FB pixel TP pixel
Netflix v traileru ukázal komediální hit Vánoc, za který bude chtít Oscary © Netflix

Netflix v traileru ukázal komediální hit Vánoc, za který bude chtít Oscary

Přesně 24. prosince se můžeme na Netflixu těšit na novou komedii, ve které si hlavní role střihnou Jennifer Lawrence a Leonardo DiCaprio.

Filmové novinky

K zemi hleď! je snímek oscarového režiséra Adama McKaye a pojednává o dvou astronomech (Lawrence a DiCaprio), kteří se snaží zachránit Zemi před nárazem ničivého asteroidu. Jasný úkol má však obtížné řešení. Skutečnost asteroidu je totiž popírána a v lepším případě brána na lehkou váhu. Lawrence jako Kate Dibiasky a DiCaprio coby doktor Randall Mindy tak musí započít mediální turné, prostřednictvím kterého chtějí informovat o asteroidu širší veřejnost. Naneštěstí ani tu ničivá hrozba příliš nezajímá.

K zemi hleď! je jednou velkou alegorií na klimatickou krizi, která naši společnost ohrožuje, a přesto je opakovaně přehlížena a neklade se na ni příliš velký důraz. Film se tak snaží na tento nezájem humorně poukázat. Těšit se můžeme vyjma slavné hlavní dvojice také na jména jako Meryl Streep, Jonah Hill, Rob Morgan, Mark Rylance, Tyler Perry, Ron Perlman, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Scott Mescudi, Cate Blanchett anebo Chris Evans. Film se natáčel od listopadu 2020 do února letošního roku a premiéru si u nás odbude pouze na Netflixu. Ze strany streamovací služby jde o další kousek, se kterým se hodlá ucházet o Ceny Akademie a Zlaté glóby.

 17 065 zobrazení   754 se líbí
Jedna z nejlepších akčních sérií je nyní na Netflixu. Čeština jí nechybí
Jedna z nejlepších akčních sérií je nyní na Netflixu. Čeština jí nechybí
21.11.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Nestává se úplně často, aby Netflix nabízel kompletní filmovou sérii. Nyní se to ale konečně stalo.

Harry Potter se vrací do Bradavic. HBO plánuje sešlost hrdinů po 20 letech
Harry Potter se vrací do Bradavic. HBO plánuje sešlost hrdinů po 20 letech
19.11.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Možná se to nezdá, ale letos uplynulo již 20 let od premiéry Kamene mudrců, prvního filmu s nesmělým čarodějem Harrym Potterem. HBO se proto rozhodlo uspořádat návrat bradavických kouzelníků.

Lucasfilm rozhodl o budoucnosti Star Wars. Řadu fanoušků nenadchne
Lucasfilm rozhodl o budoucnosti Star Wars. Řadu fanoušků nenadchne
18.11.2021 9:00:00 | Filmové novinky

Společnost Lucasfilm má za sebou poměrně turbulentní týdny. Kromě kreativních neshod s Patty Jenkins ohledně tvorby Rogue Squadron se řešila také pozice šéfky Kathleen Kennedy. Přes kritiku z řad fanoušků nakonec Lucasova nástupkyně povede filmový kolos nadále. Smlouvu má až do roku 2024.

20 skvělých filmů, které jsou nově dostupné na Netflixu s češtinou
20 skvělých filmů, které jsou nově dostupné na Netflixu s češtinou
17.11.2021 13:00:00 | Filmové novinky

S polovinou listopadu Netflix přidal řadu filmů s českou lokalizací do své nabídky. Nechybí ani řada akčních megahitů v čele s Mission: Impossible či Spider-Manem.