FB pixel TP pixel
Netflix je vysmátý. Nová komedie drtí sledovanost a pomohla i staršímu hitu © Netflix

Netflix je vysmátý. Nová komedie drtí sledovanost a pomohla i staršímu hitu

Netflix může slavit, jeho komediální novinka s Adamem Sandlerem zaznamenala úchvatnou sledovanost, která patří vůbec mezi nejlepší výsledky Netflixu v rámci daného žánru. Nenávist kritiků tak streamera i hlavní hvězdu rozhodně trápit nemusí.

6. 4. 2023 17:00 | Filmové novinky

Adam Sandler sice pravidelně sklízí úspěch se svými dramatickými rolemi ve filmech jako Životní trefa nebo Drahokam, on sám je však dosti pohodlný a ví, že miliony diváků dokáže streamovacímu obru Netflixu přihrát i mnohem jednodušeji a z jeho pohledu i zábavněji. Sandlerovy komedie sice nejsou žádným výkvětem kvality a pravidelně dostávají průměrná až podprůměrná hodnocení, přesto ale zůstávají streamovací jistotou v éře, kdy se publikum večer nudí a zapnout „tu novou blbinu na Netflixu“ je prostě příliš snadné.

Druhý nejlepší komediální start

Důkazem budiž nová krimi komedie Vražda v Paříži, v níž Sandler po 4 letech spojil síly s Jennifer Aniston, aby se jako pár detektivů Spitzových opět přimotali k mezinárodnímu zločinu. Ačkoli má Vražda v Paříži na kontě bídné recenze, kdy jen 45 procent světových recenzentů dalo filmu pochvalu a dokonce i diváci jsou spokojení jen z 52 procent, jen v premiérovém týdnu u ní publikum strávilo téměř 65 milionů hodin, čímž z filmu udělali druhou nejúspěšnější komedii na Netflixu v rámci startovních víkendů. Ostatně aktuálně je jedničkou v hned 78 zemích.

Sandler si navíc může blahopřát hned dvojnásobně, společně s Vraždou v Paříži totiž mnoho diváků poprvé či opakovaně zapnulo i jeho předchozí film ze série Murder Mystery Vražda na jachtě. Ten se ještě v týdnu od 20. do 26. března rozjížděl jen mírně, když se dostal do TOP 10 nejsledovanějších filmů s 4,5 miliony nakoukaných hodin. V následujícím týdnu už však diváci naplno nakoukávali a Vražda na jachtě díky tomu zaznamenala sledovanost zhruba 25 milionů usledovaných hodin. Je tedy jisté, že spolupráce mezi Sandlerem a Netflixem bude i nadále pokračovat. Ostatně ještě letos streamer uvede animovaný snímek Leo a komedii The Out-Laws, přičemž již natočená je i adaptace knihy Jaroslava Kalfaře Kosmonaut z Čech, kde si Sandler opět střihne spíše dramatickou polohu.

Zdroj: Netflix Top 10 / FlixPatrol

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejdražší seriál roku provází ohromné problémy. Může jít o propadák za 300 milionů
Nejdražší seriál roku provází ohromné problémy. Může jít o propadák za 300 milionů
06.04.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Amazon už koncem dubna uvede jeden z nejdražších seriálů všech dob, který v rámci jeho projektů patří z hlediska nákladů na druhé místo historických tabulek. Opravdu ale bude tak epický jako Pán prstenů nebo konkurenční Hra o trůny?

Z Netflixu zmizí oblíbené akčňáky, horory i pohádky. Celkem jde o desítky filmů a seriálů
Z Netflixu zmizí oblíbené akčňáky, horory i pohádky. Celkem jde o desítky filmů a seriálů
05.04.2023 19:30:00 | Filmové novinky

Ani v dubnu se bohužel nevyhneme odlivu řady titulů z Netflixu. Konec jednotlivých filmů a seriálů proběhne průběžně napříč měsícem, nejhorší v tomto směru bude úplný konec, kdy zmizí celá řada populárních snímků.

Nový trailer na Barbie je úplný úlet. Nic podobného letos neuvidíte
Nový trailer na Barbie je úplný úlet. Nic podobného letos neuvidíte
05.04.2023 17:45:00 | Filmové novinky

Není pochyb o tom, že hraná verze Barbie patří mezi nejbizarnější počiny letošního roku. Na druhou stranu je potřeba uznat, že režisérka a scenáristka Greta Gerwig naprosto akceptovala růžový svět panenek a posílá do kin něco vskutku jedinečného.

Hra o trůny jen tak neskončí. Nový seriál ukáže epický počátek Železného trůnu
Hra o trůny jen tak neskončí. Nový seriál ukáže epický počátek Železného trůnu
05.04.2023 15:10:00 | Filmové novinky

Úspěch fantasy seriálu Rod draka, který rozšířil populární svět Hry o trůny, povzbudil vedení HBO v hledání dalšího projektu z tohoto univerza. Vypadá to, že jeden takový už našli.