FB pixel TP pixel
Netflix představil skvostnou novinku Davida Finchera. Film roku? © TMDB

Netflix představil skvostnou novinku Davida Finchera. Film roku?

Od režiséra Davida Finchera se vždy čeká jen nejlepší filmová kvalita. A zatím se zdá, že ji doručí i své černobílé novince Mank, která parádně zpracovává vznik totální klasiky Občan Kane. Člověk skoro uvěří, že ji Fincher natočil koncem 30. let minulého století.

Filmové novinky

Srdeční projekt režiséra Davida Finchera, Mank, se konečně představuje v prvním traileru Netflixu a výsledek je - jak se ostatně čekalo - naprosto skvostný. Fincher, který točí podle scénáře svého zesnulého otce Jacka, doručil uhrančivý dobový materiál, který se snaží věrně replikovat techniky filmů 30. let a hlavně inovativní klasiky Orsona Wellese Občan Kane, která řemeslně dalece předbíhala filmy své doby a dodnes působí neuvěřitelně svěže a nápaditě. Mank na Wellesův opus magnum neupozorňuje náhodou, ostatně vypráví příběh vzniku tohoto výjimečného snímku, kterým si proti sobě Welles poštval podstatnou část tehdejší hollywoodské smetánky. Mank se ale zaměří na scenáristu a alkoholika Hermana J. Mankiewicze, který bude bojovat nejen se svými démony, ale i Wellesem a filmovým byznysem. A protože Hollywood tyto příběhy miluje, vsadili bychom si, že tady vzniká žhavý kandidát letošních Oscarů. Tuplem, když se Fincher snažil film natočit již od konce 90. let.

 4 564 zobrazení   33 se líbí
Netflix válí. Gilmorova děvčata dostala českou lokalizaci
Netflix válí. Gilmorova děvčata dostala českou lokalizaci
07.10.2020 11:00:00 | Filmové novinky

Slavné seriálové dramedy Gilmorova děvčata, které po léta zvedalo svým divákům náladu a rozdávalo především pohodovou atmosféru, si konečně můžeme na Netflixu vychutnat v rodném jazyce. Streamer totiž dodal české titulky.

Nejlepší seriál Netflixu láká na 3. řadu a čtvrtá jde do výroby
Nejlepší seriál Netflixu láká na 3. řadu a čtvrtá jde do výroby
06.10.2020 10:00:00 | Filmové novinky

Nenápadné bojové drama Cobra Kai, které navazuje na slavného Karate Kida, se před nedávnem dostalo z Youtube na Netflix. Ten nyní oznámil datum premiéry 3. řady a potvrdil, že Cobra Kai s námi ještě nějakou dobu zcela zaslouženě bude.

PRVNÍ POHLED: Geralt v novém brnění z 2. řady Zaklínače!
PRVNÍ POHLED: Geralt v novém brnění z 2. řady Zaklínače!
05.10.2020 16:00:00 | Filmové novinky

Natáčení 2. řady Zaklínače je v plném proudu, a tak se pomalu dostávají ven první fotografie lákající na pokračování osudů Geralta z Rivie. Ten ve druhé řadě očividně dostane nový vzhled díky pozměněné zbroji, kterou si nyní můžete prohlédnout.

Netflix po Zaklínači chystá další fantasy seriál. Natočí Barbara Conana
Netflix po Zaklínači chystá další fantasy seriál. Natočí Barbara Conana
01.10.2020 15:00:00 | Filmové novinky

Slavný bojovník a ničitel Conan zpracovaný napříč všemi možnými médii se dočká další podoby. Tentokrát se pro novou adaptaci rozhodl Netflix a my se můžeme těšit na nový fantasy seriál.