FB pixel TP pixel
PODCAST: Jak přežít filmový festival a jak dopadly hity Netflixu konce roku © TMDB

PODCAST: Jak přežít filmový festival a jak dopadly hity Netflixu konce roku

Další díl Filmtoro podcastu pořádně nakynul, protože se zabývá hned několika velmi očekávanými filmy od Netflixu (Uncut Gems, Irčan, Manželská historie), nezapomíná ani na festivalové hity posledních týdnů a hlavně přináší novinářské tipy na to, jak přežít účast na filmovém festivalu.

Rozhovor

Co vás čeká a nemine?

Filmové festivaly patří mezi nejzajímavější lokace filmových nadšenců, když přináší žhavé novinky nejen z artové sekce zábavního průmyslu, ale s předstihem i řadu očekávaných hitů. Petr si v době Markovy absence pozval k mikrofonu kolegyni z Filmtora Annu Kopeckou a Kristinu Roháčkovou z Českého rozhlasu, aby si popovídali o tom, proč má smysl na festivaly jezdit, jak festivaly fungují, jak si vytvořit funkční program a v neposlední řadě, jak náročné festivaly vůbec přežít. Připravte se na zábavnou dávku novinářských historek ze zákulisí festivalů, pomočeného Roberta Pattinsona a filmové recenze Scorseseho Irčana, Sandlerovského thrilleru Uncut Gems či novinky Noaha Baumbacha Manželská historie. Dojde i na hororovou chuťovku Lighthouse, díky které víme, jak bude znít nový Batman. Hlasové ukázky zahrnuty zdarma.

Kde si podcast přehrát?

Jak můžete vidět, přímo z článku si můžete podcast přehrát skrze SoundCloud. Tím jsme ale neskončili. Najdete nás i u prověřených podcastových stálic jako jsou - kromě zmíněného SoundCloudu - Apple Podcasts, Spotify či Google Podcasts a dalších. Samozřejmostí je implementace ve vašich RSS aplikacích. Podcast vychází pravidelně obvykle ve středu. Nicméně chystáme i nepravidelné speciály, na které by vás vaše aplikace měly vždy upozornit. A pokud ne, uděláme to my sami.

 316 zobrazení   10 se líbí
PODCAST: HBO GO zdražuje a Netflix neplní představy akcionářů
PODCAST: HBO GO zdražuje a Netflix neplní představy akcionářů
30.10.2019 15:00:00 | Rozhovor

HBO GO si v říjnu připravilo pro mnohé nepříjemné překvapení, když se rozhodlo pro zdražení streamovací služby. Kam se nyní HBO GO zařadilo v rámci konkurence a jak to aktuálně z pohledu akcionářů vypadá s budoucností Netflixu?

PODCAST: O Jokerovi a budoucnosti komiksových filmů
PODCAST: O Jokerovi a budoucnosti komiksových filmů
23.10.2019 16:00:00 | Rozhovor

Po sérii podcastů na téma streamovacích služeb se tento týden budeme věnovat primárně filmům. Středobodem našeho zájmu se totiž stal fenomén posledních týdnů, alternativní komiksový biják Joker. Kromě jeho hodnocení jsme se mrkli i na to, jaké proměny čekají filmy od DC Comics do budoucna.

PODCAST: Co nám dalo a vzalo počeštění Netflixu? Dočkají se i Slováci?
PODCAST: Co nám dalo a vzalo počeštění Netflixu? Dočkají se i Slováci?
17.10.2019 18:00:00 | Rozhovor

Od pátku 11. října je tuzemský Netflix oficiálně počeštěný, když bylo přeloženo uživatelské prostředí aplikace a začaly přibývat české filmy i české titulky a dabing u zahraničních filmů. V sestavě rekordních 4 redaktorů jsme se nové podobě Netflixu podívali na zoubek.

PODCAST: S režisérem Jiřím Sádkem o dabingu pro Netflix a českém filmu
PODCAST: S režisérem Jiřím Sádkem o dabingu pro Netflix a českém filmu
13.10.2019 12:00:00 | Rozhovor

V prvním speciálovém podcastu jsme si pozvali do studia dabingového režiséra Jiřího Sádka, který se rozpovídal o své práci (nejen) pro Netflix.