FB pixel TP pixel
Hollywoodská stávka zasáhla i Netflix. Přesouvá 6 velkých filmů včetně nové fantasy © Netflix

Hollywoodská stávka zasáhla i Netflix. Přesouvá 6 velkých filmů včetně nové fantasy

Zatímco se kvůli herecké a scenáristické stávce v poslední době mluví hlavně o přesunu filmových premiér v kinech, i streamovací společnosti musí pozměnit svůj plán vydávání nových snímků. Netflix potvrdil, že 6 velkých titulů přesouvá z letoška na příští rok.

Filmové novinky

Přesouvání již naplánovaných premiér filmů kvůli scenáristické a herecké stávce se samozřejmě netýká jen tradičních hollywoodských studií. Svůj itinerář musí přehodnotit i streamovací služby. Například Netflix právě sestavuje seznam filmů, které se mají dočkat premiéry na jeho platformě do konce roku 2023. Server What's on Netflix si ale všiml, že 6 filmů, které byly uvedeny v lednovém traileru a měly původně vyjít ještě letos, již v seznamu nefigurují a byly přesunuty až na příští rok. Netflix tak pravděpodobně rozprostírá své filmy v čase, aby zmírnil dopad menšího počtu titulů, které budou kvůli stávkám k dispozici v příštím roce.

Odložené filmy na rok 2024

A Family Affair – Romantická komedie s Nicole Kidman, Zacem Efronem a Joey King měla původně vyjít 17. listopadu, ale uvidíme ji až v příštím roce.
Damsel – očekávané akční fantasy s Millie Bobby Brown, která hraje princeznu Elodii. Ta ovšem zjistí, že není jen tak obyčejnou princeznou. Původně měl snímek vyjít 13. října 2023, ale byl přesunut na rok 2024.
Lift – heist s Kevinem Hartem v hlavní roli o lupičské partě, která je najata, aby zabránila teroristickému útoku a musí provést loupež v letadle během letu, se přesouvá ze srpna 2023 na 12. ledna 2024.
Players – fanoušci a fanynky Lucifera Toma Ellise musí smutnit, protože romantická komedie Players, ve které se Ellis zhostil hlavní role, se přesouvá z letošního podzimu na příští rok.
Shirley – ambiciózní životopisné drama o Shirley Chisholm, kterou ztvárnila Regina King, bylo po neúspěšných testovacích projekcích přesunuto na rok 2024.
Spaceman – adaptace knihy Kosmonaut z Čech od českého autora žijícího v USA Jaroslava Kalfaře s Adamem Sandlerem v hlavní roli a v režii Johana Rencka (Černobyl) se také přesouvá na příští rok.

Zdroj: What's on Netflix

Oppenheimer zničil Toma Cruise. IMAX přidá Nolanovu megahitu exkluzivní projekce
Oppenheimer zničil Toma Cruise. IMAX přidá Nolanovu megahitu exkluzivní projekce
31.07.2023 16:40:00 | Filmové novinky

Nečekanému tržebnímu úspěchu Oppenheimera výrazně pomáhá i nebývalý zájem diváků vidět snímek v IMAX kinech. Protože jsou tyto sály na několik dnů dopředu beznadějně vyprodané, vedení kin se rozhodlo exkluzivitu snímku prodloužit. A Tom Cruise z toho nemá radost.

Loki chce spasit svět Marvelu! Trailer na 2. řadu ukazuje šílené cestování časem
Loki chce spasit svět Marvelu! Trailer na 2. řadu ukazuje šílené cestování časem
31.07.2023 16:10:00 | Filmové novinky

Jen necelý týden po konci seriálu Tajná invaze odhalil Marvel své čerstvé karty, když odhalil první trailer na očekávanou druhou řadu seriálu Loki. V té se opět vrátí Tom Hiddleston jako lstivý asgardský (respektive jotunský) bůh.

Kinaři nebudou mít co hrát. Kvůli stávce herců už se odkládají blockbustery
Kinaři nebudou mít co hrát. Kvůli stávce herců už se odkládají blockbustery
30.07.2023 13:40:00 | Filmové novinky

Hollywoodská studia začínají kvůli stávce herců panikařit a odsouvají velké premiéry, jež jsou závislé na propagaci ze strany jejich největších hvězd.

Saw se vrací ke kořenům série. Trailer slibuje ponaučení skrze krutá muka
Saw se vrací ke kořenům série. Trailer slibuje ponaučení skrze krutá muka
30.07.2023 12:50:00 | Filmové novinky

Po nevydařeném pokusu o restart se Saw vrací do své původní podoby a znovu uvádí na scénu Johna Kramera, který si hraje s lidmi, kteří podle něho udělali mnoho životních přešlapů. Tentokrát má dosud nejosobnější pohnutky k hrůzným činům.