FB pixel TP pixel
PODCAST: S režisérem Jiřím Sádkem o dabingu pro Netflix a českém filmu © TMDB

PODCAST: S režisérem Jiřím Sádkem o dabingu pro Netflix a českém filmu

V prvním speciálovém podcastu jsme si pozvali do studia dabingového režiséra Jiřího Sádka, který se rozpovídal o své práci (nejen) pro Netflix.

Rozhovor

Jak vzniká dabing pro Netflix?

Petr tentokrát využil Markovy dovolené a pozval si k mikrofonu svého starého známého Jiřího Sádka, který již roky vytváří kromě hraných filmů a reklam také dabing pro velká hollywoodská studia a v poslední době i pro Netflix. Společně si tudíž popovídali o rozdílech mezi Netflixem a jinými zadavateli, práci v dabingu obecně a došlo i na současný český film, filmové školství či situaci okolo Fondu kinematografie. Pokud vás tedy zajímá současný stav české kinematografie a chcete vědět, jak se v ní pracuje v různých segmentech, tento podcast je pro vás jako dělaný. Jako bonus vám doporučíme i nejlepší filmový dokument o natáčení vůbec! P.S.: Podcast vznikal v časovém předstihu, tudíž v něm není ještě zahrnuta změna českého uživatelského prostředí Netflixu.

Kde si podcast přehrát?

Jak můžete vidět, přímo z článku si můžete podcast přehrát skrze SoundCloud. Tím jsme ale neskončili. Najdete nás i u prověřených podcastových stálic jako jsou - kromě zmíněného SoundCloudu - Apple Podcasts, Spotify či Google Podcasts a dalších. Samozřejmostí je implementace ve vašich RSS aplikacích. Podcast vychází pravidelně obvykle ve středu. Nicméně chystáme i nepravidelné speciály, na které by vás vaše aplikace měly vždy upozornit. A pokud ne, uděláme to my sami.

 1 078 zobrazení   66 se líbí
PODCAST: Zastaralost HBO GO a inovace Aerovodu
PODCAST: Zastaralost HBO GO a inovace Aerovodu
09.10.2019 15:00:00 | Rozhovor

Aplikace HBO GO konečně přinesla možnost stahování obsahu do zařízení a Aerovod inovoval nejen svou nabídku, ale i uživatelské prostředí. Podívali jsme se tedy na zoubek populárním streamovacím službám dneška a rozpitvali jsme je opravdu dopodrobna.

PODCAST: Nostalgičtí Králové videa a česká lokalizace Netflixu
PODCAST: Nostalgičtí Králové videa a česká lokalizace Netflixu
03.10.2019 14:00:00 | Rozhovor

V nejnovější epizodě našeho mezinárodního podcastu jsme se vrhli na žhavou novinku posledních dní, a to přípravy Netflixu na kompletní český překlad uživatelského prostředí a změny, které tento krok přinese. Zároveň jsme se ale nadchli i pro chystaný dokument Králové videa o éře ilegálních VHS.

PODCAST: Čím zaujala Apple TV+ a jaký je stav pirátství v ČR?
PODCAST: Čím zaujala Apple TV+ a jaký je stav pirátství v ČR?
25.09.2019 15:00:00 | Rozhovor

Apple má za sebou poslední Keynote a oznámení detailů své nové streamovací služby Apple TV+. A nebyli bychom to my, abychom se jí nepodívali pořádně na zoubek. V druhé polovině jsme se pak pustili do stále žhavého tématu ilegálního stahování obsahu v Česku i na Slovensku.

FILMTORO PODCAST: Nejzajímavější filmy o vrazích a fenomén Keanu Reeves
FILMTORO PODCAST: Nejzajímavější filmy o vrazích a fenomén Keanu Reeves
19.09.2019 14:00:00 | Rozhovor

V dalším díle Filmtoro Podcastu jsme si probrali vrahy a zabijáky na nejrůznější způsoby a vše jsme završili povídám o fenoménu Keanu Reevese.