FB pixel TP pixel
Nejdojemnější film roku je konečně online. Nenechte si ho ujít © Universal Pictures

Nejdojemnější film roku je konečně online. Nenechte si ho ujít

Do online prostoru se konečně přiřítil jeden z nejlepších filmů loňského roku a zaručeně největší doják pro každého fanouška kinematografie. Novinka režiséra Stevena Spielberga vás však neprotáhne jen jeho zálibou v natáčení ultimátních filmových zážitků, ale také těžkým rozvodem rodičů.

10. 5. 2023 14:30 | Filmové novinky

Režisér Steven Spielberg patří mezi největší velikány filmové historie a dokazuje to i u jednoho ze svých nejkomornějších a nejosobnějších filmů v kariéře. Fabelmanovi jsou fikční verzí jeho vlastního dětství od první fascinace pohyblivými obrázky až po první krůčky po hollywoodských placech. Zároveň ale také dojemným ohlédnutím za dospíváním v rodině zatížené nevěrou a posléze i rozchodem Spielbergových rodičů. Výsledkem je precizně natočené a nekonečně dojímavé drama nejen pro nejvěrnější fanoušky velikána Nového Hollywoodu, ale každého, kdo má rád osobní rodinná melodramata a filmy o kinematografii jako takové. Spielberg během 150minutové stopáže opět vykouzlí hned několik uhrančivých sekvencí, které vás okouzlí, ohromí, ale také vyloudí nejednu slzu. Ať už jsou to momenty z nadšeneckého natáčecího placu a rodinného táboráku, první setkání s Johnem Fordem anebo kinematografické zúčtování se školním šikanátorem.

Pokud jste film minuli v kině, konečně máte možnost si film užít i v pohodlí domova díky jednomu z místních TVODů. První možností je iTunes, kde je film dostupný ke koupi za 299 Kč, osobně bych ale volil spíše zapůjčení za 79 Kč, protože film je dostupný pouze v HD a nikoli ve 4K. Nemá navíc ani Dolby Atmos, ale pouze šestikanálovou zvukovou stopu. Film je dostupný s titulky i dabingem. Výhodnější alternativou v rámci koupě je Google Play, kde je film k dostání za 230 Kč, zapůjčení je však oproti iTunes o 10 Kč dražší. K zapůjčení je pak snímek i na O2TV, kde je dostupný za 79 Kč. Rovněž s titulky i dabingem. Na žádné z SVOD služeb typu Netflixu či HBO bohužel film zatím dostupný není.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Netflix láká na své největší květnové hity. Spoustu titulů nepochopitelně tají
Netflix láká na své největší květnové hity. Spoustu titulů nepochopitelně tají
10.05.2023 14:15:00 | Filmové novinky

Netflix jako každý měsíc vyrukoval s upoutávkovým sestřihem, který má předplatitelům představit největší hity následujících dní a týdnů. Už druhý měsíc za sebou ale jeho výběr působí zcela absurdně, když nepochopitelně vynechává řadu zajímavých titulů, které rozhodně stojí za pozornost.

Nejsledovanější horor v historii Netflixu nečekaně pokračuje. Trailer je skličující
Nejsledovanější horor v historii Netflixu nečekaně pokračuje. Trailer je skličující
09.05.2023 17:15:00 | Filmové novinky

Před 5 lety Netflix uvedl sci-fi horor V pasti se Sandrou Bullock a nečekaný hit se šířil éterem jako lavina. Nyní se chystá na streamovací službu pokračování, které nás zavede do mimozemšťany sužované Barcelony. Netflix dokonce ukázal první trailer.

Zelený meč Luka Skywalkera nemá žádný význam. Vznikl z praktického důvodu
Zelený meč Luka Skywalkera nemá žádný význam. Vznikl z praktického důvodu
09.05.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Ve filmu Návrat Jediů si Luke Skywalker sestrojí nový světelný meč, který má zelenou barvu. Ačkoli se okolo této a dalších barev ikonických zbraní vytvořila pestrá mytologie plná významů spojených s galaktickou Sílou, reálný důvod vzniku nové barvy je naprosto prostý a technický.

Statham kope megalodona do čumáku. Epický trailer na Meg 2 je ultimátní zábava
Statham kope megalodona do čumáku. Epický trailer na Meg 2 je ultimátní zábava
09.05.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Jason Statham se vrací a tentokrát se porve hned s trojicí obřích žraloků megalodonů. Jeden z nich dokonce v novém traileru pozře tyranosaura, aby bylo hned jasno, kdo je největší drsňák na planetě. Jenže to ještě nezná Jasona, který se s nikým a ničím nemaže.