FB pixel TP pixel
Druhoválečný Predátor v prvním traileru slibuje napínavý boj o přežití © SC Films International

Druhoválečný Predátor v prvním traileru slibuje napínavý boj o přežití

Co by se stalo, kdyby dva vojáci skončili za druhé světové války na opuštěném ostrově se smrtícím predátorem? O téhle představě už nemusíte snít, oživuje ji totiž nový snímek Orang Ikan v prvním traileru.

Filmové novinky 28. 10. 2024 18:00 | Filmové novinky

Chtěli jste někdy vidět Predátora během druhé světové války? Snít už očividně nemusíte, protože hororová novinka Orang Ikan vám tuhle představu splní na maximum. Alespoň se tak zdá z prvního traileru, který byl odhalen před premiérou filmu na mezinárodním filmovém festivalu v Tokiu.

Snímek Orang Ikan nás zavede do roku 1942, kdy je skupina válečných vězňů a zrádců přepravována transportní lodí zpět do Japonska. Jenže nehoda způsobí, že jeden z Japonců, který má být popraven, a zajatý Američan bojují o život na zdánlivě opuštěném ostrově. Slovo opuštěném si dobře zapamatujte, protože tamní džungle rychle odhalí, že ve stínech mezi stromy se hýbe něco smrtícího.

Film se hojně inspiroval válečnou klasikou Johna Boormana Peklo v Pacifiku, který vypráví o střetu dvou mužů, kteří se snaží jeden druhého zabít. Podobně jako Boormanův film si snímek bere na paškál téma bratrství a lidskosti tváří v tvář smrti. V případě Orang Ikan se pak do filmu přidává ještě element příšery, který podle samotného režiséra Mikea Wiluana vychází hlavně z klasiky Netvor z Černé laguny a malajského folkloru. Řada diváků však ve filmu jasně uvidí i prvky akční klasiky Predátor.

Zdroj: Deadline

 34 se líbí
Novinka s Johnem Wickem v problémech: Náhradní režisér vysvětluje snahu zachránit film
Novinka s Johnem Wickem v problémech: Náhradní režisér vysvětluje snahu zachránit film
28.10.2024 11:45:00 | Filmové novinky

V reakci na množící se spekulace o zásadních několikaměsíčních přetáčkách akčního snímku Ballerina se vyjádřil přímo režisér Chad Stahelski, který byl povolán, aby snímek přetočil. Stahelski se ve svém vyjádření snažil vše uvést na pravou míru a vysvětlil, jaké změny byly ve skutečnosti provedeny.

Nové Star Wars o Jediích jsou v troskách. Scenáristé dávají ruce pryč, režisérka je nezkušená
Nové Star Wars o Jediích jsou v troskách. Scenáristé dávají ruce pryč, režisérka je nezkušená
27.10.2024 13:25:00 | Filmové novinky

Lucasfilm před dvěma lety s velkou pompou oznámil pokračování sequelové trilogie Star Wars, ve kterém bude Rey cvičit novou generaci Jediů. Zdá se ale, že tento projekt nikoho nezajímá. Z paluby nyní prchá scenárista, který se raději bude věnovat filmovému zakončení svého slavného seriálu.

Tajný film s Predátorem odhalen: Nabídne řežbu se samuraji i piráty, vrátí se i Vetřelec
Tajný film s Predátorem odhalen: Nabídne řežbu se samuraji i piráty, vrátí se i Vetřelec
27.10.2024 13:12:00 | Filmové novinky

Šéf 20th Century Studios Steve Asbell v rozsáhlém rozhovoru poodhalil, co studio chystá pro fanoušky oblíbených sci-fi sérií Vetřelec a Predátor. Vedle již ohlášených projektů Asbell naznačil, že vzniká pokračování Romula i dosud tajný snímek o Predátorovi.

Netflix slaví nečekaný celosvětový hit. Vlkodlačí fantasy dosud nikdo neznal
Netflix slaví nečekaný celosvětový hit. Vlkodlačí fantasy dosud nikdo neznal
25.10.2024 17:20:00 | Filmové novinky

Správné načasování je základem úspěchu a málokdo umí tak dobře plánovat jako Netflix. Ten znenadání vypustil do světa nenápadnou fantasy novinku s anglickým názvem Family Pack. A světe div se, najednou má zase globální hitovku, která každým dnem roste. I když o ní před pár dny nikdo neslyšel.