FB pixel TP pixel
Jak Kang rozdrtí Avengers? Vysvětlujeme potitulkové scény z Ant-Mana 3 © Marvel Studios

Jak Kang rozdrtí Avengers? Vysvětlujeme potitulkové scény z Ant-Mana 3

Kang je mrtev, ať žije Kang! Nejnovější díl eskapád mravenčího muže odstartoval pátou fázi MCU a zároveň naplno představil nového Thanose - Kanga Dobyvatele. Potitulkové scény ale mohly mnoha fanouškům zamotat hlavu. Pojďme si je vysvětlit.

20. 2. 2023 11:00 | Zajímavosti

Rada Kangů

Kang, kterého jsme viděli ve filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania, nebyl pro multivesmír zdaleka největší hrozbou. Vyhnaný svými vlastními variantami sice ovládl Říši kvant, i přes sérii lstí se ale nedokázal nikdy dostat ven. Jeho skon ale multivesmíru spíše uškodil. Všechny varianty Kanga Dobyvatele se totiž v první potitulkové scéně sešly, aby prodiskutovaly nečekanou intervenci bytostí z vesmíru 616 na události multivesmíru. Radu evidentně vede mocný Immortus, jedna z nejstarších Kangových variant, obávaný dobyvatel z daleké budoucnosti. Spolu s ním na plátně debutovali i Rama-Tut, varianta, která se stala egyptským faraonem, a také Scarlet Centurion. Všechny tyto verze Kanga jsou potomky Reeda Richardse a Victora von Dooma, prahnou pak po nadvládě nad časem i prostorem napříč multivesmírem. Ve scéně vedle nich vidíme taktéž stovky dalších Kangů, které mají zlikvidovat všechny hrdiny.

Victor Timely na scéně

Ve druhé potitulkové scéně se přesouváme do Spojených států na začátku dvacátého století. Další Kangova verze jménem Victor Timely zde publiku odkrývá taje času. Netuší ale, že mezi návštěvníky jeho vystoupení jsou také Loki Laufeyson a Mobius M. Mobius, časoví agenti, kteří hledají hrozby pro celý multivesmír. A zatímco potomek ledových obrů Loki je z Timelyho vzezření evidentně vyděšen, Mobiovi tato Kangova varianta rozhodně nepřipadá jako děsivá bytost schopná zničit celé světy.

O čem bude druhá řada Lokiho?

I když zatím nevíme, kdy se druhé série Lokiho dočkáme, můžeme už teď spekulovat o tom, jak velkou roli v ní právě Victor Timely bude mít. Tato Kangova verze se na počátku dvacátého století vypracovala v bohatého byznysmena, který založil vlastní město jménem Timely a zaměstnal stovky lidí v továrně na bojové stroje. S pomocí této moderní technologie pak Timely hodlal zničit Avengers na počátku 21. století. Budou Loki, Mobius a další hrdinové v nové řadě brojit právě proti Timelymu? Čeká nás další střet s Kangovou variantou, podobně jako v Ant-Manovi? To se dozvíme nejspíše v druhé polovině letošního roku.

Zdroj: GameSpot

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Nejděsivější monstrum v The Last of Us nevzniklo v počítači. Oblek vážil 40 kilo
Nejděsivější monstrum v The Last of Us nevzniklo v počítači. Oblek vážil 40 kilo
15.02.2023 12:30:00 | Zajímavosti

Seriál The Last of Us je plný všemožně zmutovaných obětí parazitické houby cordyceps, které jsou výzvou nejen pro hlavní hrdiny, ale také pro maskéry. Vytvořit clickera, z nějž půjde na obrazovce skutečně hrůza, není jen tak. Ještě větší výzvou ale bylo udělat z kaskadéra monstrum zvané bloater.

Jaká monstra skrývá svět The Last of Us? Ta nejhorší teprve přijdou
Jaká monstra skrývá svět The Last of Us? Ta nejhorší teprve přijdou
09.02.2023 13:00:00 | Zajímavosti

Seriál The Last of Us se prvními díly již stihl zařadit mezi kandidáty na seriál roku. S postupujícím dějem se také dozvídáme, že zatímco z některých lidí udělala parazitická houba cordyceps jen hloupé zombíky, u jiných svůj potenciál rozvinula ještě víc. Co nejhoršího s lidským tělem dokáže?

5 důvodů, proč není The Last of Us stejný propadák jako Zaklínač a Pán prstenů
5 důvodů, proč není The Last of Us stejný propadák jako Zaklínač a Pán prstenů
01.02.2023 11:30:00 | Zajímavosti

Loňský rok byl na úspěšné televizní adaptace fanoušky milovaných děl vcelku skoupý. Zatímco Pán prstenů: Prsteny moci či Zaklínač: Pokrevní pouto si vzhledem ke svým názvům škrábli o dno zklamání, spravit chuť jsme si mohli jen na pár výjimkách typu Rod draka. Letošní rok však začíná mnohem lépe.

7 filmových revolucí, bez kterých by Avatar nikdy nevzniknul
7 filmových revolucí, bez kterých by Avatar nikdy nevzniknul
22.01.2023 14:00:00 | Zajímavosti

James Cameron po 13 letech od prvního Avatara znovu drtí kina a v plánu má hned několik dalších pokračování. Cameronův úspěch je přitom do velké míry postaven na technologické revoluci, kterou je dlouhé roky posedlý a dokáže ji kreativně dokonale vytěžit. Aby ale mohl vzniknout „fenomén Cameron“, museli mu jiní položit pevné základy.