FB pixel TP pixel
Nejnovější český hit míří na Netflix neskutečně brzy. Sledovanost ovládne snadno © Bontonfilm

Nejnovější český hit míří na Netflix neskutečně brzy. Sledovanost ovládne snadno

Jestli jsme něco za poslední měsíce zjistili, pak je to skutečnost, že rodinné filmy a komedie z českých luhů a hájů patří mezi to nejpopulárnější na Netflixu. Na středu plánovaná premiéra nového sportovního hitu Děti Nagana je tak jasným favoritem na první příčku sledovanosti.

8. 5. 2023 14:00 | Filmové novinky

České filmy jsou na Netflixu stálicí a v posledních týdnech je pravidlem, že se mezi 10 nejsledovanějšími tituly v rámci České republiky objevují právě tuzemské projekty. Aktuálně takto drtí sledovanost komedie Hádkovi či Střídavka a také thriller se Štěpánem Kozubem Hrana zlomu. Hádkovi režiséra Vojtěcha Moravce se navíc drží v TOP 10 již parádních 14 dní, přičemž aktuálně stále drží druhou příčku. Přeskočilo je jen licencované drama Stillwater s Mattem Damonem. Již ve středu by se ale měl žebříček sledovanosti znovu výrazně promíchat, dorazí totiž nový adept na první pozici – hokejový rodinný film Děti Nagana.

Film k výročí Nagana

Děti Nagana vznikly k 25. výročí od fenomenálního vítězství českých hokejistů na olympijských hrách v Naganu, a v kinech šlo z pohledu návštěvnosti o velmi slušný hit, když součet překročil 80 000 diváků. Snímek sice obdržel víceméně průměrné recenze za svou žánrovou nenápaditost, dostal ale i nejednu pochvalu za vytvoření „feel-good“ letní nálady s trochou hokejové nostalgie. Film vypráví o malém chlapci Dominikovi, který se společně s dalšími dětmi ve svém městě rozhodne porazit mnohem silnější tým místních frajírků, kteří se pod vlivem vítězství v Naganu oddávají na místních pláccích hokejovému zápolení s tenisákem. Dominikovi pak má vítězství přihrát nejen respekt starších dětí, ale samozřejmě i holku a možná i uznání jeho otčíma.

Děti Nagana patří mezi tuzemské filmy, které zamíří na Netflix skoro až rekordně brzy. Od uvedení v kinech do online premiéry na populární streamovací službě uběhne ve středu pouze 76 dní, uvedení na Netflixu bude navíc premiérové. Pro srovnání uveďme, že podobně rychle zamířily na Netflix jen filmy Slovo, Běžná selhání, Karel a Tři Tygři ve filmu: JACKPOT. Premiéry těchto filmů online se také držely kolem 76 dní. Nemají však na uvedení dokumentu Jan Koller: Příběh obyčejného kluka na Voyo, kde se dokument o úspěšném střelci českého fotbalového nároďáku objevil již po 55 dnech. Vzhledem k tomu, že cílovkou Netflixu jsou mimo jiné právě rodiny s dětmi a dětské filmy patří na službě mezi to vůbec nejsledovanější, očekáváme na první pozici pořádnou hokejovou melu nejpozději ve čtvrtek ráno. V den uvedení se totiž novinky ve sledovanosti obvykle teprve rozjíždí.

Zdroj: Flixpatrol / Kinomaniak

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nolanův spektákl o nejničivější zbrani všech dob bere dech. Trailer je skvostný
Nolanův spektákl o nejničivější zbrani všech dob bere dech. Trailer je skvostný
08.05.2023 13:20:00 | Filmové novinky

Nejnovější upoutávka na válečné drama Oppenheimer režiséra Christophera Nolana si na impozantní záběry atomového řádění vyměřila dlouhé 3 minuty. Výsledkem je strhující lákadlo na příběh muže, který dal lidstvu možnost dokonale se zničit.

Kanibalistická pecka s hvězdou Duny bude i v Česku! Dostane limitované uvedení
Kanibalistická pecka s hvězdou Duny bude i v Česku! Dostane limitované uvedení
07.05.2023 13:50:00 | Filmové novinky

Cesty filmů do českých kin bývají leckdy složité, lemované řadou překážek. Máme ale velké štěstí, že mimo distributorů jsou aktivní i sami kinaři, kteří často vytáhnou na světlo film, který by jinak čeští diváci nemohli spatřit. A to je i případ oceňované novinky Lucy Guadagnina s Timothée Chalametem.

Seriálový Vetřelec našel svou novou Ripleyovou
Seriálový Vetřelec našel svou novou Ripleyovou
07.05.2023 13:15:00 | Filmové novinky

Již v roce 2020 bylo oznámeno, že vesmír Vetřelců se rozroste o další kousek. Nového seriálu se ujme Noah Hawley, který aktuálně dokončuje pátou řadu úspěšného seriálu Fargo. Novou hvězdu už ale vetřelčí seriál má.

Rozpad Strážců galaxie: Vysvětlujeme potitulkové scény. Co bude se Star-Lordem?
Rozpad Strážců galaxie: Vysvětlujeme potitulkové scény. Co bude se Star-Lordem?
07.05.2023 12:50:00 | Filmové novinky

Třetí díl Strážců galaxie zakončuje epickou sérii Jamese Gunna nejlepším možným způsobem a přináší jednu z nejlepších marvelovek vůbec. A i když Gunn odchází pozvednout konkurenci, Strážci nechali zadní vrátka, jak napovídají potitulkové scény. Pojďme se na ně podívat a rozebrat si je.