FB pixel TP pixel
Netflix testuje novou funkci. Vybere za nás, co si máme pustit © TMDB

Netflix testuje novou funkci. Vybere za nás, co si máme pustit

Tlačítko Shuffle známé především z hudebních přehrávačů, které náhodně vybírá skladby z daného alba či playlistu, se rozhodl Netflix pro váhavé a nerozhodné uživatele implementovat a otestovat i ve svém přehrávači.

Streaming novinky

Pravděpodobně to všichni známe: když si konečně uděláme volnou chvíli a zasedneme k televizi, abychom si pustili nějaký seriál či film na Netflixu (či jiné službě), obrovská nabídka titulů spojená s naší nerozhodností či nalezením shody s jiným členem domácnosti často vede k únavně dlouhému až frustrujícímu období výběru toho správného titulu. Podle některých studií tak můžeme tímto výběrem v průměru strávit až dvacet minut našeho drahocenného času, někteří uživatelé se navíc netají i několikahodinovým hledáním. Netflix, který prakticky vše kolem svých služeb analyzuje, si je tohoto “problému” vědom, a právě nyní u některých uživatelů testuje novou funkci imitující známé tlačítko shuffle, zde pojmenované jako Play Something.

Netflix testuje novou funkci. Vybere za nás, co si máme pustit © TMDB

Mluvčí Netflixu se vyjádřil, že po loňském testování, je toto již druhé kolo ověřování funkčnosti tlačítka. O objevu nové funkce na sociálních sítích referují především majité Androidů či amazoního Fire TV. Po zmáčknutí tlačítka by tak měl Netflix dle nastaveného algoritmu vybrat nejvhodnější titul pro svého uživatele. Jestli bude odezva od diváků kladná, mohli bychom se této funkce v dohledné době dočkat. Některé reakce na Twitteru jako “toto je funkce, o které jsem nevěděl, že ji potřebuju, ale teď ji opravdu potřebuju” ovšem dávají tušit, že bychom nové tlačítko na své přijímače dostat mohli.

 1 866 zobrazení   34 se líbí
Netflix koupil do kin chystaného SpongeBoba a ohlásil novinky
Netflix koupil do kin chystaného SpongeBoba a ohlásil novinky
19.07.2020 13:00:00 | Streaming novinky

Netflix narozdíl od hollywoodských studií zažívá zlaté časy, a aby měl i nadále divákům co nabídnout, musí stále rozšiřovat svou knihovnu. Nyní proto zakoupil práva na celovečerní film se SpongeBobem, odklepl dvojku hororového hitu V pasti a ve vývoji je adaptace kultovního komiksu Usagi Yojimbo.

Netflix odhalil svých 11 nejúspěšnějších originálních filmů vůbec
Netflix odhalil svých 11 nejúspěšnějších originálních filmů vůbec
19.07.2020 | Streaming novinky

Netflix aktuálně vypustil snímek Old Guard: Nesmrtelní, který se během pár dní dostal do žebříčku nejúspěšnějších Netflix Originals. Octl se tak ve společnosti desítky filmů, jež dosáhly ohromujícího úspěchu a zlomily prokletí nepovedených netflixovských originálek.

Netflix má už téměř 200 miliónů předplatitelů, investoři ale váhají
Netflix má už téměř 200 miliónů předplatitelů, investoři ale váhají
17.07.2020 9:00:00 | Streaming novinky

Včera Netflix publikoval své pravidelné kvartální výsledky. Kromě obvyklého čtení o počtu nových předplatitelů v něm najdeme i několik zajímavých personálních novinek a také nová čísla o jeho filmech. Pojďme si to všechno pěkně shrnout.

Peacock: Další streamovací služba vyráží do boje s Netflixem
Peacock: Další streamovací služba vyráží do boje s Netflixem
16.07.2020 11:00:00 | Streaming novinky

V USA byla dnes spuštěna nová streamovací služba Peacock, která vstupuje do hodně zaplněného rybníku plného štik jako Netflix či Amazon. Jak se liší od konkurence, co nabízí a jaká je šance, že se jí dočkáme i u nás?