FB pixel TP pixel
Netflix pandemie nezastaví. Pomalu rozjíždí natáčení nových seriálů © TMDB

Netflix pandemie nezastaví. Pomalu rozjíždí natáčení nových seriálů

Mnozí fanoušci se ptají, jak v koronavirové době pokračují produkce jejich oblíbených seriálů a očekávaných novinek. Šéf netflixovského obsahu Ted Sarandos napsal do Los Angeles Times dopis, ve kterém řadu věcí objasňuje.

Filmové novinky

Šéf obsahové sekce Netflixu Ted Sarandos pro deník Los Angeles Times sepsal článek, ve kterém se vyjadřuje k nastalé situaci na audiovizuálním trhu, jak konkrétně v tuto chvíli funguje Netflix, a přináší i návrhy na rozjezd filmových produkcí na území Spojených států. Sarandos upozorňuje na fakt, že natáčecí fáze často probíhá v intimním prostředí, v němž se pohybuje spousta umělců a řemeslníků pracujících na omezené ploše, ve které je riziko přenosu vysoké. I když se musí mnohé z návyků změnit, toto relativně uzavřené prostředí skýtá na druhou stranu i výhody. Například je to vlastně relativně hodně kontrolované území, ve kterém se dá poměrně dobře sledovat, kdo kam přichází i odchází. Zatímco tedy filmové a seriálové štáby nemohou v USA v tuto chvíli natáčet, některé mezinárodní netflixovské produkce pomalu ožívají a pokračují v natáčení rozplánovaných projektů.

Netflix pandemie nezastaví. Pomalu rozjíždí natáčení nových seriálů © TMDB

Konkrétně jsou to produkce v Jižní Koreji, Japonsku a na Islandu. Během pár týdnů se mají rozjet natáčení i ve Švédsku a Norsku. Sarandos k tomu dodává, že v každé z těchto zemí musí štáby splňovat jiná pravidla a řešit různá opatření. Například ve Švédsku se testuje málo, takže se členové štábu před natáčením drží v domácí čtrnáctidenní karanténě, poté nastoupí na společné jedenáctidenní pracovní natáčení probíhající také prakticky v karanténě. Na Islandu je naopak testování dostupné a před natáčením jsou všichni pracovníci na COVID-19 otestováni, v průběhu natáčení se pak na place často měří teplota. Sarandos tedy tvrdí, že neexistuje jedno plošné řešení, ale musí se provést série opatření, aby se lidé pracující jak před tak za kamerou cítili bezpečně.

 1 063 zobrazení   31 se líbí
Akční náhul Vyproštění dostane na Netflixu pokračování. Vrátí se i Thor?
Akční náhul Vyproštění dostane na Netflixu pokračování. Vrátí se i Thor?
05.05.2020 16:00:00 | Filmové novinky

Jak by řekl Karel Gott: „Toto jsem vážně nečekal.“ Netflix po predikcích o rekordní sledovanosti akčňáku Vyproštění svolil k pokračování svého megahitu s Chrisem Hemsworthem.

Změna pravidel Oscarů: Sošku může nově získat i film uvedený pouze online
Změna pravidel Oscarů: Sošku může nově získat i film uvedený pouze online
05.05.2020 13:00:00 | Filmové novinky

Globální pandemie proměnila pravidla hry i pro následující udělování cen Akademie. Protože je letošní kinodistribuce prakticky pozastavena a filmové premiéry se ruší a odkládají, mohou Oscara získat i filmy, které se do kin vůbec nepodívají.

HBO představuje ukázky na tři květnové novinky a očekávaný horor
HBO představuje ukázky na tři květnové novinky a očekávaný horor
04.05.2020 9:00:00 | Filmové novinky

Ani HBO nezahálí a během května na své kabelové stanici a streamovací službě HBO GO nabídne tituly, které dokážou nalákat široké spektrum diváků. Nechybí satirické historické drama, nenápadné indie o dospívání nebo komiksový seriál.

První reakce: Akční šleha Vyproštění nabízí na Netflixu násilnou zábavu
První reakce: Akční šleha Vyproštění nabízí na Netflixu násilnou zábavu
24.04.2020 14:30:00 | Filmové novinky

S pátečním ránem se na Netflixu objevil nový akčńák s Chrisem Hemsworthem, Vyproštění, který slibuje hodně hlavně producentským napojením na tvůrce Avengers: Endgame. Dokázala netflixovská novinka překonat očekávání a uspokojí akční fanoušky?