FB pixel TP pixel
Netflix slaví nový megahit. Pirátská novinka sledovaností zničila Zaklínače © Netflix

Netflix slaví nový megahit. Pirátská novinka sledovaností zničila Zaklínače

Kampaň Netflixu se vyplatila a jeho veleočekávaná pirátská novinka One Piece zaznamenala skvělou sledovanost. Ta dokonce přesahuje hodnoty seriálu FUBAR Arnodla Schwarzeneggera nebo fantasy spektáklu Zaklínač.

Filmové novinky

Předchozí pokusy Netflixu adaptovat mangu či anime se nenesly zrovna v úspěšném duchu, nyní si ale streamer může skutečně oddechnout. Jeho novinka One Piece podle veleúspěšné komiksové série a animovaného seriálu je totiž podle čísel z prvního týdne od premiéry totálním hitem, který rozhodně nenapodobí propadáky jako Kovboj Bebop: Lovec odměn nebo Zápisník smrti. Podle oficiálních dat Netflixu zaznamenal One Piece v prvních dnech 140 milionů zhlédnutých hodin, což dělá při stopáži 7 hodin a 34 minut 18,5 milionu zhlédnutí. Dalece tak nechal za sebou novinku z minulého týdne Kdo je Erin Carterová?, která v druhém týdnu zaznamenala 90 milionů zhlédnutých hodin a 15,8 milionů zhlédnutí.

Netflix slaví nový megahit. Pirátská novinka sledovaností zničila Zaklínače © Netflix

Mnohem zajímavější je ale srovnání s opravdu velkými seriálovými tituly posledních týdnů a měsíců. Ani z toho totiž One Piece nevychází vůbec špatně. Takového Zaklínače a jeho třetí řadu si dal dokonce k snídani, když Geralt z Rivie při své premiéře zaznamenal jen 73 milionů zhlédnutých hodin při 15,2 milionech zhlédnutí. Seriál Arnolda Schwarzeneggera FUBAR také prohrál, když v prvních dnech přepočítával jen 88 milionů zhlédnutých hodin. A za One Piece je dokonce i sci-fi Manifest, která ve čtvrté řadě zaznamenala 78 milionů zhlédnutých hodin.

Největší hit od května

Pokud zabrousíme dál do minulosti, zjistíme, že je One Piece největším seriálovým úspěchem Netflixu od letošního května. Tehdy totiž startovala fenomenálně úspěšná romantika Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových, jež si v prvních dnech přišla na 148 milionů zhlédnutých hodin a v druhém týdnu pak dokonce ještě o dalších 10 milionů více. Pirátské dobrodružství se nemusí stydět ani za srovnání se špiónským hitem Noční agent, který startoval se 168 miliony zhlédnutých hodin. Bude ale zajímavé sledovat, jak se Monkey D. Luffymu a Slamákovým pirátům bude dařit v druhém týdnu. Kupříkladu právě Noční agent v březnu navyšoval čísla o mohutných 50 milionů, které prokázaly skutečnost, že se zdánlivě nenápadný seriál úspěšně šířil éterem. Královna Šarlota oproti tomu čísla především držela a stala se trvalkou. Zaklínač pak výrazně padal, což odráželo nespokojenost fanoušků s kvalitami seriálu. One Piece by se ale cestou Zaklínače vydat neměl. Recenze i diváci totiž novinku chválí a dá se předpokládat, že mnoho diváků tohle místy ujeté dobrodružství poprvé objevilo právě díky Netflixu. Divácká základna tak může utěšeně stoupat. Moudřejší ale budeme až za týden.

Zdroj: Netflix TOP 10 / IGN

Nová sci-fi o invazi mimozemšťanů se blíží. Děsivý trailer ukazuje monstra i únosy lidí
Nová sci-fi o invazi mimozemšťanů se blíží. Děsivý trailer ukazuje monstra i únosy lidí
07.09.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Již koncem září dorazí na streamovací služby Hulu a Disney Plus nový sci-fi horor od talentovaného scenáristy a režiséra Briana Duffielda. Ten stojí za povedenou apokalyptickou romantikou výbuch nebo hororem Chůva na zabití.

Piráti z Karibiku 6 dávají šanci návratu Johnnyho Deppa. Napsal je tvůrce The Last of Us
Piráti z Karibiku 6 dávají šanci návratu Johnnyho Deppa. Napsal je tvůrce The Last of Us
06.09.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Scenárista Craig Mazin má svou kariéru skvěle rozehranou a po úspěšném Černobylu a ještě úspěšnějším seriálu The Last of Us již delší dobu pracuje i na šestém filmu o Pirátech z Karibiku. A stvořil něco natolik podivného, že se sám divil, že jeho projekt dostal zelenou.

Vlk z Wall Street od Netflixu. Trailer láká na novou krimi od režiséra Harryho Pottera
Vlk z Wall Street od Netflixu. Trailer láká na novou krimi od režiséra Harryho Pottera
06.09.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Režisér David Yates se na dlouhé roky uvrtal v sérii o Harry Potterovi, po propadáku posledního dílu Fantastických zvířat ale musel vyrazit o dům dál. Zakotvil u Netflixu a v prvním traileru láká na kriminálku o farmaceutickém průmyslu, která se tváří jako nemocniční Vlk z Wall Street.

Doják roku pro fanoušky Star Wars. Nový díl Ahsoky vrací Anakina i vysněnou hlášku
Doják roku pro fanoušky Star Wars. Nový díl Ahsoky vrací Anakina i vysněnou hlášku
06.09.2023 15:35:00 | Filmové novinky

Tak se fanoušci konečně dočkali. Se seriálem Ahsoka je spojena celá řada diváckých očekávání i různých fanouškovských teorií. Sami tvůrci pak dopředu lákali nejen na návrat oblíbených postav ze seriálu Star Wars: Povstalci, ale i na dojemné setkání hlavní hrdinky s jejím mistrem Anakinem Skywalkerem. A jedno oko nezůstalo suché.