FB pixel TP pixel
Jak se Arya dostala za záda Nočního krále? Vystřiženo, prý na tom nezáleží © TMDB

Jak se Arya dostala za záda Nočního krále? Vystřiženo, prý na tom nezáleží

Tvůrce Hry o trůny se rozhodl vyškrtnout cestu Aryi skrz Zimohrad až ke Stromu srdce, protože na tom, jak se tam dostala, dle jeho úsudku nezáleží.

Filmové novinky

Ještě před tím, než Hra o trůny definitivně skončila a na trůn usedl Bran (Isaac Hempstead-Wright), museli se živí vypořádat s Nočním králem (Vladimir Furdik) a Bílými chodci. Po letech budování napětí a očekávání nakonec k osudovému střetu došlo v 3. díle 8. řady s názvem „The Long Night“. Během 80 minut řada fanoušků očekávala souboj Nočního krále s Jonem Sněhem (Kit Harington) a spekulovala o tom, kdo má šanci domnělého hlavního padoucha seriálu porazit, ale nakonec se ze tmy zjevila letící Arya (Maisie Williams) a posla smrti promptně poslala pod kytky. Už po odvysílání tohoto dílu se mnoho lidí ptalo, jak se zraněná Arya probojovala Zimohradem až ke Stromu srdce a proklouzla skrz Bílé chodce až k Nočnímu králi. Nyní se ukázalo, že tvůrci tuto její cestu skutečně natočit chtěli, ale nakonec se rozhodli ji vystřihnout.

O zákulisí 3. epizody už toho prozradil mnoho a nyní přidal další zajímavý střípek. Režisér „dlouhé noci“ Miguel Sapochnik nedávno pro THR promluvil o rozhodnutí onu scénu s Aryou vystřihnout:

„Nebyl jsem si jistý ničím, pracovali jsme dlouho a tvrdě, abychom našli správnou rovnováhu mezi uspokojením a naplněním divákových představ. Pak jsme to celé natočili a přetočili a zjistili, že klíčovým prvkem je rytmus. Měli jsme detailní plán toho, jak se probojuje ke Stromu srdce, ale postupně nám došlo, že už to v podstatě udělala dříve v epizodě, takže to trochu vypadalo jako opakování. Nakonec jsme došli k názoru, že na tom, jak se tam dostala, nezáleží. Důležité bylo jen správně nachystat moment, kdy ji Noční král v letu chytí a my máme pocit, že je po všem, načež provede svůj trik s dýkou a zabije ho.“

Vzhledem k délce celého dílu lze předpokládat, že na tuto stejně jako na řadu dalších „vysvětlovacích“ scén zkrátka už nezbylo místo. Ve výsledku to celé bohužel po 8 řadách budování postavy Nočního krále působilo velmi uspěchaně (a tmavě). Podkopávat očekávání diváků je možná klíčem k dramatickému příběhu, ale řada fanoušků to spíš vnímala jako podkopání jejich důvěry a filozofie seriálu, na níž Hra o trůny vystavěla svůj obrovský úspěch.

 12 261 zobrazení   18 se líbí
Seriál Loki bude jako obří marvelovka. Konečně známe i počet epizod
Seriál Loki bude jako obří marvelovka. Konečně známe i počet epizod
19.08.2019 | Filmové novinky

Představitel proradného Lokiho, Tom Hiddleston, se opět rozpovídal o tom, co nás čeká v chystaném seriálu pro streamovací službu Disney+. A kupodivu odhalil i počet epizod.

Disney+ chystá seriál o Obi-Wanu Kenobim s Ewanem McGregorem?
Disney+ chystá seriál o Obi-Wanu Kenobim s Ewanem McGregorem?
16.08.2019 10:00:00 | Filmové novinky

Disney po propadáku se spin-offem Hana Sola znovu začíná prozkoumávat hlubiny Star Wars. A podle zákulisních drbů má co nevidět oznámit seriál o milovaném rytíři Jedi Obi-Wanu Kenobim, jehož opět ztvární Ewan McGregor.

Všichni jsou podezřelí. Nový trailer k 3. řadě 13 Reasons Why je venku
Všichni jsou podezřelí. Nový trailer k 3. řadě 13 Reasons Why je venku
15.08.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Do premiéry 3. řady populárního teen dramatu 13 Reasons Why zbývá pouze jediný týden a Netflix tudíž vypustil plnohodnotnou ukázku, která naznačuje výrazně temnější podání. Hannah je definitivně pryč a tentokrát se pátrá po vrahovi násilníka Bryce!

Streamovací služba od Apple je za rohem. Představila hvězdnou novinku
Streamovací služba od Apple je za rohem. Představila hvězdnou novinku
14.08.2019 14:00:00 | Filmové novinky

Reese Witherspoon, Jennifer Aniston a Steve Carell jsou hlavními lákadly dramatického seriálu Morning Show, natočeného exkluzivně pro novou streamovací službu Apple TV+ startující tento podzim.