FB pixel TP pixel
Geralt řeže hrdla i toká s Yennefer. Nový trailer Zaklínače slibuje velké změny © Netflix

Geralt řeže hrdla i toká s Yennefer. Nový trailer Zaklínače slibuje velké změny

Už tento čtvrtek, 29. června, se na Netflix přiřítí třetí řada Zaklínače a Netflix slibuje, že dojde k velkým a zásadním změnám. Naznačuje tím snad, že konečně začne Sapkowského knihy věrně adaptovat, aby si udobřil fanoušky? Anebo tím pomrkává na přicházející změnu tváře hlavního hrdiny?

26. 6. 2023 16:55 | Filmové novinky

Už 29. června dorazí na Netflix první polovina epizod 3. řady Zaklínače, ve které se s diváky symbolicky rozloučí i herec Henry Cavill, který před časem oznámil odchod od seriálu, aby se mohl věnovat dalším projektům. Spekulovalo se však, že skutečným důvodem Cavillova odchodu je jeho dlouhodobá nespokojenost s kvalitou seriálu a kroky scenáristů, kterým Sapkowského knižní předloha posloužila spíše jako trhací kalendář než jako opravdový odrazový můstek pro Geraltovy seriálové dobrodružné výpravy. Netflix pak přislíbil, že si výtky fanoušků vezme ve třetí řadě k srdci a i trailer slibuje, že se „všechno změní“. Otázkou ale zůstává, zda těch změn bude tolik, aby si streamer i po odchodu Cavilla diváky udržel.

Ostatně už druhá řada měla sledovanost horší než ta první, takže tvůrci Zaklínače musí konečně trochu šlápnout do pedálů, aby měli šanci seriál dokončit podle původních plánů. Čtvrtá řada už je sice naplánovaná a předběžné schválení má i ta pátá, pokud by ale třetí řada pohořela, je jasné, že by Netflix začal sahat k nouzovému plánu a seriál by končil dříve. Od čtvrté řady každopádně hlavní roli Geralta z Rivie obsadí Liam Hemsworth, přičemž už při pohledu na nejnovější trailer je téhle výměny šarží ohromná škoda. Cavill totiž je v roli naprosto dokonalý a ať už podřezává hrdla, vrhá kouzla, ocucává Yennefer nebo sází suché hlášky, řezníka z Blavikenu mu prostě věříte od palce až po poslední bílou loknu. Budeš chybět, Henry. Druhé poloviny třetí řady se každopádně dočkáme 27. července.

Zdroj: Netflix

 872 zobrazení   56 se líbí
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Strážci galaxie 3 míří online. Předplatitelé Disney Plus si počkají dlouho
Strážci galaxie 3 míří online. Předplatitelé Disney Plus si počkají dlouho
26.06.2023 15:35:00 | Filmové novinky

Marvel právě prozradil datum uvedení třetího dílu Strážců galaxie v digitální podobě a na fyzických nosičích, a potvrdil tak distribuční strategii studia, kterou realizoval u posledního Ant-Mana. Předplatitelé Disney+ nadšení nebudou.

Diváci jsou zničení a otřesení. Nolanův Oppenheimer je prý intenzivním hororem
Diváci jsou zničení a otřesení. Nolanův Oppenheimer je prý intenzivním hororem
25.06.2023 19:45:00 | Filmové novinky

Nový snímek režiséra Christophera Nolana Oppenheimer může na oko působit jako nudný životopis tvůrce atomové bomby. Jenže nebyl by to Nolan, aby svůj film nepojal výrazně autorsky a originálně. Oppenheimerův příběh je tak podle režiséra svou intenzitou podobný hororům a diváci z něj nebudou odcházet úplně v pořádku.

Tohle je Superman! Žhavý náhradník za Cavilla natočil fantastické kaskadérské video
Tohle je Superman! Žhavý náhradník za Cavilla natočil fantastické kaskadérské video
25.06.2023 18:50:00 | Filmové novinky

Každý nový casting Supermana je událostí, který přitáhne do Hollywoodu stovky potenciálních kandidátů. Jeden z největších frontrunnerů na nového syna Kryptonu se nyní objevil na kaskadérské nahrávce, ve které vypadá jako mladý Henry Cavill a létání mu jde pěkně od ruky.

Nejčernější komedie roku je konečně online. Bude vám ze sebe špatně
Nejčernější komedie roku je konečně online. Bude vám ze sebe špatně
25.06.2023 18:10:00 | Filmové novinky

Máte až po krk přeslazených romantických komedií a vztahovek, kde jsou hrdinové hodnější než Mirek Dušín? Na streaming konečně dorazila brilantní kousavá satira, která všechny tyto filmy hravě strčí do kapsy a ukáže jim velký zdvižený prostředníček.