FB pixel TP pixel
Nejzábavnější horor podzimu? Trailer Pěti nocí u Freddyho ukazuje posedlé vraždící roboty © Universal Pictures

Nejzábavnější horor podzimu? Trailer Pěti nocí u Freddyho ukazuje posedlé vraždící roboty

Kultovní videohra, která se přes noc stala hororovým fenoménem, ožívá ve verzi pro kina. S vraždícími, dušemi posedlými roboty dlouho nebyla taková legrace.

27. 6. 2023 19:15 | Filmové novinky

Studio Universal ukázalo první regulérní upoutávku pro chystaný snímek Pět nocí u Freddyho, který je adaptací stejnojmenné kultovní videohry z roku 2014. Příběh je přitom prostý. Hráč má za úkol hlídat pizzerii, ve které se pohybují posedlí animatronici, kteří se vás snaží obléci do obleku medvěda, což znamená hráčovu smrt. Ve filmu hlídače, snažícího se přežít nadpřirozené nebezpečí, ztvární Josh Hutcherson, jak ale naznačuje trailer, nebude mít přežívání do ranních hodin rozhodně jednoduché.

Studio Universal a produkční společnost Blumhouse chtějí mít z Pěti nocí u Freddyho hororový hit podzimu, podobně jako tomu bylo loni s filmem M3GAN. Tomu je podřízen i rating filmu, který by měl být rovněž PG-13, tedy přístupný i pro menší diváky, kdy je v rámci USA do 13 let pouze doporučen dozor rodiče. Pro starší milovníky krvavých orgií to samozřejmě znamená absenci „malinovky“ a vůbec menší míru okatého násilí. Na druhou stranu právě M3GAN ukázala, že strašit, nebo spíše zneklidňovat se dá i bez extrémů, stačí zábavné kreativní nápady. Ostatně hra byl strašidelná i navzdory svému minimalismu, tak snad se zadaří i u filmové verze. Za tou stojí režisérka Emma Tammi, jež napsala i scénář a má na kontě solidní hororový western The Wind. Pět nocí u Freddyho začne v českých kinech 2. listopadu 2023.

Zdroj: Universal Pictures

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
HBO hasí průšvih? Kontroverzní seriál Idol končí dříve, jednu epizodu neodvysílá
HBO hasí průšvih? Kontroverzní seriál Idol končí dříve, jednu epizodu neodvysílá
27.06.2023 18:10:00 | Filmové novinky

HBO v nové upoutávce na další epizodu seriálu Idol zaskočilo řadu diváků, když v ní poutá na prý závěrečnou epizodu. Potíž je v tom, že jde teprve o pátý díl a původně bylo oznámeno 6 epizod.

Tvůrci Zaklínače popsali, jak Geraltovi změní obličej. Vychází prý z knih
Tvůrci Zaklínače popsali, jak Geraltovi změní obličej. Vychází prý z knih
27.06.2023 17:15:00 | Filmové novinky

Třetí řada Zaklínače startuje na Netflixu již ve ve čtvrtek 29. června a je to naposledy, co se setkáme s Geraltem z Rivie v podáního Henryho Cavilla. Tvůrci nyní vysvětlují, jak si poradí se změnou vzhledu hlavního hrdiny. A nedává to moc smysl.

Z Netflixu zmizí 90 filmů s češtinou. Rozlučte se s Riddickem i Návraty do budoucnosti
Z Netflixu zmizí 90 filmů s češtinou. Rozlučte se s Riddickem i Návraty do budoucnosti
26.06.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Netflix má před sebou další z velkých odlivů licencovaných filmů. Tentokrát dojde k řezu hned 90 snímků, mezi nimiž budou oblíbené žánrovky i historické klasiky.

Geralt řeže hrdla i toká s Yennefer. Nový trailer Zaklínače slibuje velké změny
Geralt řeže hrdla i toká s Yennefer. Nový trailer Zaklínače slibuje velké změny
26.06.2023 16:55:00 | Filmové novinky

Už tento čtvrtek, 29. června, se na Netflix přiřítí třetí řada Zaklínače a Netflix slibuje, že dojde k velkým a zásadním změnám. Naznačuje tím snad, že konečně začne Sapkowského knihy věrně adaptovat, aby si udobřil fanoušky? Anebo tím pomrkává na přicházející změnu tváře hlavního hrdiny?