FB pixel TP pixel
5 filmů Marvelu, které změní celý Multivesmír. Co přijde po Spider-Manovi? © Marvel Studios

5 filmů Marvelu, které změní celý Multivesmír. Co přijde po Spider-Manovi?

V kinech aktuálně září Spider-Man a zdá se, že Marvel Studios hodlají pokračovat v experimentech a zavléct nás do nejzazších koutů svého vesmíru.

Zajímavosti

Zatímco aktuálně Marvel pořádně rozjel svou čtvrtou fázi s megahitem Spider-Man: Bez domova a příští rok nás čeká de facto jeho pokračování v podobě filmu Doctor Strange in the Multiverse of Madness, s nímž dorazí do kin i Thor: Love and Thunder, v roce 2023 má Marvel v plánu začít s tvorbou své páté fáze. Jejím prvním projektem by měl být zabiják upírů Blade v podání Mahershaly Aliho. Ten by sice podle nejnovějších drbů mohl debutovat už v rámci čtvrté fáze, přesněji v seriálu Moon Knight, jeho vlastní sólovka ale zapadne až do fáze páté. Co dalšího nás čeká? Inu, jako vždy by to mělo být pořádně velkolepé.

Thunderbolts

5 filmů Marvelu, které změní celý Multivesmír. Co přijde po Spider-Manovi? © Marvel Comics

Thunderbolts debutovali v komiksu v devadesátých letech jako tradiční superhrdinský tým, který přichází primární marvelovský vesmír bránit před zlem po zdánlivé smrti Avengers a Fantastic Four. Tým si začal získávat srdce všech fanoušků, pak ale přišlo obrovské odhalení, že Thunderbolts jsou ve skutečnosti Pánové zla (Masters of Evil) v přestrojení a sledují své vlastní zájmy. Mezi první členy sestavy patřili například Baron Zemo, Goliath nebo Beetle. Vzhledem k tomu, že jsme se už v rámci MCU s několika potenciálními členy filmových Thunderbolts setkali, jedná se bezpochyby o projekt, který by mohl slavit obrovské úspěchy a zároveň přijít s něčím novým. Zúčastní se jej tedy postavy jako Red Hulk (William Hurt), Zemo (Daniel Brühl), Taskmaster (Olga Kurylenko) nebo U.S. Agent (Wyatt Russell)? Na oficiální potvrzení stále čekáme.

Nova

5 filmů Marvelu, které změní celý Multivesmír. Co přijde po Spider-Manovi? © Marvel Comics

Na počátku roku 2023 se Marvel podle všeho po sérii odkladů taktéž konečně pustí do přípravy snímku o Nova Corps. Tuto organizaci kosmických strážců pořádku, jež nápadně připomíná konkurenční Green Lantern Corps, představili marvelovští tvůrci už v sedmdesátých letech prostřednictvím jejího prvního pozemského člena Richarda Ridera. Rider, jehož příběhy ze začátku připomínaly Spideyho, by měl podle všeho být i hlavním pozemským hrdinou týmovky Nova. Ta by měla nahradit končící vesmírnou sérii Strážců galaxie, jejíž třetí epizodu uvidíme rovněž v roce 2023. Právě v prvních Strážcích jsme se dočkali postavy Nova Prime v podání Glenn Close a poněkud pozměněných Nova Corps.

Wakanda

5 filmů Marvelu, které změní celý Multivesmír. Co přijde po Spider-Manovi? © Marvel Studios

Ryan Coogler aktuálně připravuje snímek Black Panther 2, ve kterém uctí památku tragicky zesnulého Chadwicka Bosemana a představí nového nositele Pantherova kostýmu (kterým bude pravděpodobně Shuri). V jeho novém projektu se vrátí v klíčové roli Everetta K. Rosse také Martin Freeman, chybět pak nebude ani šéfka gardy Dora Milaje Okoye (Danai Gurira). Právě ta by měla být hlavní hvězdou nového wakandského seriálu, jehož název zní jednoduše - Wakanda. Seriál rovněž připraví talentovaný tvůrce Coogler, vedle Okoye se pak dočkáme i bojovnice Ayo (Florence Kasumba) a T'Challovy milé Nakie (Lupita Nyong'o).

Shang-Chi 2

5 filmů Marvelu, které změní celý Multivesmír. Co přijde po Spider-Manovi? © Marvel Studios

S druhým dílem Shang-Chiho se nejprve moc nepočítalo, po letošním velkém úspěchu jedničky a jejím pěkném cliffhangeru se jej ale nakonec dočkáme. Příběh zůstává zahalen tajemstvím, jistojistě se v něm ale dočkáme kosmických dráčků Makluanů, včetně jejich nejznámějšího představitele, legendárního Fin Fang Fooma. Ve dvojce se dočkáme hlavních hvězd jedničky Simu Liu, Awkwafiny či Meng'er Zhang, vrátit by se ale měla i legendární Michelle Yeoh, která se chystá nakopávat zadky i v Zaklínači. Snímek pak Marvel plánuje jako jeden z klíčových v páté fázi a premiéry by se měl dočkat pravděpodobně v roce 2024.

Fantastic Four

5 filmů Marvelu, které změní celý Multivesmír. Co přijde po Spider-Manovi? © Marvel Studios

Před rokem disneyovští tvůrci na své akci představili první oficiální logo snímku Fantastic Four a oznámili fanouškům, že napotřetí to už s nejstarším marvelovským týmem jistojisté na plátně vyjde. Režii dostal na starost Jon Watts, jenž stojí za celou Spider-Manovskou trilogií s Tomem Hollandem v hlavní roli, čtveřice hlavních herců pak zůstává stále neobsazena. Fanoušci by nejraději v ústředních rolích Reeda Richardse/Mr. Fantastica a Sue Storm Richards/Invisible Woman viděli manželský pár John Krasinski a Emily Blunt, podle všeho se ale tohoto vysněného fancastingu nakonec nedočkáme.

 6 439 zobrazení   524 se líbí
Potitulkové scény Spider-Man: Bez domova: Co znamenají do budoucna?
Potitulkové scény Spider-Man: Bez domova: Co znamenají do budoucna?
17.12.2021 17:00:00 | Zajímavosti

Dokoukali jste posledního Spider-Mana a potřebujete vysvětlit, co se stalo v posledních scénách během závěrečných titulků? Vše podrobně vysvětlíme, spoilerům se ale logicky nevyhneme.

10 důvodů, proč je Jason Momoa naprosto boží
10 důvodů, proč je Jason Momoa naprosto boží
23.11.2021 7:00:00 | Zajímavosti

Khal Drogo, Arthur Curry a Duncan Idaho. Všechny je spojuje jedno jméno a jedna z největších (doslova dvoumetrová) postav Hollywoodu - Jason Momoa. Přes své drsné vzezření se však jedná o jednoho z největších miláčků filmového průmyslu a my vám přinášíme desítku důvodů proč.

Kdo se objeví v seriálu Hawkeye? Nejvtipnější Avenger má pár překvapení
Kdo se objeví v seriálu Hawkeye? Nejvtipnější Avenger má pár překvapení
22.11.2021 17:00:00 | Zajímavosti

Premiéra dalšího marvelovského seriálu se kvapem blíží a už 24. listopadu si fanoušci užijí vánoční dobrodružství milovaného lučištníka. Pojďme se proto před premiérou podívat na postavy, na které se v Hawkeyeovi můžeme těšit.

ROZBOR: 5 padouchů i další hrdinové. Co ukázal trailer Spider-Mana?
ROZBOR: 5 padouchů i další hrdinové. Co ukázal trailer Spider-Mana?
19.11.2021 11:00:00 | Zajímavosti

Už několik dní je venku poslední trailer na snímek Spider-Man: Bez domova. I když se v něm nakonec dva předchozí představitelé ikonického pavoučího hrdiny nakonec neukázali, dočkali jsme se i tak celé řady odhalení. Pojďme se podívat na ty nejvýznamnější z nich!