FB pixel TP pixel
Minisérie Černobyl dorazí na HBO v květnu © TMDB

Minisérie Černobyl dorazí na HBO v květnu

HBO oficiálně oznámila datum premiéry chystané minisérie Černobyl. Zveřejněný teaser trailer odhaluje, že pětidílný seriál, který je založen na skutečných událostech, na obrazovky dorazí 6. května.

Filmové novinky

Minisérie se bude točit nejen okolo výbuchu reaktoru číslo 4, ke kterému došlo v černobylské jaderné elektrárně 26. dubna 1986, ale rovněž okolo osudů mužů a žen, kteří v hodinách a dnech po výbuchu nasazovali vlastní životy ve snaze zmírnit katastrofální škody, které svého času zdecimovaly bývalou Ukrajinskou sovětskou socialistickou republiku. Režisér Johan Renck (Vikingové) minisérii natočil na základě scénáře Craiga Mazina.

Hlavní role uznávaného sovětského nukleárního fyzika Valerije Legasova a místopředsedy vlády Borise Ščerbina hrají Jared Harris (The Crown, Šílenci z Manhattanu) a Stellan Skarsgard (River, Avengers: Age of Ultron). V roli sovětské jaderné fyzičky odhodlané zjistit příčinu černobylské katastrofy je doplní Emily Watson (Garderober, Teorie všeho). V dalších rolích se představí Paul Ritter (Lovesick), Jessie Buckley (Beast), Adrian Rawlins (Harry Potter a Relikvie smrti) nebo Barry Keoghan (Dunkirk).

 313 zobrazení   31 se líbí
Kit Harington přiznal, že ze závěru GoT byl hodně dojatý
Kit Harington přiznal, že ze závěru GoT byl hodně dojatý
11.03.2019 9:00:00 | Filmové novinky

Kit Harington se stal prvním z hlavních hrdinů Hry o trůny, který se po zveřejnění traileru dostal před kamery a pod palbu otázek požadujících víc informací o poslední řadě. Harington se očividně musel snažit, aby nic neprozradil, ale Stephen Colbert byl odhodlán něco z něj ve své Late Show vypáčit.

Amazon ukazuje Good Omens trailer: Konec světa je tu
Amazon ukazuje Good Omens trailer: Konec světa je tu
06.03.2019 18:00:00 | Filmové novinky

Přicházející apokalypsa v prvním traileru Good Omens rozhodně sbližuje podivné jedince. Dlouho očekávaná adaptace stejnojmenného románu Terryho Pratcheta a Neila Gaimana je tady, a to díky Amazonu, který se rozhodl dát mu šanci ve formě minisérie s velmi zajímavým obsazením. Zatím to vypadá na slušnou podívanou!

Hra o trůny: Konečně pořádný trailer k 8. řadě!
Hra o trůny: Konečně pořádný trailer k 8. řadě!
05.03.2019 18:00:00 | Filmové novinky

HBO zveřejnila první plnohodnotný trailer k finální osmé řadě Hry o trůny, která dorazí již příští měsíc. Za zcela nejzásadnější lákadlo lze považovat první záběry z pravděpodobně finální bitvy společenství živých proti mrtvým, na kterou všichni fanoušci netrpělivě čekají.

Přestřelka Netflix vs Spielberg: Patří online filmy na Oscary?
Přestřelka Netflix vs Spielberg: Patří online filmy na Oscary?
05.03.2019 16:00:00 | Filmové novinky

Jen pár dní po udílení Oscarů odstartovala zajímavá kauza o tom, zda by se Netflix a další online hráči měli účastnit udílení Oscarů. Vše odbouchl Steven Spielberg, který začal apelovat na své kolegy v americké filmové akademii, aby tomu tak příště nebylo. Jak na to reagoval samotný Netflix?