FB pixel TP pixel
Seriálový Pán prstenů má první trailer, který odhaluje hvězdný tvůrčí tým © TMDB

Seriálový Pán prstenů má první trailer, který odhaluje hvězdný tvůrčí tým

Jeff Bezos chce seriál ze světa Pána prstenů, který se stane další Hrou o trůny. A nové video, které odhalilo tvůrčí tým, jenž seriál přivede k životu, ukazuje, že Amazon neponechává nic náhodě. Najal si totiž tvůrce s referencemi z absolutní filmové i seriálové špičky.

Filmové novinky

Kreativní tým, který má za úkol vytvořit pravděpodobně nejdražší televizní seriál v historii, lze v jistém smyslu označit za „all-star tým“, který má všechny předpoklady k tomu, aby dal dohromady fantasy skvost, z kterého si fandové Pána prstenů sednou na zadek. Nechybí v něm například světově uznávaný expert na originální dílo Tolkiena Tom Shippey, který se podílel na produkci originální filmové trilogie Pán prstenů. Nebo umělec John Howe , jež pracoval jako konceptuální designer jak na Pánovi prstenů, tak na Hobitovi. Minulý týden jsme se také dozvěděli, že byla v seriálu obsazena Markella Kavenagh (The Cry, Piknik u Hanging Rock), která ztvární zatím blíže nespecifikovanou postavu jménem Tyra.

Showrunnery jsou JD Payne a Patrick McKay , kteří napsali originální scénář pro Star Trek: Do neznáma před tím, než byl nahrazen skriptem Simona Pegga. Jako scenáristé se představí Gennifer Hutchinson (Volejte Saulovi, Perníkový táta, Akta X), Helen Shang (Hannibal, Hawaii Five-0), Jason Cahill (Fringe, NYPD Blue, Rodina Sopránů), Glenise Mullins (Kingdom, Terminator Genisys), Justin Doble (Almost Human, Stranger Things), Bryan Cogman (Hra o trůny) a Stephany Folsom (Toy Story 4: Příběh hraček). Znovu se objevilo i jméno J.A. Bayony, který je oznámen jako režisér prvních dvou dílů. Výkonní producenti jsou Belén Atienza (Jurský svět: Zánik říše, Faunův labyrint), Bruce Richmond (Hra o trůny, Westworld), Gene Kelly (Impérium – Mafie v Atlantic City, The Pacific) a Lindsey Weber (Star Trek: Do neznáma). Ron Ames (Avengers: Age of Ultron, Letec) zaujme roli koproducenta, Kate Hawley (Sebevražedný oddíl) kostýmové designerky, Rick Heinrichs (Star Wars: Poslední z Jediů) bude produkční designer a Jason Smith (Avengers) zajistí odborný dohled nad vizuálními efekty. Tvůrčí sestava je tak dalším důvodem, proč se na chystaný LOTR seriál, jehož premiéra je očekávána v roce 2021, těšit.

Reklama  8 332 zobrazení   135 se líbí
Jack Ryan se představuje v prvním traileru 2. řady seriálu od Amazonu
Jack Ryan se představuje v prvním traileru 2. řady seriálu od Amazonu
28.07.2019 | Filmové novinky

Svérázný agent CIA se po roční odmlce brzy vrátí na obrazovky Amazon Prime a tentokráte se spolu s ním podíváme do různých jihoamerických republik. V prvním teaser traileru láká Ryan na další kaskadérské kousky a přestřelky.

První ukázky ruského seriálu Černobyl, KGB v něm jde po agentovi CIA
První ukázky ruského seriálu Černobyl, KGB v něm jde po agentovi CIA
26.07.2019 14:50:00 | Filmové novinky

Může to vypadat jako reakce na minisérii HBO, ale prý tomu tak není. Ještě letos se totiž dočkáme dalšího seriálu o Černobylu, tentokrát však z ruské produkce a se zápletkou, o které se toho v historických popisech Černobylské havárie příliš mnoho nedočtete.

Carnival Row: Steampunková detektivka s Legolasem láká na romanci a utrpení
Carnival Row: Steampunková detektivka s Legolasem láká na romanci a utrpení
26.07.2019 | Filmové novinky

Již za měsíc se na obrazovkách streamovací služby Amazon Prime objeví dlouho očekávaná seriálová novinka Carnival Row, v níž se Orlando Bloom a Cara Delevingne ocitnou v temném světě steampunkové fantasy, kde lidé mučí pohádkové bytosti.

Ztratila režisérka Andrea Arnold kontrolu nad 2. řadou Sedmilhářek?
Ztratila režisérka Andrea Arnold kontrolu nad 2. řadou Sedmilhářek?
25.07.2019 15:00:00 | Filmové novinky

V posledním týdnu se živě debatovalo o zákulisní atmosféře a postprodukčních dodělávkách druhé řady kriticky i divácky oblíbeného dramatu Sedmilhářky. Režisérka Andrea Arnold prý nakonec nemohla uplatnit svou vizi, HBO se proti nařčení ohrazuje.