FB pixel TP pixel
Statham kope megalodona do čumáku. Epický trailer na Meg 2 je ultimátní zábava © Warner Bros.

Statham kope megalodona do čumáku. Epický trailer na Meg 2 je ultimátní zábava

Jason Statham se vrací a tentokrát se porve hned s trojicí obřích žraloků megalodonů. Jeden z nich dokonce v novém traileru pozře tyranosaura, aby bylo hned jasno, kdo je největší drsňák na planetě. Jenže to ještě nezná Jasona, který se s nikým a ničím nemaže.

9. 5. 2023 15:30 | Filmové novinky

První MEG: Monstrum z hlubin před pěti lety zbořil pokladny kin, když především v mezinárodních teritoriích nasbíral téměř 400 milionů dolarů. Celkově utržil přes 530 milionů dolarů, což při rozpočtu 130 milionů znamenalo krásné zisky a tudíž i schválení pokračování. V tom se opět vrací Jason Statham, který se tentokrát vydá do hlubin oceánu, aby v dosud neodhaleném ekosystému nalezl hned trojici žraloků megalodonů, kteří by si rádi dali lidstvo ke svačině. Ostřílený akční bijec Statham je ale proti, což už v traileru eskaluje do velkolepých vodních bitek, v nichž nechybí ani zastavení žraloka nohou. Holt nikdo nemá tak mocné chodidlo jako Jason Statham, jenž by dokázal fackovat padouchy snad jen svým drsným pohledem.

Největším vtipem celého filmu je skutečnost, že za režií poměrně genericky vyhlížejícího letního blockbusteru stojí tvůrce stylového hororu Kill List Ben Wheatley, který se proslavil jako tvůrce stylových, atmosférických a autorských projektů. Jak se říká, hypotéka a složenky se zkrátka neptají a pro Wheatleyho jde nepochybně o lukrativní zakázku poté, co mu nevyšla tvorby druhého Tomb Raidera v hlavní roli s Alicií Vikander. Meg 2: Příkop zamíří do kin již 3. srpna.

Zdroj: Polygon

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejnovější český hit míří na Netflix neskutečně brzy. Sledovanost ovládne snadno
Nejnovější český hit míří na Netflix neskutečně brzy. Sledovanost ovládne snadno
08.05.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Jestli jsme něco za poslední měsíce zjistili, pak je to skutečnost, že rodinné filmy a komedie z českých luhů a hájů patří mezi to nejpopulárnější na Netflixu. Na středu plánovaná premiéra nového sportovního hitu Děti Nagana je tak jasným favoritem na první příčku sledovanosti.

Nolanův spektákl o nejničivější zbrani všech dob bere dech. Trailer je skvostný
Nolanův spektákl o nejničivější zbrani všech dob bere dech. Trailer je skvostný
08.05.2023 13:20:00 | Filmové novinky

Nejnovější upoutávka na válečné drama Oppenheimer režiséra Christophera Nolana si na impozantní záběry atomového řádění vyměřila dlouhé 3 minuty. Výsledkem je strhující lákadlo na příběh muže, který dal lidstvu možnost dokonale se zničit.

Kanibalistická pecka s hvězdou Duny bude i v Česku! Dostane limitované uvedení
Kanibalistická pecka s hvězdou Duny bude i v Česku! Dostane limitované uvedení
07.05.2023 13:50:00 | Filmové novinky

Cesty filmů do českých kin bývají leckdy složité, lemované řadou překážek. Máme ale velké štěstí, že mimo distributorů jsou aktivní i sami kinaři, kteří často vytáhnou na světlo film, který by jinak čeští diváci nemohli spatřit. A to je i případ oceňované novinky Lucy Guadagnina s Timothée Chalametem.

Seriálový Vetřelec našel svou novou Ripleyovou
Seriálový Vetřelec našel svou novou Ripleyovou
07.05.2023 13:15:00 | Filmové novinky

Již v roce 2020 bylo oznámeno, že vesmír Vetřelců se rozroste o další kousek. Nového seriálu se ujme Noah Hawley, který aktuálně dokončuje pátou řadu úspěšného seriálu Fargo. Novou hvězdu už ale vetřelčí seriál má.