FB pixel TP pixel
Jaké seriály piráti stahovali v roce 2020 nejčastěji? „Zvítězil“ Mandalorian © TMDB

Jaké seriály piráti stahovali v roce 2020 nejčastěji? „Zvítězil“ Mandalorian

Pro mnohé pravděpodobně nebude překvapujícím zjištěním, že se v loňském roce stala nejstahovanějším seriálem vysokorozpočtová sci-fi ze světa Star Wars Mandalorian. Jaké další seriály patřily na torrentech k těm nejoblíbenějším?

Streaming novinky

Jak je v posledních letech zvykem, blog specializující se především na zprávy z oblasti sdílení souborů využívající protokol peer to peer, vyhlašuje žebříček nejstahovanějších seriálů přes službu BitTorrent. Mnoho let po sobě byl „králem“ tohoto pořadí fantasy epos stanice HBO Hra o trůny. Letos po něm štafetu přebralo sci-fi odehrávající se v universu Star Wars Mandalorian streamovací služby Disney+. Mandalorian tak poskočil z loňského třetího místa, kde před ním byl krom zmíněné Hry o trůny i další seriál HBO, dramatická rekonstrukce Černobyl.

Jaké seriály piráti stahovali v roce 2020 nejčastěji? „Zvítězil“ Mandalorian © TMDB

Důvody vítězství Mandaloriana jsou zřejmé. Jednak jde o fenomén, který si získal srdce mnoha fanoušků Star Wars, když svou estetikou, jednoduchou zápletkou, ale na druhou stranu bohatým fikčním světem plným odkazů, navazuje na původní Lucasovy filmy, druhak služba Disney+ ještě na mnoho světových trhů nevstoupila a i mnoho diváků, kteří by jinak rádi zhlédli seriál legálně, zvolilo tuto pirátskou možnost. Další dvě místa žebříčku obsadili v roce 2020 dva nováčci. Druhým v pořadí byl seriál z líhně studia Amazon The Boys a bronzovou pozici opanovalo dystopické sci-fi od HBO Westworld. Pro úplnost doplňme, že čtvrté až desáté místo sestupně obsadily seriály Vikingové, Star Trek: Picard, Rick a Morty, Živí mrtví, Outsider, Arrow a The Flash. Zajímavé je, že Netflix, který je s mezinárodní expanzí nejdále ze všech streamovacích platforem, nemá v žebříčku jediný svůj původní titul.

 1 314 zobrazení   13 se líbí
HBO versus Disney+: Ovládla Vánoce Wonder Woman nebo pixarovka Duše?
HBO versus Disney+: Ovládla Vánoce Wonder Woman nebo pixarovka Duše?
31.12.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Na vánoční svátky se na streamingovém poli odehrál souboj dvou velkých hráčů. Disney+ a HBO Max vypustily 25. prosince na své platformy své velké potenciální kinohity: komiksovku Wonder Woman 1984 a animák Duše. Kdo nalakál více diváků?

Streamingové války v roce 2020: Jak se dařilo Netflixu, Disney či Apple?
Streamingové války v roce 2020: Jak se dařilo Netflixu, Disney či Apple?
30.12.2020 | Streaming novinky

Letošní podivný rok byl nejen ve znamení odložených kinopremiér a zavřených kin, ale také nástupu nových streamingových služeb (HBO MAX, Peacock, Quibi), výrazného rozšíření stávajících (Disney+) a lítého boje proti vedoucímu Netflixu. Shrnuli jsme všechny nejpodstatnější letošní zprávy do jednoho článku.

Warneři uklidňují kinaře. Společné premiéry s HBO Max budou jen dočasné
Warneři uklidňují kinaře. Společné premiéry s HBO Max budou jen dočasné
29.12.2020 9:00:00 | Streaming novinky

Plán studia Warner Bros uvádět v roce 2021 souběžně filmy jak do kin, tak na jimi vlastněnou streamovací platformu HBO Max, vyvolalo ve filmovém průmyslu velké pozdvižení. Nyní studio filmaře uklidňuje, že jde opravdu jen o dočasnou záležitost.

Bond a Rocky na prodej? O filmy studia MGM se mohou prát Netflix nebo Apple
Bond a Rocky na prodej? O filmy studia MGM se mohou prát Netflix nebo Apple
28.12.2020 | Streaming novinky

Zpravodajský server Wall Street Journal v posledních dnech informoval o opravdu velké filmové události, která již delší dobu visí ve vzduchu a která může zahýbat celým audiovizuálním byznysem. Proslulé studio MGM totiž vážně zvažuje svůj prodej.