FB pixel TP pixel
Jak vypadal seriál Stranger Things, než se ho ujal Netflix? © TMDB

Jak vypadal seriál Stranger Things, než se ho ujal Netflix?

Z dnešního pohledu to tak nemusí vypadat, ale streamovací společnost Netflix se schválením výroby seriálu Stranger Things pouštěla do velkého finančního rizika, které bylo tehdy poměrně odvážným krokem s nejistým výsledkem.

Filmové novinky

Na konci října byla vydána kniha The World Turned Upside Down, oficiální průvodce informacemi ze zákulisí, která mnohé odhaluje a ozřejmuje. Dnes již prakticky kultovní sci-fi hororový seriál Stranger Things byl nejprve odmítnut nejméně deseti stanicemi. A to hlavně z důvodů, proč se stal tak oblíbeným, tedy jeho zasazením do osmdesátých let a vyprávěním převážně z pohledu dětí. Bratři Dufferovi navíc za sebou neměli žádný velký projekt, přesto jim měly být jako tvůrcům svěřeny desítky milionů dolarů na tvorbu. Původně se jejich seriál nejmenoval Stranger Things ale Montauk, pojmenovaný podle města poblíž Long Islandu, kde se měl děj odehrávat a dle různých konspiračních teoretiků je to i místo, kde se prováděly různé vládní experimenty s nadpřirozenem. Při zkoumání lokací ovšem tvůrci nebyli spokojeni, a tak přesunuli místo děje do fiktivního předměstí Hawkins, které jim připomínalo jejich mládí.

Také jejich původní scénář byl mnohem temnější než konečná verze a byl inspirován autory jako Clive Barker, Guillermo del Toro nebo H. R. Giger (tvůrce podoby Vetřelce). Ovšem i Stranger Things se postupně stává temnějším, což jsme mohli sledovat posunem mezi první a druhou řadou. Třetí se má dokonce inspirovat tělesnými horory Davida Cronenberga či Věci Johna Carpentera. Říše The Upside Down se původně jmenovala Nether a tvůrci se jí zprvu nechtěli věnovat pod poučkou, že je lepší nechat pracovat imaginaci a bojíme se více toho, co nevidíme a neznáme. Naštěstí své rozhodnutí nakonec změnili, což ovšem museli narychlo řešit vytvořením nového světa s minimem zvláštních efektů a potvrdili, že se jeho vizualitou inspirovali u videohry Silent Hill. Také charakter Stevea Harringtona byl ve scénáři vyobrazen jako mnohem temnější postava, která měla v průběhu děje zemřít, ovšem výkon Joea Keeryho si všechny získal a prostor dostal i v další sezóně. Stejně tak měla zemřít Eleven a svou obětí všechny zachránit, tvůrci ovšem ve skrytu doufali v další řady a cítili, že bez ní by Stranger Things nefungoval. Na třetí řadu se můžeme těšit na Netflixu někdy kolem léta 2019. Zatím také čekáme na první trailer, jedinou oficiální ukázkou se zajímavými záběry je výše vložené video o zahájení natáčení.

 394 zobrazení   22 se líbí
Nový HBO seriál Sally4Ever obsahuje nejbláznivější sexuální scénu
Nový HBO seriál Sally4Ever obsahuje nejbláznivější sexuální scénu
15.11.2018 15:50:00 | Filmové novinky

Přestože televizní stanice HBO nikdy neměla s vyobrazením nahoty a sexu problémy, a explicitní scény se prakticky staly jejím trademarkem, ztvárnění sexuálního styku v první epizodě Sally4Ever posunuje hranice opět o něco dále.

Netflixovské oscarové želízko Roma má finální trailer
Netflixovské oscarové želízko Roma má finální trailer
14.11.2018 16:25:00 | Filmové novinky

Jeden z nejoceňovanějších letošních filmů dostal od Netflixu plnohodnotný trailer a přesvědčuje nás o svých kvalitách. Podmanivá hudba doprovázející působivé černobílé kamerové jízdy a kompozice s charakterními postavami slibují nádhernou podívanou.

Konečně víme, kdy se bude vysílat závěrečná řada Hry o trůny
Konečně víme, kdy se bude vysílat závěrečná řada Hry o trůny
13.11.2018 20:10:00 | Filmové novinky

Dnes vydaný poutavý teaser, který rytmicky rekapituluje atraktivní a zlomové momenty odvysílaných epizod, na svém konci odhaluje duben jako termín, na který se všichni fanoušci této epické fantasy jistě těší.

Mauglí bude mít premiéru na Netflixu ještě letos: 7. prosince!
Mauglí bude mít premiéru na Netflixu ještě letos: 7. prosince!
08.11.2018 8:40:00 | Filmové novinky

Před třemi měsíci oznámil Netflix, že kupuje pro sebe film Mauglí, který měl jít původně tento rok do kin. Nyní vypustil novou ukázku a oznámil také datum premiéry - 7. prosince.