FB pixel TP pixel
Netflix letos vypustil více pořadů než všechny televize v roce 2005 dohromady © TMDB

Netflix letos vypustil více pořadů než všechny televize v roce 2005 dohromady

Největší hráč na placeném streamovacím poli Netflix vydal ve Spojených státech v tomto roce 371 titulů, což je nejen další nárůst oproti minulému roku, ale je to více než vydal celý americký televizní průmysl v roce 2005.

Streaming novinky

V letošním roce počet originálních pořadů, tedy premiérově vydaných krátkometrážních a dlouhometrážních dokumentů, filmů či seriálů, na Netflixu vystoupal na neuvěřitelné číslo. Dohromady jsme si totiž mohli na jeho platformě vybírat z 371 projektů, což průměrně dělá více než jeden pořad denně. Navíc je to vzestup o 54,6 % oproti minulému roku, ve kterém tato služba odvysílala 240 původních pořadů. Jak je toto číslo obrovské si uvědomíme, když s těmito daty srovnáme čísla amerického televizního průmyslu v roce 2005. Televize z celoplošného pozemního i kabelového vysílání totiž odvysílaly dohromady 292 původních pořadů. Rok 2005 je zároveň posledním rokem, ve kterém má Netflix navrch, v roce 2006 už počet pořadů celého TV průmyslu stoupl na 436. Nesmíme ovšem zapomínat, že Netflix působí mnohem globálněji než byl televizní trh zaměřený dříve, a mnoho netflixovských pořadů není primárně určeno pro americký trh.

Netflix letos vypustil více pořadů než všechny televize v roce 2005 dohromady © TMDB

Uvidíme, jak dlouho a jak vysoko může Netflix takový počet pořadů i nadále překonávat. Navíc nástup dalších streamerů očekávaný příští rok pravděpodobně bude Netflix tlačit k udržování a navyšování vlastní obrovské knihovny, aby mohl nabízet nejrozmanitější pořady pro všechny divácké kategorie, aby si takzvaně mohl vybrat každý a měl co nejméně důvodů službu odhlašovat. Tento vzestup Netflixu je nyní nejzřetelnější na nedávném vyhlašování nominací na Zlaté Glóby. Netflix jich totiž obdržel 34, což je opravdu úctyhodný počet, více než dvojnásobný oproti loňskému roku. Navíc kromě kabelovek HBO, BBC America a Showtime žádná z broadcastových televizí nezískala jedinou nominaci.

 524 zobrazení   42 se líbí
Podle odhadů má Disney+ již 24 miliónů předplatitelů, kdy dožene Netflix?
Podle odhadů má Disney+ již 24 miliónů předplatitelů, kdy dožene Netflix?
19.12.2019 15:00:00 | Streaming novinky

Streamovací služba Disney+ je spuštěná jen něco přes měsíc a už má podle analýz více než 24 miliónů předplatitelů. Jak moc je to velké číslo a co to znamená pro ostatní konkurenci, především potom pro Netflix?

Těšme se! Známe bohatou seriálovou nabídku HBO pro rok 2020
Těšme se! Známe bohatou seriálovou nabídku HBO pro rok 2020
18.12.2019 | Streaming novinky

Ve své nové upoutávce a v oznámení novinářům kabelová a internetová televize HBO láká diváky především ke svým seriálovým titulům pro rok 2020. Nebudou chybět oblíbená spektakulární pokračování jako Westworld, satirický Boj o moc nebo zbrusu nová kingovská adaptace Outsider.

Netflix poprvé více odkryl čísla předplatitelů. Kolik má Evropa?
Netflix poprvé více odkryl čísla předplatitelů. Kolik má Evropa?
17.12.2019 16:30:00 | Streaming novinky

Netflix musel kvůli investorům poprvé ven s detailnějšími čísly o svých zákaznících. Zatímco dosud reportoval jen celkový počet na celém světě a rozložení na USA a mimo USA, nyní známé jeho oficiální čísla podle regionů. Pojďme se na ně podívat a porovnat je s našimi předchozími odhady.

Netflix testuje novou funkci, která simuluje televizní vysílání
Netflix testuje novou funkci, která simuluje televizní vysílání
13.12.2019 15:00:00 | Streaming novinky

Streamovací gigant Netflix prakticky neustále testuje nové funkce, které mají vylepšit uživatelskou zkušenost s jeho aplikací. Nyní přichází funkce, která má simulovat běžné televizní vysílání a omezuje nutnost prohledávat katalog titulů