FB pixel TP pixel
PODCAST: Zakáže Netflix sdílení hesel a budeme sledovat filmy zrychleně? © TMDB

PODCAST: Zakáže Netflix sdílení hesel a budeme sledovat filmy zrychleně?

Netflix v posledních týdnech prožívá krizi středního věku a začíná vymýšlet novinky, které začínají otravovat uživatele i výrobce obsahu. Podívali jsme se na ožehavé téma sdílení hesel ke streamovacím službám a probrali, co si myslíme o lidech, kteří si pouští filmy jinou než standardní rychlostí.

Rozhovor 13. 11. 2019 15:00 | Rozhovor

Co vás čeká a nemine?

Streamovací války začínají propukat naplno a už i benevolentní Netflix začíná pomalu tlačit na své uživatele, aby přestali sdílet hesla k účtům a začali si platit pouze v rámci svých rodin. Zároveň se streamovací gigant vytasil s testováním nové fíčury, která umožňuje zpomalovat či zrychlovat přehrávaný obsah, což obratem vyvolalo nevoli filmařů. Jako správní Čecho-Slováci na to samozřejmě máme názor, stejně jako na zakončovací film Perníkového táty s názvem El Camino. V tradiční sestavě naspeedovaný Petr a s kocovinou (poprvé) moderující Marek.

Kde si podcast přehrát?

Jak můžete vidět, přímo z článku si můžete podcast přehrát skrze SoundCloud. Tím jsme ale neskončili. Najdete nás i u prověřených podcastových stálic jako jsou - kromě zmíněného SoundCloudu - Apple Podcasts, Spotify či Google Podcasts a dalších. Samozřejmostí je implementace ve vašich RSS aplikacích. Podcast vychází pravidelně obvykle ve středu. Nicméně chystáme i nepravidelné speciály, na které by vás vaše aplikace měly vždy upozornit. A pokud ne, uděláme to my sami.

 1 se líbí
PODCAST: Jak přežít filmový festival a jak dopadly hity Netflixu konce roku
PODCAST: Jak přežít filmový festival a jak dopadly hity Netflixu konce roku
06.11.2019 18:00:00 | Rozhovor

Další díl Filmtoro podcastu pořádně nakynul, protože se zabývá hned několika velmi očekávanými filmy od Netflixu (Uncut Gems, Irčan, Manželská historie), nezapomíná ani na festivalové hity posledních týdnů a hlavně přináší novinářské tipy na to, jak přežít účast na filmovém festivalu.

PODCAST: HBO GO zdražuje a Netflix neplní představy akcionářů
PODCAST: HBO GO zdražuje a Netflix neplní představy akcionářů
30.10.2019 15:00:00 | Rozhovor

HBO GO si v říjnu připravilo pro mnohé nepříjemné překvapení, když se rozhodlo pro zdražení streamovací služby. Kam se nyní HBO GO zařadilo v rámci konkurence a jak to aktuálně z pohledu akcionářů vypadá s budoucností Netflixu?

PODCAST: O Jokerovi a budoucnosti komiksových filmů
PODCAST: O Jokerovi a budoucnosti komiksových filmů
23.10.2019 16:00:00 | Rozhovor

Po sérii podcastů na téma streamovacích služeb se tento týden budeme věnovat primárně filmům. Středobodem našeho zájmu se totiž stal fenomén posledních týdnů, alternativní komiksový biják Joker. Kromě jeho hodnocení jsme se mrkli i na to, jaké proměny čekají filmy od DC Comics do budoucna.

PODCAST: Co nám dalo a vzalo počeštění Netflixu? Dočkají se i Slováci?
PODCAST: Co nám dalo a vzalo počeštění Netflixu? Dočkají se i Slováci?
17.10.2019 18:00:00 | Rozhovor

Od pátku 11. října je tuzemský Netflix oficiálně počeštěný, když bylo přeloženo uživatelské prostředí aplikace a začaly přibývat české filmy i české titulky a dabing u zahraničních filmů. V sestavě rekordních 4 redaktorů jsme se nové podobě Netflixu podívali na zoubek.