FB pixel TP pixel
Netflix sexualizuje děti? Nový film vyvolal vlnu rozhořčení © TMDB

Netflix sexualizuje děti? Nový film vyvolal vlnu rozhořčení

Francouzský festivalový film Cuties, který se má příští měsíc objevit v katalogu Netflixu, si ještě před svým uvedením vysloužil značnou pozornost. Po vydaném traileru a plakátu se objevila online petice proti filmu, který prý sexualizuje děti.

Filmové novinky

V tuto chvíli je to již více než 35 tisíc podpisů, které se sešly pod peticí proti filmu Cuties (Mignonnes), jenž podle jejich signatářů sexualizuje děti. Tento snímek se objevil letos na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu a na festivalu v Sundance, kde získal cenu za režii v kategorii World Cinema. Netflix jej zakoupil a nachystal jeho online premiéru na 9. září. Snímek vypráví příběh jedenáctileté senegalské imigrantky Amy (Fathia Youssouf), která žije se svými sourozenci a matkou v chudinské části Paříže. Amy se ovšem proti rodinným tradicím, zvykům a hodnotám zhlédne v twerkující taneční skupině, jejíž členkou se pokusí stát. Netflix pak před pár dny k filmu vydal plakát a rozpoutal tím backlash na sociálních sítích, se kterým pravděpodobně moc nepočítal.

Netflix sexualizuje děti? Nový film vyvolal vlnu rozhořčení © TMDB

Plakát, na kterém vyzývavě pózuje čtveřice dívek, vyvolal vlnu rozhořčení a mnozí diskutující viní Netflix a tvůrce snímku ze sexualizace dětí, ty hraniční dokonce z podpory pedofilie. Signatáři pak streamera žádají, aby film vůbec na svém webu neuvedl a stáhl jej z naplánovaného slotu. Je ovšem více než pravděpodobné, že málokdo z nich (pokud vůbec někdo) film viděl a mohl si udělat názor na to, jak se film se svým tématem vypořádal. Server Rotten Tomatoes nasbíral od kritiků 82 % kladných recenzí, což indikuje, že bychom mohli dostat spíše vkusné a citlivé drama tom, co pro děti znamená brzký nástup do vysněné kariéry. Chyba bude spíše na straně Netflixu, který nevhodným plakátem rozpoutal zbytečné emoce. Pokud by byl využit francouzský plakát k filmu pro kina (srovnání viz výše), pravděpodobně bychom se žádných podobných reakcí nedočkali. Streamovací společnost si je ovšem vědoma svého přešlapu, omluvila se a původní plakát spolu se synopsí k filmu stáhla a upravila.

 1 956 zobrazení   80 se líbí
Jarní fenomén Pána tygrů bude pokračovat. Netflix chystá 2. řadu
Jarní fenomén Pána tygrů bude pokračovat. Netflix chystá 2. řadu
19.08.2020 | Filmové novinky

Nečekaně veleúspěšná dokumentární série Pán tygrů o bizarním světě chovatelů kočkovitých šelem se s velkou pravděpodobností dočká druhé řady. Ne všechny postavy se ale vrátí.

Netflix konečně ukázal i film, který nemusí být příšerný
Netflix konečně ukázal i film, který nemusí být příšerný
16.08.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Netflix v poslední době zrovna nesrší kvalitními kousky kinematografie. S blížícím se podzimem a ambicemi na nějaké ty ceny by se to ale mohlo změnit. Aktuálně představil slibnou vlaštovku, kde půjde Spider-Man po krku Batmanovi.

Netflix má problém. Jeho očekávanou fantasy Avatar opouští showrunneři
Netflix má problém. Jeho očekávanou fantasy Avatar opouští showrunneři
14.08.2020 10:00:00 | Filmové novinky

Michael Dante DiMartino a Bryan Konietzko, tvůrci legendárního a mnoha diváky milovaného animáku Avatar: Legenda o Aangovi, již nebudou pro kreativní neshody s Netflixem dále pracovat na hrané podobě seriálu.

Sci-fi, superhrdinská komedie či detektivka. Netflix opět láká na novinky
Sci-fi, superhrdinská komedie či detektivka. Netflix opět láká na novinky
13.08.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Konec prázdnin a přechod do nového školního roku se bude Netflix snažit odlehčit dávkou rozmanitých novinek, ze kterých by si měl vybrat každý: sci-fi rodinný seriál, aeuterský psychologický horor, nový detektivní seriál či superhrdinská komedie.