FB pixel TP pixel
HBO ovládlo nominace na ceny Emmy. Válí The Last of Us, Pán prstenů je propadákem © HBO Max

HBO ovládlo nominace na ceny Emmy. Válí The Last of Us, Pán prstenů je propadákem

Po roce jsou zde opět nominace na televizní Ceny Emmy. Kabelovka a streamovací platforma HBO znovu potvrdila svou dominanci s celkovými 127 nominacemi. Navíc jí patří i první tři příčky mezi seriály s nejvíce obdrženými nominacemi.

Filmové novinky

Ve středu se vyhlašovaly nominace k 75. ročníku amerických televizních cen Emmy. V počtu nominací opět dominovala kabelová a streamovací stanice HBO, když jich nasbírala dohromady 127. Druhý v pořadí je Netflix se 103 nominacemi a třetí místo si uzmula platforma Apple TV+ s 46 nominacemi. Většinu nominací HBO (58 %) zajistily pouhé tři tituly - Boj o moc (27 nominací), The Last of Us (24 nominací) a Bílý lotos (23 nominací). Tyto seriály obsadily i první tři místa v celkovém počtu nominací mezi všemi pořady dohromady. Na čtvrtém místě se umístil populární Ted Lasso vysílaný na Apple TV+ s 21 nominacemi a pátá je pak Úžasná paní Maiselová od Amazonu s 14 nominacemi.

Celkový počet nominací Netflixu byl rozprostřenější, v čele s 13 nominacemi pro minisérie Ve při a Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera - a s 12 za hitovou hororovou komedii Wednesday. Naopak smutní Amazon, protože seriál Pán prstenů: Prsteny moci v hlavních kategoriích vyhořel. Vlastník HBO, Warner Bros. Discovery (WBD), dokázal vyhrát i v závodě mediálních konglomerátů, ke kterému mu pomohla vedle HBO i jeho produkční společnost Warner Bros TV, která vyrábí pořady i pro jiné platformy (podílela se na výrobě Teda Lassa či Základky Willarda Abbotta). WBD měla dohromady 181 nominací, když porazila společnost Disney se 163 nominacemi, pod kterou patří platformy a stanice Disney+, Hulu nebo FX. Na třetím místě je Netflix se 103 nominacemi, na čtvrtém Amazon (68) a na pátém Apple (54). Kompletní seznam nominací najdete na oficiálních stránkách Emmy.

Počty nominací podle kategorií

Platformy:
HBO Max: 127
Netflix: 103
Apple TV+: 46
Hulu: 42
Prime Video: 42
Disney+: 40
FX: 37

Mediální domy:
Warner Bros. Discovery: 181
Disney: 163
Netflix: 103
Amazon: 68
Apple: 54
Paramount Global: 56
Sony: 53
NBCUniversal: 48

Pořady (10 a více nominací):
Boj o moc (HBO) (27)
The Last of Us (HBO) (24)
Bílý lotos (HBO) (23)
Ted Lasso (Apple TV+) (21)
Úžasná paní Maiselová (Prime Video) (14)
Medvěd (FX) (13)
Ve při (Netflix) (13)
Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera (Netflix)
Wednesday (Netflix) (12)
Barry (HBO) (11)

Zdroj: THR

Král Artuš ve stylu drsných Vikingů? Nové fantasy se v traileru nebojí krve a kouzel
Král Artuš ve stylu drsných Vikingů? Nové fantasy se v traileru nebojí krve a kouzel
12.07.2023 18:45:00 | Filmové novinky

Ačkoli snímek Král Artuš: Legenda o meči nebyl v kině kdovíjakým hitem a zájem a obdiv diváků sklízel až v průběhu let díky online distribuci a fyzickým nosičům, streamovací služba MGM+ chystá novou verzi, jež estetikou z filmu Guye Ritchieho očividně silně vychází. A první trailer vypadá rozhodně zajímavě.

Vánoce budou magické! Trailer Wonky srší atmosférou, která tu nebyla od Harryho Pottera
Vánoce budou magické! Trailer Wonky srší atmosférou, která tu nebyla od Harryho Pottera
12.07.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Slavný příběh o Willy Wonkovi z pera Roalda Dahla dostává novou podobu v podobě prequelu o počátcích slavného výrobce čokolády. A režisér ultimátního rodinného dojáku Paddington opět dokazuje, že kouzelnou atmosféru vykouzlí jako málokdo.

Dokonalá filmařina, která vám rozštípne mozek. Nolanův Oppenheimer sbírá chválu ze všech stran
Dokonalá filmařina, která vám rozštípne mozek. Nolanův Oppenheimer sbírá chválu ze všech stran
12.07.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Epické historické drama Oppenheimer v režii Christophera Nolana se již brzy objeví v našich kinech. Kritici již snímek viděli a jsou veskrze nadšení, když mluví o odvážné a komplexní podívané, která se okamžitě řadí mezi nejlepší režisérovy snímky.

Indiana Jones 5 mohl mít zcela jiný konec. Režisér odhalil, proč ho nepoužil
Indiana Jones 5 mohl mít zcela jiný konec. Režisér odhalil, proč ho nepoužil
11.07.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Režisér snímku Indiana Jones a nástroj osudu, James Mangold, pracoval během psaní posledního dobrodružství slavného archeologa s různými verzemi příběhu. Nyní odhalil, kam jsme se mohli s Jonesem vydat v alternativním finále série.