FB pixel TP pixel
Netflix slaví nový hit! Pán tygrů překonal sledovanost Stranger Things © TMDB

Netflix slaví nový hit! Pán tygrů překonal sledovanost Stranger Things

Dokusérie zaměřující se na podivné, groteskní a nebezpečné chovatele velkých koček či jiných nebezpečných zvířat se stala jedním z nejsledovanějších originálních titulů, jaké streamovací gigant Netflix vyprodukoval. Její sledovanost dokonce předčila druhou řadu hýčkaného klenotu Stranger Things.

Streaming novinky

To, že jsou takzvané true crime dokumenty, tedy dokumenty sledující skutečné zločiny, velmi oblíbeným žánrem, je po hitu Jak vyrobit vraha a jeho dalších následovnících na Netflixu všem jasné, a proto tento typ projektů tvoří nedílnou část jeho programu. Dalším příkladem dokazující tuto tezi je nynější dokumentární hit Pán tygrů, který během deseti dnů od premiéry vidělo podle měření agentury Nielsen až 34,3 milionů unikátních uživatelů. Podařilo se mu tak překonat čísla druhé řady hitového seriálu Stranger Things, který sledovalo během prvních deseti dní online 31,2 milionů diváků. Třetí série Stranger Things pak během stejného období vidělo 36,3 milionů fanoušků a Pánem tygrů zůstala nepokořena.

Jistě, tak vysoké sledovanosti pomohla i doba celosvětové pandemie, která donutila mnohé zůstat doma, a mnohem více se rozpoutala i debata na sociálních sítích, která nemalou část přesvědčila, aby si tento sedmidílný seriál s originálním názvem Tiger King: Murder, Mayhem and Madness, pustila. A jak se ukázalo, téma chovu velkých koček bizarními americkými chovateli nabídlo tak neuvěřitelné příběhy, že se poměrně záhy dokument stal okamžitou klasikou. Uvedená čísla sledovanosti jsou platná pro severoamerické teritorium, ale vysoké umístění v českém žebříčku sledovanosti na Netflixu naznačuje, že je tato oblíbenost celosvětová.

 5 057 zobrazení   32 se líbí
Disney+ má 50 milionů předplatitelů. Přesouvá filmy z kin online
Disney+ má 50 milionů předplatitelů. Přesouvá filmy z kin online
09.04.2020 14:00:00 | Streaming novinky

Nová streamovací služba od Disneyho má za sebou rozšíření do západní Evropy a zdá se, že úspěšné. Počty předplatitelů totiž masivně rostou.

Nová streamovací platforma Quibi odstartovala - máme podrobný rozbor
Nová streamovací platforma Quibi odstartovala - máme podrobný rozbor
08.04.2020 9:00:00 | Streaming novinky

V neděli se v USA spustila nová streamovací služba Quibi. Na rozdíl od Netflixu či HBO se zaměřuje na krátká videa a je určena především pro mobilní telefony. Pojďme se podívat, co za pořady zde najdete, jak to celé funguje a kdo za Quibi stojí.

Koronavirus: HBO snižuje kvalitu obrazu a odkládá další seriály
Koronavirus: HBO snižuje kvalitu obrazu a odkládá další seriály
07.04.2020 13:00:00 | Streaming novinky

Jak jsme naznačovali již v minulých článcích, případně v našem podcastu, koronavirus dřív nebo později dopadne i na streamovací služby. Zatímco Netflix je zatím celkem v klidu, HBO už zažívá první problémy.

Filmové festivaly čeká revoluce. První z nich míří oficiálně online
Filmové festivaly čeká revoluce. První z nich míří oficiálně online
03.04.2020 14:50:00 | Streaming novinky

Multimediální festival South by Southwest, který se měl v polovině března konat v texaském Austinu, byl zrušen kvůli koronaviru. Nyní se dočká nového života online. A zřejmě letos nebude sám.