FB pixel TP pixel
Nový fantasy seriál na motivy filmu Temný krystal bude opět loutkový © TMDB

Nový fantasy seriál na motivy filmu Temný krystal bude opět loutkový

Na newyorském Comic-Conu byly režisérem Louisem Lettierem a televizní producentkou Lisou Henson představeny první záběry a detailnější informace z připravovaného fantasy seriálu ze světa filmového hitu z osmdesátých let Temný krystal. A z reakcí publika se zdá, že seriál svou atmosférou bude navazovat na svého předchůdce.

Filmové novinky

Oficiální název projektu je The Dark Crystal: Age of Resistance a půjde o prequel odehrávající se mnoho let před událostmi z původního filmu, kdy se Jen a Kira z rasy gelflingů (malým elfům podobná stvoření), vydali najít úlomek Temného krystalu. Stejně jako ve filmu budou i v seriálu užity pouze animatronické loutky (ovládané počítačem) ve spojení s nejmodernějšími vizuálními efekty, ovšem bez přidaných CGI či lidských postav. Příběh bude sledovat další útrapy rasy gelflingů a jejich putování za záchranou tamějšího světa

Původní film z roku 1982 byl britsko-americkou koprodukcí, za kterou stáli režiséři Frank Oz a Jim Henson, také význační loutkoherci. Zesnulý Jim Henson, tvůrce Muppetů - slavné britské komediálně varietní loutkové show - tak při režii Temného Krystalu využil předchozích zkušeností. Frank Oz na Muppetech jako loutkoherec také spolupracoval, nejvíce ho v tomto oboru ovšem proslavila spolupráce s George Lucasem, který ho pověřil vytvořením a namluvením mistra Yody pro druhý film ze světa Star Wars Impérium vrací úder. Po digitalizaci Yody v následující prequelové trilogii zůstal u postavy alespoň hlasově. Renomé si získal také jako režisér kultovního komediálního muzikálu Malý krámek hrůz či pohřební komedie Horší než smrt.

The Dark Crystal: Age of Resistance bude desetidílný a v nabídce Netflixu se objeví v roce 2019.

 99 zobrazení  
Netflix natočí nové Letopisy Narnie, přetahovaná s Amazonem pokračuje
Netflix natočí nové Letopisy Narnie, přetahovaná s Amazonem pokračuje
05.10.2018 18:00:00 | Filmové novinky

Je vidět, že komerční i kritický úspěch seriálu HBO Hra o trůny nedá jeho soupeřům spát a v poslední době tak nastal boj o práva k slavným fantasy příběhům. Krátce po oznámení Amazonu o zadaptování ságy Kolo času Roberta Jordana trumfuje Netflix zakoupením práv k slavné sérii Letopisy Narnie.

Neil Gaiman, autor Hvězdného prachu a Sandmana, se upsal Amazonu
Neil Gaiman, autor Hvězdného prachu a Sandmana, se upsal Amazonu
04.10.2018 8:30:00 | Filmové novinky

V boji s Netflixem o ukousnutí co největšího streamovacího koláče, si Amazon připsal po koupi práv k Pánu prstenů a fantasy sáze Kolo času další cenný skalp a to podepsání exkluzivní dohody s Neilem Gaimanem, který pro ně bude pracovat na nových seriálech.

Black Mirror na Netflixu bude interaktivní jako český Kinoautomat
Black Mirror na Netflixu bude interaktivní jako český Kinoautomat
03.10.2018 9:05:00 | Filmové novinky

Včera vydala agentura Bloomberg zprávu, ve které uvádí, že fanoušci široce oblíbené sci-fi antologie Black Mirror nebudou muset čekat na uvedení další řady až do roku 2019, ale nové epizody budou k dispozici již letos v prosinci. Na potvrzení od Netflixu se ale stále čeká.

Poznejte svět magie v kulisách Oxfordu v novém seriálu na HBO
Poznejte svět magie v kulisách Oxfordu v novém seriálu na HBO
02.10.2018 12:00:00 | Filmové novinky

Pokud holdujete seriálům jako Upíří deníky, The Originals nebo Buffy, přemožitelka upírů, nový seriál Čas čarodějnic je právě pro vás. Seriál je adaptací i u nás velmi populární stejnojmenné trilogie od autorky Deborah Harkness.