FB pixel TP pixel
Boj Netflixu proti sdílení hesel přitvrzuje. Nevole uživatelů ale přinesla první změny © Netflix

Boj Netflixu proti sdílení hesel přitvrzuje. Nevole uživatelů ale přinesla první změny

Je to tady, boj Netflixu proti sdílení hesel postoupil do další etapy. Jeho testovací program z Jižní Ameriky přechází do ostré fáze a rozšiřuje se o čtyři významná teritoria.

9. 2. 2023 19:20 | Streaming novinky

Tomu, kdo sleduje dění na streamingovém poli, je jasné, že jednou z klíčových priorit Netflixu pro tento rok je ukončení sdílení hesel. Nyní streamer zavedl další důležitý krok a rozjel novou fázi boje proti neoprávněnému sdílení hesel mezi uživateli, když svůj testovací program z jihoamerických zemí rozšířil o čtyři nová teritoria – Kanadu, Nový Zéland, Portugalsko a Španělsko. Netflix tímto opatřením nabízí možnost sdílet jeden účet pro více uživatelů. Ve zmíněných zemích si tak nyní můžete zaplatit za dalšího člena, který se nachází mimo domácnost, v níž se Netflix používá. Na jeden účet je pak možné přidat až další dva členy, a to za příplatek 7,99 kanadských dolarů, 7,99 novozélandských dolarů, 3,99 eur v Portugalsku a 5,99 eur ve Španělsku měsíčně na osobu.

Hrozí blokace zařízení

Je to levnější alternativa ve srovnání s placením za další účet, nicméně tuto funkci budou moci využívat pouze členové se standardním nebo prémiovým předplatným. Pro správu všech uživatelů účtu bude také přidána stránka "Správa přístupu a zařízení", kde bude možné zjistit, kdo smí účet používat. Předplatitelé budou muset také určit primární domácnost. Uživatelům, kteří zůstanou přihlášeni pod cizím účtem mimo primární bydliště, budou po neurčeném počtu dní jejich zařízení zablokována.

Tito uživatelé budou také informováni o tom, že k dalšímu používání služby potřebují vlastní účet a pokud budou souhlasit, mohou využít funkci převádění profilu, která jim umožní přenést jejich historii sledování, doporučení a další informace na vlastní nový účet. Po vlně nevole naštěstí Netflix zrušil dříve navrhovanou žádost o kód, kterou by museli použít předplatitelé, kteří jsou na cestách a chtěli by službu použít například na chytré televizi v hotelu či firemním notebooku. Netflix se navíc zavázal, že zůstane otevřený změnám celého systému hesel, který bude revidovat na základě zpětné vazby od uživatelů.

Zdroj: Collider

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Disney+ je v potížích. S vyhazovy a poklesem předplatitelů přichází razantní změny
Disney+ je v potížích. S vyhazovy a poklesem předplatitelů přichází razantní změny
09.02.2023 12:00:00 | Streaming novinky

Největší vyzyvatel Netflixu oznámil své kvartální výsledky ke konci roku, a nejsou to vůbec hezká čísla. Poprvé v historii klesl počet předplatitelů a s nižšími příjmy budou padat hlavy. Kromě propouštění Disney plánuje i další úspory, několik novinek však oznámil.

Prima+ odstartovala. Otestovali jsme novou konkurenci Voyo a Netflixu. Co nabízí?
Prima+ odstartovala. Otestovali jsme novou konkurenci Voyo a Netflixu. Co nabízí?
08.02.2023 20:00:00 | Streaming novinky

Česko má po dlouhých měsících čekání konečně další streamovací službu. Tentokrát se s ní vytasila dlouho vyčkávající FTV Prima, která pomocí prima+ (ano, malé písmeno není chyba, ale záměr) nahrazuje videotéku iPrima a zároveň chce konkurovat přinejmenším novácké službě Voyo. Má ale co nabídnout?

Zadlužené Disney Plus zvažuje rozprodávání obsahu. Mandalorian má speciální strategii
Zadlužené Disney Plus zvažuje rozprodávání obsahu. Mandalorian má speciální strategii
08.02.2023 15:00:00 | Streaming novinky

V posledních letech převládal u streamovacích společností trend nabízet své původní tituly exkluzivně na svých platformách. Finanční situace ale nyní donutila Disneyho zkoumat možnosti licencování vlastních původních titulů konkurenci.

Je Zaklínač od Netflixu tragédie? Autor knih prozradil svůj názor
Je Zaklínač od Netflixu tragédie? Autor knih prozradil svůj názor
07.02.2023 16:50:00 | Streaming novinky

V poslední době schytává seriálový Zaklínač jednu ránu za druhou. Nedávno se k tomuto projektu od Netflixu vyjádřil i autor knižní předlohy Andrzej Sapkowski a řekl, co si o seriálu myslí.