FB pixel TP pixel
Netflix láká na nový mrazivý horor. Napínavému traileru vládne hvězda Boje o moc © Netflix

Netflix láká na nový mrazivý horor. Napínavému traileru vládne hvězda Boje o moc

Netflix představil jednu z očekávaných červnových novinek v podobě slibně vyhlížejícího australského hororu Run Rabbit Run. Snímek, který dorazí na konci měsíce, láká na psychologické trauma a Sarah Snook z hitu HBO Boj o moc.

11. 5. 2023 14:30 | Filmové novinky

28. červen je dnem, kdy se na Netflixu dočkáme nového australského hororu Run Rabbit Run o matce, jejíž sestra ve věku 7 let zmizela a na 99 procent zemřela. Nyní se však malá dcera začíná chovat právě jako ona zmizelá dívka, čímž se roztáčí rodeo děsivých událostí na pomezí psychologického teroru a čistokrevné duchařiny. Taková je zhruba zápletka, do níž se herecky zakousla i nyní velmi oblíbená Sarah Snook, kterou fanoušci HBO sledují pravidelně v závěrečných dílech hitu Boj o moc.

Za filmem kreativně stojí režisérka Daina Reid, v jejímž portfoliu nejvíce ční tvorba epizod u seriálů jako Příběh služebnice, Outsider nebo Španělská princezna. Jelikož byl horor Run Rabbit Run již dříve k vidění na festivalu Sundance, dostupné jsou i první desítky recenzí, které jsou poměrně rozpačité. Mluví se o solidně řemeslně odvedeném snímku, který umí vyvolat mrazení v zádech a má skvělé herce. Sráží ho však mnohá žánrová klišé, ať už po stránce hororového příběhu nebo snahy strašit pomocí jednoduchých a očekávaných lekaček. Hodnocení se tak zastavují spíše na slušném, ale ničím převratném průměru. Což je v poslední době i docela dobrá definice obdobných žánrovek Netflixu.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Drsňák Lundgren bojuje s rakovinou. Doktor mu předpověděl 3 roky života
Drsňák Lundgren bojuje s rakovinou. Doktor mu předpověděl 3 roky života
11.05.2023 11:30:00 | Filmové novinky

Jedna z největších akčních hvězd 80. let a dodnes velmi aktivní herec, který se v druhém Creedovi dokonce znovu objevil jako ikonický bijec Ivan Drago, trpí rakovinou. Dolph Lundgren se ale nevzdává.

Nejdojemnější film roku je konečně online. Nenechte si ho ujít
Nejdojemnější film roku je konečně online. Nenechte si ho ujít
10.05.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Do online prostoru se konečně přiřítil jeden z nejlepších filmů loňského roku a zaručeně největší doják pro každého fanouška kinematografie. Novinka režiséra Stevena Spielberga vás však neprotáhne jen jeho zálibou v natáčení ultimátních filmových zážitků, ale také těžkým rozvodem rodičů.

Netflix láká na největší květnové hity. Mnoho velkých titulů ve videu zatajil
Netflix láká na největší květnové hity. Mnoho velkých titulů ve videu zatajil
10.05.2023 14:15:00 | Filmové novinky

Netflix jako každý měsíc vyrukoval s upoutávkovým sestřihem, který má předplatitelům představit největší hity následujících dní a týdnů. Už druhý měsíc za sebou ale jeho výběr působí zcela absurdně, když nepochopitelně vynechává řadu zajímavých titulů, které rozhodně stojí za pozornost.

Nejsledovanější horor v historii Netflixu nečekaně pokračuje. Trailer je skličující
Nejsledovanější horor v historii Netflixu nečekaně pokračuje. Trailer je skličující
09.05.2023 17:15:00 | Filmové novinky

Před 5 lety Netflix uvedl sci-fi horor V pasti se Sandrou Bullock a nečekaný hit se šířil éterem jako lavina. Nyní se chystá na streamovací službu pokračování, které nás zavede do mimozemšťany sužované Barcelony. Netflix dokonce ukázal první trailer.