FB pixel TP pixel
Nova odhalila největší hity podzimu. Záhadné případy, náhrada MasterChefa i pokračování © TV Nova / Voyo

Nova odhalila největší hity podzimu. Záhadné případy, náhrada MasterChefa i pokračování

Své podzimní novinky již představil jak veřejnoprávní vysílatel Česká televize, tak i Prima, vyzyvatel komerční jedničky TV Nova. Jako poslední se tedy čekalo, čím se bude chtít blýsknout televize z Barrandova. Mimo nového retro loga pak představila i poměrně nabitý program s množstvím novinek.

České novinky 11. 8. 2024 13:30 | České novinky

Zatímco Česká televize vsadila na množství nového obsahu a Prima se naopak drží repríz a pokračování, Nova se snaží hledat zlatou střední cestu. Na podzim se tak diváci mohou těšit na pokračování oblíbených krimi seriálů, nové řady úspěšných reality shows, ale i nové formáty, komedie a koprodukční snímky.

Záhadné případy i reality show

Jednou z největších novinek je osmidílný seriál Záhadné případy, kde si zahraje kompletní rodina „Donutilů“ – matador Miroslav, syn Martin a snacha Sára. Mysteriózní seriál se bude točit kolem postavy léčitele, který je schopný porozumět věcem mezi nebem a zemí. Druhou z velkých novinek z oblasti fikční tvorby je komediální seriál Jiřího Vejdělka Taneční, který se bude odehrávat v prostředí, na které často vzpomínáme se studem z období střední školy. Mimo krásných choreografií z taneční školy se diváci dočkají i populárních hereckých tváří všech generací jako je Daniela Kolářová, Saša Rašilov nebo Hana Vagnerová.

Mezi novinkami non-fiction obsahu se objeví adaptace formátu, který proslavil Gordon Ramsay, Hell’s Kitchen. Místo legendárního kuchaře zaujme michelinský Radek Kašpárek. Druhou velkou novinkou je pak improvizační show, jíž provede legendární Čmaňa Pavel Zedníček, která by měla v sobotním prime timeu s největší pravděpodobností navázat na úspěch podobně laděného pořadu Tvoje tvář má známý hlas. Třetí z velkých non-fiction novinek je pak adaptace populárního zahraničního formátu Bachelor.

Pokračování úspěchů

Pokračování se pak dočkají úspěšné projekty z předchozích let. Diváky neminou pokračování reality show Love Island Česko & Slovensko, Kriminálky Anděl, rodinného seriálu Jedna rodina nebo úspěšné snahy o tvorbu pro mladší diváky Sex O’Clock.

Nova má tak i přes věrnost tradičnějším formátům oproti Primě opravdu nabito a zdá se, že se o první místo v rámci divácké sledovanosti tak bude rvát spíše s Českou televizí.

Zdroj: Mediář / Mediaguru / TV Nova

Neskutečně slabý program Primy na podzim. Opisuje, postrádá nápady a vytahuje retro
Neskutečně slabý program Primy na podzim. Opisuje, postrádá nápady a vytahuje retro
02.08.2024 14:05:00 | České novinky

S blížícím se začátkem školního roku nastal také čas na představení podzimních novinek a programových schémat televizí. Zatímco Česká televize vsadila na bohaté výpravné novinky, Prima se rozhodla vydat opačnou cestou.

Největší české hity podzimu odhaleny. Kriminálky, komedie roku i ojedinělé sci-fi
Největší české hity podzimu odhaleny. Kriminálky, komedie roku i ojedinělé sci-fi
26.07.2024 14:50:00 | České novinky

Kvalita televizní produkce stoupá nejen celosvětově, ale mílovými kroky i u nás. Předním hráčem je již tradičně Česká televize. I letos na podzim se můžeme těšit na nové a odvážné projekty, od kterých si veřejnoprávní vysílatel slibuje milionovou sledovanost.

Veleúspěšný Odznak Vysočina dnes končí. Nova uvede starší náhradu
Veleúspěšný Odznak Vysočina dnes končí. Nova uvede starší náhradu
07.07.2024 14:00:00 | České novinky

TV Nova 7. července uvádí závěrečný díl populární kriminálky Odznak Vysočina. Oblíbený seriál, jenž se dočkal již tří řad, uvede svou dosud poslední 8. epizodu a o týden později bude nahrazen další krimi. Tentokrát však nepůjde o novinku, ale o starší kousek.

Kriminální hit Odznak Vysočina končí. Nova vytasí starší náhradu
Kriminální hit Odznak Vysočina končí. Nova vytasí starší náhradu
02.07.2024 16:30:00 | České novinky

Jak poznáte začátek léta? Jednoduše. Na televizních obrazovkách končí velké seriálové premiéry a na jejich místo nastupují reprízy starších kousků. Nejinak je tomu v případě TV Nova, která se chystá na závěr nejnovější řady kriminálního hitu Odznak Vysočina. Pro náhradu přitom televize sáhne do prověřeného žánrového šuplíku.