FB pixel TP pixel
Počty předplatitelů Netflixu jsou za očekáváním, cítí tlak konkurence © Netflix

Počty předplatitelů Netflixu jsou za očekáváním, cítí tlak konkurence

Další z velkých streamingových hráčů vypustil oficiální čísla o tom, jak se mu dařilo. Netflix stále zůstává jedničkou, i když analytici a investoři radost nemají.

21. 1. 2022 9:00 | Streaming novinky

Původně se čekalo, že by za poslední čtvrtletí roku 2021 mohl přidat Netflix 8,5 miliónů předplatitelů, obzvlášť, když měl nasazené trháky jako Hra na oliheň, pokračování Zaklínače, filmy jako Red Notice a K zemi hleď! nebo finále Papírového domu. Nakonec přidal „jen“ 8,2 miliónů a zvýšil tak celkový počet svých předplatitelů na 221,8 miliónů. Podle podrobných regionálních výsledků táhla růst hlavně oblast Evropy, Středního východu a Afriky, která přispěla více než 3,5 milióny novými předplatiteli a má už skoro stejně jako USA+Kanada (74 vs 75,1 miliónů). Tam se rostlo zhruba o milión (ale bude hůř, protože v USA Netflix od ledna zdražuje), podobné číslo přidal také region Latinské Ameriky (celkem cca 40 miliónů). Nejmenším regionem, který ale vykazuje poslední měsíce dravý růst, je Východní Asie a Pacifik, který už má zhruba 32 miliónů.

Za celý rok 2021 přidal Netflix zhruba 18 miliónů předplatitelů, což je jen polovina toho, co přinesl rok 2020. Ten byl však díky první vlně mimořádně silný. Ostatní hráči zpomalení Netflixu využívají jen částečně, sice je žene silný vítr z jejich nedávného startu, ale i oni pociťují nasycení trhů. Přesto Netflix přiznává, že ho tlačí konkurence a tudíž jsou jeho růst a zisky nižší. HBO a HBO MAX hlásí ke konci loňského roku 73,8 miliónů předplatitelů, o 12,8 miliónů více než ke konci roku 2020. Očekávané jsou výsledky Disney+, ty se však dozvíme až na začátku února. Ke konci třetího čtvrtletí roku 2021 měla služba 118 miliónů předplatitelů. Za největšího vyzyvatele je stále považován Amazon, jehož služba Prime Video měla být podle všeho využívaná celosvětově hned 175 milióny předplatiteli. Ostatní celosvětoví hráči na poli předplatného (Peacock, Paramount+) zatím nepřekročili hranici 50 miliónů platících účtů.


Tomáš Vyskočil
Svůj první filmový web spustil už v roce 1999. Od té doby si uvědomil, že nebude dělat nic jiného než psát o filmech na internet. A tak založil a spustil FilmPub, první velký filmový magazín. O pár let později přešel na seriály a pro pár fanoušků spustil Lost.cz. Protože těch fandů bylo najednou dost, rozhodl se spustit i další weby a tak vznikla Edna.cz. Mezitím pracoval a psal třeba pro Premiere, DiViDi a další filmové časopisy. Když mu kamarádi před pár lety říkali, že stahují pirátské filmy, protože u nás není nabídka, tak si jeden víkend sedl, naprogramoval skript, který stáhl všechny dostupné nabídky u nás a tak vzniklo Filmtoro. Filmy a seriály už neopustí, protože filmy a seriály nikdy neopustily jeho.
Na český trh přichází nová streamovací služba. Nabídne i oscarové tvůrce
Na český trh přichází nová streamovací služba. Nabídne i oscarové tvůrce
21. 1. 2022 7:00:00 | Streaming novinky

Širokou nabídku streamovacích videoplatforem na domácím trhu rozšíří další online služba. Ta se bude snažit nabídnout především snímky studentů a absolventů FAMU a mimo jiné i rychleji zpřístupnit jejich festivaly oceňované tituly domácímu publiku.

20 nejvyhledávanějších filmů a seriálů roku: Kdo trenduje víc než Iron Man?
20 nejvyhledávanějších filmů a seriálů roku: Kdo trenduje víc než Iron Man?
19. 1. 2022 13:00:00 | Streaming novinky

Neexistuje snad lepší místo na hledání vašeho oblíbeného filmu než Google. Na nejpopulárnějším vyhledávači lidé denně hledají různé filmy, seriály, ba dokonce franšízy. My pro vás zjistili, který film se stal vůbec nejvyhledávanějším za rok 2021.

Zaklínač má problém. Druhá řada zatím neplní představy Netflixu
Zaklínač má problém. Druhá řada zatím neplní představy Netflixu
16. 1. 2022 9:00:00 | Streaming novinky

I když má zaklínač Geralt obrovskou armádu oddaných fanoušků, zaznamenal začátek druhé série o něco vlažnější start, než se očekávalo.

Hollywoodská revoluce: Elita dá do kin komiksy a sci-fi, zbytek online
Hollywoodská revoluce: Elita dá do kin komiksy a sci-fi, zbytek online
14. 1. 2022 7:00:00 | Streaming novinky

Před několika dny jsme přinesli přehled loňských i letošních filmů, které bojovaly o pozornost v kinech, na streamingu či na obou polích zároveň. Filmová distribuce se prudce mění a změny můžeme kvůli neustále se měnícímu rozsahu pandemie čekat i letos.