FB pixel TP pixel
Netflix testuje novou funkci, která simuluje televizní vysílání © TMDB

Netflix testuje novou funkci, která simuluje televizní vysílání

Streamovací gigant Netflix prakticky neustále testuje nové funkce, které mají vylepšit uživatelskou zkušenost s jeho aplikací. Nyní přichází funkce, která má simulovat běžné televizní vysílání a omezuje nutnost prohledávat katalog titulů

Streaming novinky

Netflix jako běžná televize

Někteří uživatelé si v posledních dnech všimli, že jejich televizní aplikace Netflixu skrývá novou funkci s názvem „Watch Now“. Její využití pak uživatele vrátilo zpět do časů tradičního televizního vysílání, neboť nový přídavek streamovací služby funguje na bázi automatického přehrávání obsahu, aniž by si divák volil, co chce sledovat. Tedy stejně jako když náhodně zapnete televizi a jdete třeba skládat prádlo ze sušičky.

Může se to zdát jako další šílený výmysl, ale celá funkce „Watch Now“ je založena na netflixovském algoritmu (ne že by byl dokonalý), který primárně přehrává epizody seriálů, které máte rozkoukané, tituly z vašeho watchlistu, anebo tituly, které jsou podobné těm, které jste v nedávné době sledovali. Pokud tedy fandíte například masovým vrahům, dostanete jejich nekonečný příděl v dalších dnech. Netflix zároveń při spuštění pořadu krátce vysvětluje, proč daný pořad zvolil a nabízí i možnost titul přeskočit a přejít na další, pokud by vám volba nevyhovovala.

Největší nepřítel: Možnost volby

Netflix testuje novou funkci, která simuluje televizní vysílání © TMDB

Zdá se, že Netflix dospěl k závěru, že jestli něco publikum trápí, je to možnost volby. Ostatně podle statistik potřebuje průměrný uživatel 8 minut na rozhodnutí, co bude sledovat. S novou funkcí jakékoli rozhodování zkrátka odpadne. A upřímně řečeno, při bingewatchingu celé řady seriálu se dá podobná funkce pouze kvitovat. Alespoň nic dalšího neodvede vaši pozornost.

 1 337 zobrazení   16 se líbí
Netflix je spokojený. Mafiánský Irčan vykazuje vysoká čísla sledovanosti
Netflix je spokojený. Mafiánský Irčan vykazuje vysoká čísla sledovanosti
12.12.2019 | Streaming novinky

Mnoho odborníků předpokládalo, že pro Netflix bude Irčan především výstavním projektem pro sběr cen a zvyšováním prestiže, u kterého nebude sledovanost tak vysoká. To se ale nepotvrdilo, protože podle agentury Nielsen snímek vidělo v prvních pěti dnech 17.1 milionů amerických domácností.

Klenot Amazonu seriál The Boys láká na druhou řadu velkou porcí brutality
Klenot Amazonu seriál The Boys láká na druhou řadu velkou porcí brutality
10.12.2019 | Streaming novinky

Superhrdinský seriál The Boys patřící společnosti Amazon, jenž je k dispozici skrze její platformu Prime Video, nepochybně patřil na seriálové scéně k největším překvapením letošního roku. Autoři nás tak prvním teaserem obsahujícím litry krve lákají na druhou řadu.

Watchmen: Nejpopulárnější nový seriál HBO i nadále posiluje sledovanost
Watchmen: Nejpopulárnější nový seriál HBO i nadále posiluje sledovanost
09.12.2019 | Streaming novinky

Pokračování příběhů Alana Moorea a jeho aktualizace pro dnešní dobu si po kritické chvále nadále udržuje i skvělá čísla sledovanosti. Šeptanda mezi přáteli i na sociálních sítích o jeho kvalitách navíc jeho rating ještě posiluje.

Český Netflix má přes 200 dabovaných titulů, přibývají i licencované filmy
Český Netflix má přes 200 dabovaných titulů, přibývají i licencované filmy
06.12.2019 | Streaming novinky

Netflix, který nedávno oficiálně vstoupil do Česka, přidal na tempu a krom již obligátních titulků začal razantněji dodávat i dabingová znění nejen ke svým originálům, ale i k nakoupeným licenčním snímkům.