FB pixel TP pixel
Netflix šlape do plných. Do nových seriálů letos nacpe rekordní peníze © TMDB

Netflix šlape do plných. Do nových seriálů letos nacpe rekordní peníze

Po loňském pandemickém roce, ve kterém z důvodu pozastavení produkcí Netflix poprvé za svou existenci utratil za výrobu obsahu méně peněz než v tom předešlém, hodlá opět rozhazovat ve velkém.

Streaming novinky

Když Netflix minulý týden vykazoval své finanční výsledky za první čtvrtletí tohoto roku, prozradil také, jaký obnos hodlá letos utratit za obsah pro svou platformu. A bude to opět bezkonkurenční suma, kterou mu mohou ostatní streameři závidět. I když i oni sypou do svého obsahu mnohem větší částky než kdy v minulosti. Do rozšíření své knihovny totiž Netflix letos plánuje nalít 17 miliard dolarů, tedy stejnou částku, kterou měl v plánu utratit i v loňském roce. Koronavirové restrikce a nejrůznější pandemická opatření ovšem takový objem investic nedovolily utratit. Za rok 2020 se tak prý největšímu streamerovi podařilo udat "jen" necelých 12 miliard dolarů.

Pro srovnání, v roce 2019 Netflix utratil za obsah asi 13,9 miliard dolarů, v roce 2018 to pak bylo přibližně 12 miliard. Tento rok je ale podle Netflixu rozjetý velmi dobře a zdůrazňuje, že „i když je zavádění vakcín po celém světě velmi nerovnoměrné, jsme opět na nohou a bezpečně produkujeme na všech hlavních trzích s výjimkou Brazílie a Indie.“ Takže by v dalších letech měl streamovací gigant nabízet opět vyšší počet originálů. Pro kontext můžeme doplnit i sumy ostatních streamovacích služeb, které daly nebo plánují dát za svůj obsah. Disney chce nalít do onlinu přes 8 miliard ročně, u Amazonu utratili loni za Prime Video i hudební obsah dohromady přes 11 miliard a HBO Max prý chce utratit za obsaz mezi 2-3 miliardami a každý další rok by se měla další miliarda navíc přidat.

 2 605 zobrazení   110 se líbí
HBO předčila očekávání a díky kinohitům nabírá miliony předplatitelů
HBO předčila očekávání a díky kinohitům nabírá miliony předplatitelů
26.04.2021 14:00:00 | Streaming novinky

Warneři se svou online televizí HBO Max zvolili poměrně riskantní a agresivní strategii, když se rozhodli společně uvádět kinopremiéry jak v setmělých sálech, tak na své streamovací platformě. Vyplácí se jim tato volba?

Spider-Man se vrací domů k Marvelu. Sony své kinohity prodalo i Disneymu
Spider-Man se vrací domů k Marvelu. Sony své kinohity prodalo i Disneymu
23.04.2021 | Streaming novinky

Studio Sony před dvěma týdny podepsalo exkluzivní dohodu se streamovací společností Netflix, aby o několik dnů později vyjednalo ještě lukrativnější smlouvu s konkurenčním Disneym.

Žně končí, začíná panika. Netflixu výrazně zpomalil nárůst předplatitelů
Žně končí, začíná panika. Netflixu výrazně zpomalil nárůst předplatitelů
22.04.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Netflix zažil v loňském covidovém roce jízdu snů a připisoval si rekordní přírůstky. Ovšem v mezidobí významně narostla konkurence a protipandemická opatření navíc narušila výrobu. Vidíme začátek pádu giganta?

Konec nadvlády Netflixu. Konkurence začíná přebírat podíl na trhu
Konec nadvlády Netflixu. Konkurence začíná přebírat podíl na trhu
21.04.2021 | Streaming novinky

Stále více zpráv naznačuje, že konkurence na poli placeného online videa neustále roste a ukrajuje si z pomyslného koláče čím dál více. Netflix tak pomalu ale jistě přichází o své výsadní postavení.