FB pixel TP pixel
Seriálový Pán prstenů napravuje chyby. Odhaluje děsivé mohylové duchy z knih, Sauron se změní © Amazon Prime Video

Seriálový Pán prstenů napravuje chyby. Odhaluje děsivé mohylové duchy z knih, Sauron se změní

Pán prstenů: Prsteny moci přinesou ve své druhé řadě kromě nových postav i z filmů dosud neznámou sílu zla. Takzvaní mohyloví duchové přitom v původní trilogii hrají zásadní roli a téměř Froda i jeho přátele připraví o život. Tvůrci rovněž slibují Saurona, který bude mnohem věrnější knihám i tomu temnému pánovi, jehož známe z filmů Petera Jacksona.

Streaming novinky

Jak se pomalu blíží premiéra druhé řady Prstenů moci, zveřejňuje Amazon postupně další a další snímky z premiérových dílů. Ten poslední odhaluje první pohled na jednu temnou novinku, na níž se můžeme těšit. Jde o takzvaného mohylového ducha, temné stvoření, které sehrává důležitou roli v prvním díle Tolkienovy trilogie s podtitulem Společenstvo prstenu.

Co jsou mohyloví duchové?

„Mohyloví duchové jsou prastaří, znovu oživení hrdinové, kteří proti své vůli opět ožívají ve službách zla. Bylo pro nás nesmírně vzrušující pustit se do stvoření, jaké jsem zatím nikde neviděl. Nemrtvé už jsme samozřejmě viděli, ale ne v takové podobě. Vytváříme skrz ně ve Středozemi takový malý horor,“ popsal novou sílu zla v seriálu pro Empire Magazine Jason Smith, zodpovědný v Prstenech moci za vizuální efekty.

Seriálový Pán prstenů napravuje chyby. Odhaluje děsivé mohylové duchy z knih, Sauron se změní © Amazon Prime Video / Empire

Režisér Peter Jackson mohylové duchy ze svého díla zcela vynechal, což dávalo smysl – mají totiž významnou spojitost s další dosud vynechanou postavou, která si v druhé řadě Prstenů moci odbyde svou premiéru, Tomem Bombadilem (Rory Kinnear). Ještě před tím než se Frodo, Sam, Smíšek a Pipin setkají s Aragornem, setká se čtveřice hobitů s Bombadilem, který je zachrání právě ze spárů mohylových duchů před prakticky jistou smrtí již v zárodku jejich dobrodružné poutě.

Ty si lze představit jako temné stvoření připomínající něco mezi kostlivcem a duchem, přičemž nejsou příliš nepodobní prstenovým přízrakům. Nacházejí se na různých místech Středozemě, avšak zřejmě nejznámější je jejich výskytem mohylová oblast u řeky Brandyvíny na východní hranici Kraje, která je starodávným pohřebištěm lidí.

Sauron podle knih

Po obří vlně kritiky, kterou tvůrci sklidili za první řadu, slibují pro tu druhou celou řadu změn k lepšímu. Jednou z těch hlavních by mělo být i vyobrazení Saurona tak, jak si jej fanoušci knih představují. Showrunner Patrick McKay se v rozhovoru pro Empire dušuje, že zatímco v úvodní řadě se Sauron „v našem příběhu schovával“, v té druhé se dynamika této postavy zcela promění.

Seriálový Pán prstenů napravuje chyby. Odhaluje děsivé mohylové duchy z knih, Sauron se změní © Amazon Prime Video / Empire

„Příležitost v druhé sezóně spatřujeme v tom, že diváci budou tak trochu součástí celé té lsti. Tentokrát už moc dobře víme, kdo to je a o co mu jde. A můžeme tak sledovat, jak se do jeho sítí chytají různí, nic netušící lidé. Jeho plán se postupně během druhé řady dá do pohybu, vše do sebe začne zapadat, až si ke konci najednou uvědomíte, jak obrovské zlo ve skutečnosti představuje a jak hluboko jeho plány sahají. Všechny jednotlivé linky se začnou slévat do jedné stejně, jako se dopad Sauronových činů dříve či později začne dotýkat každého, jelikož budou ohrožovat svět jako celek,“ láká na mnohem lepší podívanou v pokračování McKay.

Zdroj: Empire Magazine

Reklama
Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

Seriálový Harry Potter a další novinky Maxu nebudou exkluzivně online. Jde o peníze
Seriálový Harry Potter a další novinky Maxu nebudou exkluzivně online. Jde o peníze
26.06.2024 13:30:00 | Streaming novinky

Společnost Warner Bros. vlastnící streamovací platformu Max právě oznámila, že bude nově velké seriálové projekty založené na oblíbených franšízách, jako je Harry Potter, sdružovat pod značkou HBO Originals. Cílem je sjednotit kvalitu a očekávání diváků. Roli však hrají i finance.

Netflix chystá lavinu nových českých filmů. Potvrdil, jak to bude v Česku s reklamami
Netflix chystá lavinu nových českých filmů. Potvrdil, jak to bude v Česku s reklamami
23.06.2024 15:50:00 | Streaming novinky

Streamovací služba Netflix je spokojená se zásahem českých filmů mezi uživateli. Tuzemské produkce se těší velké oblibě diváků a streamer tudíž plánuje další nové tituly do budoucna. Slibuje jich alespoň stovku.

Stahovači filmů v problémech. Alternativy Ulož.to jsou blokovány, úložiště hledají fígle
Stahovači filmů v problémech. Alternativy Ulož.to jsou blokovány, úložiště hledají fígle
20.06.2024 13:30:00 | Streaming novinky

Asociace komerčních televizí si připisuje další výhru v boji proti internetovému pirátství. Velcí poskytovatelé internetu byli soudem donuceni blokovat alternativy k populárnímu serveru Ulož.to. Po zablokování datoid.cz se na černé listině ocitl i eDisk.cz a web sledujteto.cz.

Netflix přestává kupovat filmy a seriály. Zmizela třetina obsahu
Netflix přestává kupovat filmy a seriály. Zmizela třetina obsahu
05.06.2024 18:00:00 | Streaming novinky

Netflix sice v posledním kvartálu zaznamenal rekordní nárůst uživatelů, podle posledních dat ale množství obsahu na službě klesá.