FB pixel TP pixel
Projekce Oppenheimera zasáhla cenzura. Nahou hvězdu museli trikaři digitálně zakrýt © Universal Pictures

Projekce Oppenheimera zasáhla cenzura. Nahou hvězdu museli trikaři digitálně zakrýt

Aby mohlo být velkolepé životopisné drama Oppenheimer promítáno v některých konzervativních zemích, musela kvůli sexuální scéně s Florence Pugh zasáhnout cenzura. Její digitální „vylepšení“ režiséra Christophera Nolana pravděpodobně nepotěšilo.

Filmové novinky

Minulý týden vstoupilo do kin životopisné drama Oppenheimer od režisérské hvězdy Christophera Nolana. Snímek si v kinech vede nadstandardně dobře, když má nyní celosvětově na kontě přes 200 milionů dolarů. V některých konzervativních zemích ovšem diváci sledují poněkud jinou verzi filmu, než na kterou si můžeme zajít do našich kin. Dvaapadesátiletý režisér se totiž rozhodl do Oppenheimera poprvé v kariéře zařadit sexuální scénu, což se ukázalo být v některých asijských zemích problémem. Konkrétně jde o scénu, v níž je Florence Pugh hrající psychiatričku a milenku Roberta J. Oppenheimera Jean Tatlock nahá.

Například na Blízkém východě je nahota ve filmech zakázána, v Indii byl pak požadavek, aby film splňoval rating, který dovolí zajít do kin rodičům s dětmi do 12 let. Aby nemusela být daná scéna vystřižena nebo aby nebyl snímek úplně zakázán, byla Pugh dodatečně „oblečena“ do černých CGI šatů. Protože je daná scéna ve všech zmíněných zemích „vyřešena“ shodně, je pravděpodobné, že za verzí Oppenheimera bez nahoty stojí samotný Universal, který se snaží preventivně obejít mezinárodní cenzurní pravidla. Nyní je otázkou, jestli o tomto brutálním zásahu do filmu Christopher Nolan vůbec ví a co na něj říká. Puntičkářský režisér je znám svým negativním postojem k digitálním trikům, a při natáčení Oppenheimera se používání CGI snažil úplně vyhnout.



Zdroj: Slashfilm

Šílenější Piráti z Karibiku od Netflixu! Nový dobrodružný seriál má strhující trailer
Šílenější Piráti z Karibiku od Netflixu! Nový dobrodružný seriál má strhující trailer
25.07.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Jestli Netflix něco v posledních letech zjistil, je to skutečnost, že mu dobře fungují pirátské seriály, seriály o hledání pokladu a také anime. Tak proč tohle všechno nesmíchat dohromady v adaptaci jedné z nejpopulárnějších manga sérií současnosti?

Podívejte se Nolanovi do hlavy. Tvůrce Oppenheimera ve videu dokonale vysvětlil geniální Memento
Podívejte se Nolanovi do hlavy. Tvůrce Oppenheimera ve videu dokonale vysvětlil geniální Memento
25.07.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Christopher Nolan patří mezi nejvýraznější filmové osobnosti současnosti a každý jeho film je událostí. Může za to nejen výběr námětů, ale především jejich neotřelé zpracování, které obvykle spojuje motiv času. Ať už film o čase přímo pojednává, anebo se tento prvek výrazně otiskuje do narativní struktury.

Ondřej Sokol baví v novém stand-up speciálu. Připravil si řadu pikantních historek
Ondřej Sokol baví v novém stand-up speciálu. Připravil si řadu pikantních historek
25.07.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Herec a moderátor Ondřej Sokol před lety prokazoval svůj ostrovtip v populární komediální týmovce Partička. Nyní si ho ale můžete vychutnat ve stand-up speciálu na Voyo, kde baví zcela sám svými pikantními historkami.

Nejbrutálnější seriál současnosti odhalil trailer na pokračování. Nová superhrdinka manipuluje s krví
Nejbrutálnější seriál současnosti odhalil trailer na pokračování. Nová superhrdinka manipuluje s krví
25.07.2023 15:45:00 | Filmové novinky

Zkrátit čekání na novou řadu brutální a nekorektní komiksárny Banda od Amazonu pomůže fanouškům chystaný seriálový spin-off s názvem Gen V. Jeho trailer slibuje, že se s Bandou může v hektolitrech krve, černém humoru i provokativním násilí směle měřit.