FB pixel TP pixel
Olympiáda na Maxu trhá rekordy. Je sport budoucností streamingu? © Max

Olympiáda na Maxu trhá rekordy. Je sport budoucností streamingu?

Diváci si mohou letošní olympijské hry vychutnat způsobem, který nemá obdoby. Vděčí za to platformě Max, vylepšené streamovací platformě Warner Bros. Discovery (WBD), díky které se podařilo transformovat to, jak Evropa sleduje a prožívá olympijské hry. Konkurence ale nespí.

Filmové novinky 31. 7. 2024 16:40 | Filmové novinky

Počet diváků sledujících olympiádu v Paříži přes streamovací platformy překonal čísla z Tokia 2020 již dva dny po zahajovacím ceremoniálu. Společnost Warner Bros. Discovery hlásí miliardu streamovaných minut už po druhém olympijském dni a pětinásobné sledování oproti předchozím hrám v Tokiu. Společnosti se podařilo také pokořit svůj evropský rekord v akvizici maloobchodních předplatitelů za jeden den. V absolutních číslech jde o 75 % streamovaných minut zaznamenaných v průběhu celé olympiády před čtyřmi lety. Uživatelé také na Max a Discovery+ tráví podstatně více času, zhruba o 63 % více než v průběhu Tokia 2020.

Olympijský úspěch

„Letní olympijské hry v Paříži 2024 začaly skvěle a díky nedávnému spuštění platformy Max v Evropě se nám daří bořit rekordy co do počtu diváků, tak jejich zapojení. Model, který kombinuje nabídku prémiových filmů a dalšího skriptového obsahu s nejlepšími real-life zábavními formáty a zásadními eventy ze světa mezinárodního sportu, láká stále více lidí, kteří s námi zůstávají po podstatně delší dobu než dříve. Olympiáda ale teprve začala, a tak s napětím očekáváme, jaká čísla přinesou nadcházející dva týdny,“ konstatuje JB Perrette, generální ředitel a prezident pro strategii globálního streamingu a her ve WBD.

Nebývalý nápor zažívají i internetové stránky Eurosportu, které nabízejí volně přístupné olympijské zpravodajství a krátkometrážní video formáty. Počet návštěvníků od začátku her narostl o více než 43 %. Více diváků oproti Tokiu 2020 přilákalo i lineární vysílání stanic Eurosportu na všech relevantních trzích. Sledovanost je prozatím vyšší o 98 %, což vyvrací negativní trend poklesu celkového počtu televizních diváků zaznamenaného v posledních letech. Vysílání Letních olympijských her v Paříži 2024 završí závěrečný ceremoniál plánovaný na neděli 11. srpna 2024. Letošní hry jsou první pod hlavičkou WBD, která je prostřednictvím lineárních stanic Eurosportu a platforem Max a Discovery+ vysílá na 50 trzích v 19 jazykových mutacích.

Netflix chystá NFL, Voyo má i další sporty

Sportovní události začínají být čím dál silnějším trumfem v boji o diváky na streamovacích službách. Ostatně na sportovní události láká například i tuzemské Voyo, které díky nováckým sportovním stanicím nabízí mimo jiné fotbalové přenosy pražské Sparty z předkol Ligy mistrů. Netflix už uvedl speciální tenisové eventy, chystá boxerský souboj Mike Tyson vs. Jake Paul a během zimy nabídne i vánoční zápasy NFL mezi Kansas City Chiefs a Pittsburgh Steelers, potažmo Baltimore Ravens a Dallas Texans. Připomeňme také, že pro Disneyho a jeho službu Hotstar bylo velkou ranou, když přišel práva na kriketové zápasy v Indii. Kvůli absenci práv začali předplatitelé od služby lavinově odcházet.

Zdroj: Warner Bros. Discovery / Max / Eurosport

Reklama
Nejslavnější věta Gladiátora málem nezazněla. Crowe ji odmítal, většinou improvizoval
Nejslavnější věta Gladiátora málem nezazněla. Crowe ji odmítal, většinou improvizoval
30.07.2024 19:30:00 | Filmové novinky

Gladiátor patří mezi nejpopulárnější historické filmy a novodobé klasiky. Jak už to ale u podobných filmů bývá, rozhodně nevznikal lehce. Vznik snímku ovlivnila smrt, změny scénáře i samotný Russelll Crowe.

Peníze snů i vlastní tryskáč. Downey obdrží za návrat k Marvelu miliardy a dárečky
Peníze snů i vlastní tryskáč. Downey obdrží za návrat k Marvelu miliardy a dárečky
30.07.2024 16:40:00 | Filmové novinky

Je to jen pár dní, co se Robert Downey Jr. vrátil k Marvelu a bylo potvrzeno, že ho uvidíme v nové záporné roli Doctora Dooma. Nyní bylo rovněž odhaleno, na jaký plat si někdejší představitel Iron Mana přijde. A jsou to samozřejmě neskutečné peníze.

Brilantní thriller se sériovým vrahem ožívá ve skvělém traileru. Zabiják Šakal je postrachem
Brilantní thriller se sériovým vrahem ožívá ve skvělém traileru. Zabiják Šakal je postrachem
30.07.2024 14:15:00 | Filmové novinky

V prosinci bude mít na streamovací platformě SkyShowtime premiéru špionážní thriller The Day of the Jackal, v němž si hlavní roli chameleonského nájemného vraha Šakala zahraje Eddie Redmayne. První upoutávka nabízí exotická prostředí, výpravnou produkci a intenzivní akci.

Mistrovské dílo a nejlepší drama roku. Oscarová novinka Netflixu má stoprocentní hodnocení
Mistrovské dílo a nejlepší drama roku. Oscarová novinka Netflixu má stoprocentní hodnocení
29.07.2024 18:20:00 | Filmové novinky

Podzim je tradičně obdobím, kdy Netflix valí na diváky své největší pecky včetně obsahu, který má ambice sbírat i nějaká ta ocenění. Do této kategorie se jistě řadí tragikomická novinka s excelentním obsazením a stoprocentním hodnocením.