FB pixel TP pixel
Nová Meryl Streep? Těchto 10 mladých hvězd byste rozhodně měli sledovat © Universal Pictures

Nová Meryl Streep? Těchto 10 mladých hvězd byste rozhodně měli sledovat

I když máme rádi Meryl Streep i Emmu Thompson, někdo jednou bude muset jejich místo převzít… a Hollywood se nadějnými herečkami jen hemží. Vybrali jsme pro vás deset vycházejících hvězd, které se vyplatí sledovat.

2. 8. 2022 16:00 | Zajímavosti

Florence Pugh

Nová Meryl Streep? Těchto 10 mladých hvězd byste rozhodně měli sledovat © Marvel Studios

Šestadvacetiletá oxfordská rodačka na sebe výrazně upozornila v debutující hlavní roli jako okouzlující, ale nemilosrdná Kateřina ve filmu Lady Macbeth podle stejnojmenného povídky z 19. století. Za roli ženy, která se rozhodne postavit systému a podrýt domluvený sňatek, získala British Independent Film Award a další skvělé role na sebe nenechaly čekat. Obsadila ji taková jména jako Greta Gerwig nebo Park Chan-Wook a svou obdivuhodnou cestu zakončila kontraktem se studiem Marvel. Téhle Britky s prořízlou pusou bude všude ještě hodně plno.

Kaitlyn Dever

Nová Meryl Streep? Těchto 10 mladých hvězd byste rozhodně měli sledovat © Netflix

Pětadvacetiletá drobná Arizoňanka se objevovala na plátně a především na televizní obrazovce od dob dospívání, průlomové ale pro ni byly až roky 2018 a 2019, kdy se objevila ve filmech Krásný kluk a Šprtky to chtěj taky. Následovaly role v oceňovaných seriálech Absťák a Neuvěřitelná, za než byla nominována na Zlatý Glóbus. Nedávno nám dokonce v muzikálu Milý Evane Hansene ukázala, že umí i zpívat. Jsme zvědaví, v čem se na ni můžeme těšit příště.

Sydney Sweeney

Nová Meryl Streep? Těchto 10 mladých hvězd byste rozhodně měli sledovat © HBO Max

Čtyřiadvacetiletá Američanka si údajně hereckou kariéru vydupala ze země a málokdo věřil, že by kdy mohla prorazit v Hollywoodu. Skrze drobné role v populárních televizních seriálech jako Příběh služebnice či Ostré předměty se ale pomaličku víc a víc zapisovala do povědomí diváků a především tvůrců. Blondýnce s upřeným pohledem se zatím daří spíše na televizním poli, po rolích v seriálech Euforie a Bílý lotos však na sebe výrazná role nemusí nechat dlouho čekat. Možná jí bude již chystaná komiksovka Madame Web od Sony.

Anya Taylor-Joy

Nová Meryl Streep? Těchto 10 mladých hvězd byste rozhodně měli sledovat © Netflix

Éterická blondýnka se španělskými kořeny na sebe poprvé výrazně upozornila díky hlavní roli v minimalistickém hororu Roberta Eggerse Čarodějnice, kde si zahrála ďáblem posedlou dívku na opuštěném americkém venkově. Další významné role se objevily záhy. M. Night Shyamalan ji obsadil jako hlavní oběť do svého hitu Rozpolcený, stala se jednou z Nových mutantů či emancipovanou a prostořekou Emmou z románu Jane Austen. Jejím největším úspěchem v dosavadní kariéře je pak geniální šachistka v netflixovské minisérii Dámský gambit.

Joey King

Nová Meryl Streep? Těchto 10 mladých hvězd byste rozhodně měli sledovat © Netflix

Dvaadvacetiletá kalifornská rodačka se ve filmovém průmyslu objevuje od velice útlého věku, své první role měla už v osmi letech. Od raného dospívání se pak objevovala ve velkofilmech jako V zajetí démonů či Temný rytíř povstal, až v posledních letech se jí ale začalo dostávat titulních rolí. Mezi její nejznámější snímky patří především netflixovská romantika Stánek s polibky, dle nás ale nejvíce zazářila v minisérii HBO Odhalení, kde si zahrála týranou dívku, jíž vlastní matka přesvědčila o smrtelné nemoci.

Peyton List

Nová Meryl Streep? Těchto 10 mladých hvězd byste rozhodně měli sledovat © Netflix

Asi nejméně známé jméno na našem seznamu, ale rozhodně ne zaslouženě. Biografie čtyřiadvacetileté Američanky sice nečítá žádné provařené filmové tituly, početná ale je. My jsme ji sem museli zahrnout především díky ztvárnění dospívající dívky Tory, která pochází z problematické rodiny a krade si veškerý čas pro sebe ve výtečném seriálu Cobra Kai. Mimo herectví si ale vyzkoušela už i režii, tak uvidíme, jakým směrem se její kariéra nakonec bude ubírat.

Olivia Cooke

Nová Meryl Streep? Těchto 10 mladých hvězd byste rozhodně měli sledovat © Focus Features

Nenápadná Britka s obrovskýma očima se prvně zapsala do pamětí diváků jako smrtelně nemocná Rachel z romantické komedie Já, Earl a holka na umření. Nejvíce ji však stále můžeme vídat na televizních obrazovkách. Objevila se v seriálu Batesův Motel či špionážní novince Apple TV+ Mimo systém, obrovská seriálová role ji ale teprve čeká. Ztělesní totiž nejkrásnější ženu Západozemí ve spin-offu Hry o trůny Rod draka. Přejeme si, aby se jí ale podařilo prorazit mimo televizi i v rolích filmových. Protože jedno Ready Player One nám prostě nestačí!

Daisy Edgar-Jones

Nová Meryl Streep? Těchto 10 mladých hvězd byste rozhodně měli sledovat © Hulu

Londýnská herečka se severo-irskými kořeny je známá především divákům britského divadla a televize, jelikož se od roku 2017 pravidelně objevuje v komediálním seriálu Šest v tom. Její kariéra však raketově stoupla poté, co si zahrála osamělou Marianne ve skvělé minisérii podle románu Sally Rooney Normální lidi. Bývalou dětskou krasobruslařku čeká první velká hollywoodská role na podzim 2022, kdy ji uvidíme v hlavní roli mysteriózní romance podle stejnojmenného úspěšného románu Kde zpívají raci.

Jodie Comer

Nová Meryl Streep? Těchto 10 mladých hvězd byste rozhodně měli sledovat © AMC

Devětadvacetiletá rodačka z anglického Liverpoolu již pár let zdatně sekunduje Sandře Oh v podvratném seriálu Na mušce z pera Phoebe Waller-Bridge, kde ztvárňuje charismatickou vražedkyni. Až letos jsme ji však mohli výrazněji zaznamenat ve filmu, a to v titulní roli historického bijáku Ridleyho Scotta Poslední souboj. Momentálně navíc září v londýnské divadelní one-woman show Prima Facie. Vídat ji tedy budeme snad více a i jinde než na televizní obrazovce.

Beanie Feldstein

Nová Meryl Streep? Těchto 10 mladých hvězd byste rozhodně měli sledovat © 20th Television / ABC

Na rozdíl od její kamarádky z filmu Šprtky to chtěj taky neslyšíme o devětadvacetileté Američance tak často, přesto i ona má na kontě několik obdivuhodných počinů. Feldstein jede především v indie proudu, a proto jsme ji mohli vidět například v seriálu Taiky Waititiho Co děláme v temnotách nebo v Lady Bird Grety Gerwig. Na svém nejnovějším projektu, třetí řadě American Crime Story, kde si zahrála Monicu Lewinskou, se podílela i producentsky. Je tedy otázkou, jestli ji nebudeme vídat více spíše za kamerou než před ní.

Beata Mrazíková
Filmový vkus má pokřivený aktivním pohybem ve filmovém průmyslu, radost tak navzdory špatným marketingovým kampaním a hrozně nasazeným postsynchronům přináší především nekonečný přival reality shows a festivalové lahůdky. Kdyby se ztratily peníze ze světa, stále jí můžete platit v arašídových košíčcích a batátových hranolkách.
Potitulkové scény Thora 4: Vysvětlujeme nové lokace a hrdinu Marvelu
Potitulkové scény Thora 4: Vysvětlujeme nové lokace a hrdinu Marvelu
11.07.2022 17:00:00 | Zajímavosti

Nejnovější Thorův příběh s podtitulem Láska jako hrom vstoupil ve čtvrtek do kin a jako obvykle nabízí hned dvě potitulkové scény. Obě dále rozvíjí svět Marvelu a představují nového hrdinu i dosud neviděnou lokaci, kterou může MCU dále prozkoumávat.

6 důvodů, proč je Chris Hemsworth doopravdy boží
6 důvodů, proč je Chris Hemsworth doopravdy boží
20.06.2022 16:00:00 | Zajímavosti

Znáte ho jako božského Thora nebo nekompromisního Tylera Rakea z Vyproštění. Chris Hemsworth ale není jen akčním a komiksovým hrdinou. Respektive, nejedná se o jediné důvody, proč ho mít na seznamu největších hollywoodských sympaťáků.

Nejen souboj s Vaderem! Třetí epizoda Obi-Wana nabídla víc, než si myslíte
Nejen souboj s Vaderem! Třetí epizoda Obi-Wana nabídla víc, než si myslíte
07.06.2022 13:00:00 | Zajímavosti

Minisérie o Obi-Wanu Kenobim je z poloviny za námi a nabídla jeden ze svých vrcholů. Ohlédněme se za ním s dalšími easter eggy a perličkami, jež seriál nabídl. I tentokrát je jich totiž požehnaně.

10 důvodů, proč (ne)milovat Johnnyho Deppa
10 důvodů, proč (ne)milovat Johnnyho Deppa
06.06.2022 13:00:00 | Zajímavosti

Pirát, podivín a miláček davu. Ať už si myslíte o Johnnym Deppovi cokoliv, jedno se mu upřít nedá. Svým záhadným charismatem láká a baví fanynky a fanoušky bez rozdílu věku. A jelikož se jedná o jednu z nejambivalentnějších postav Hollywoodu, vybrali jsme pro vás pětici důvodů, proč ho zbožňovat a proč naopak moc ne. Na jakou stranu se postavíte vy?