyní vysvětlují, jak si poradí se změnou vzhledu hlavního hrdiny. A nedává to moc smysl.

27. 6. 2023 17:15 | Filmové novinky

Třetí řada Zaklínače startuje už ve čtvrtek a producenti seriálu čím dál více mluví o největším slonovi v porcelánu v podobě odchodu Henryho Cavilla. Ten se rozhodl, že ve čtvrté řadě již pokračovat nebude a tvůrci ho nahradili Liamem Hemsworthem, který do světa Zaklínače zcela jistě přinese trochu jiného řežníka z Blavikenu, než na kterého jsme od Cavilla zvyklí. Budou tvůrci tuhle změnu podoby a chování nějak akcentovat již ve třetí řadě? Nebo ji budou přecházet? Právě touhle otázkou se fanoušci dlouhodobě zabývají a zdá se, že tvůrci skutečně plánují Geraltovu proměnu v seriálu řešit. Jejich vysvětlení, které prý vychází z knižní ságy, je ale hodně velkou kreativní licencí a interpretací. Na následujících řádcích samozřejmě očekávejte spoilery.

Geraltovy paralelní světy?

Výkonní producenti Tomek Baginski a Steve Gaub totiž proti Yahoo vysvětlili, že mají velmi dobrý plán, jak nového Geralta představit, přičemž vycházet mají z meta nápadů, které jsou součástí už Sapkowského knih. Baginski doslova řekl: „Bude to velmi věrné loru, tedy tomu, co prezentují knihy a myslím si, že to bude bezvadné. Zároveň půjde o nového Geralta, o novou tvář téhle postavy a myslím, že to bude velmi vzrušující.“

Baginského slova jsou pro řadu čtenářů poměrně matoucí, protože žádná ze Sapkowského knih nepojednává o změně Geraltova fyzického vzhledu. Můžeme se samozřejmě bavit o změně jeho přístupu k zaklínačství po Věži vlaštovky, avšak Baginski vyloženě zmiňuje, že tvůrci vychází z meta hrátek v páté knize, čímž je myšlena Paní jezera, tedy sedmá kniha série, jež je pátou v momentě, kdy ignorujeme dvě povídkové sbírky. V té sice Geralt rovněž nezmění svůj vzhled, Ciri ale cestuje různými světy a časy, což v podstatě znamená dnes již nadměrně užívané hrátky s multivesmírem. Je tedy možné, že Geralt v nějaký moment například zemře a nahradí ho alternativní verze z jiné reality? Zdá se, že je něco podobného vysoce pravděpodobné. Ostatně Geralt na konci Paní jezera společně s Yennefer skutečně umírá. Ciri je však „oživí“ a přenese do artušovského světa. Zrovna tato část je nicméně otevřená interpretacím, protože závěr můžete vykládat jako šťastný konec, ale spíš jako život po smrti.

Je otázkou, jestli toto velmi volné meta vykládání si Sapkowského fanoušci přijmou. A také, proč se tvůrci chtějí inspirovat sedmou (respektive pátou) knihou, když ve třetí řadě adaptují teprve knihu Čas opovržení. Na druhou stranu, scenáristé Zaklínače si předlohu neohýbají poprvé, za což byla kritizována především druhá řada. Nezbývá však než se nechat překvapit a doufat, že se Henry Cavill rozloučí ve vrcholné formě. A hlavně, že mu tvůrci umožní se v ní rozloučit. Producent Gaub každopádně slibuje, že právě to bylo kreativním cílem. Všichni prý chtěli, aby byl Cavill na své poslední scény v seriálu hrdý a aby byly poslední epizody skutečně silné. Od čtvrté řady by se navíc měl seriál čím dál více soustředit na Ciri jako hlavní hrdinku a Geralt by měl ustoupit do pozadí.

Zdroj: Redanian Intelligence / Yahoo! News

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Z Netflixu zmizí 90 filmů s češtinou. Rozlučte se s Riddickem i Návraty do budoucnosti
Z Netflixu zmizí 90 filmů s češtinou. Rozlučte se s Riddickem i Návraty do budoucnosti
26.06.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Netflix má před sebou další z velkých odlivů licencovaných filmů. Tentokrát dojde k řezu hned 90 snímků, mezi nimiž budou oblíbené žánrovky i historické klasiky.

Geralt řeže hrdla i toká s Yennefer. Nový trailer Zaklínače slibuje velké změny
Geralt řeže hrdla i toká s Yennefer. Nový trailer Zaklínače slibuje velké změny
26.06.2023 16:55:00 | Filmové novinky

Už tento čtvrtek, 29. června, se na Netflix přiřítí třetí řada Zaklínače a Netflix slibuje, že dojde k velkým a zásadním změnám. Naznačuje tím snad, že konečně začne Sapkowského knihy věrně adaptovat, aby si udobřil fanoušky? Anebo tím pomrkává na přicházející změnu tváře hlavního hrdiny?

Strážci galaxie 3 míří online. Předplatitelé Disney Plus si počkají dlouho
Strážci galaxie 3 míří online. Předplatitelé Disney Plus si počkají dlouho
26.06.2023 15:35:00 | Filmové novinky

Marvel právě prozradil datum uvedení třetího dílu Strážců galaxie v digitální podobě a na fyzických nosičích, a potvrdil tak distribuční strategii studia, kterou realizoval u posledního Ant-Mana. Předplatitelé Disney+ nadšení nebudou.

Diváci jsou zničení a otřesení. Nolanův Oppenheimer je prý intenzivním hororem
Diváci jsou zničení a otřesení. Nolanův Oppenheimer je prý intenzivním hororem
25.06.2023 19:45:00 | Filmové novinky

Nový snímek režiséra Christophera Nolana Oppenheimer může na oko působit jako nudný životopis tvůrce atomové bomby. Jenže nebyl by to Nolan, aby svůj film nepojal výrazně autorsky a originálně. Oppenheimerův příběh je tak podle režiséra svou intenzitou podobný hororům a diváci z něj nebudou odcházet úplně v pořádku.