FB pixel TP pixel
Poslední film Clinta Eastwooda je konečně oznámen. Legenda se chce loučit maximální kvalitou © Warner Bros.

Poslední film Clinta Eastwooda je konečně oznámen. Legenda se chce loučit maximální kvalitou

Clint Eastwood by se na natáčení filmů mohl sice už dávno vykašlat, on ale i ve svých 92 letech hodlá ještě naposledy usednout za kameru a dopřát nám jeden velký filmový zážitek. Fanoušci westernů ale mají tentokrát smůlu.

16. 4. 2023 14:50 | Filmové novinky

Do poctivého „zápaďáku“ se legendární Clint pustil naposledy v roce 2021, kdy uvedl do kin pod záštitou Warner Bros. moderní western Cry Macho, který se však nesetkal s velkým úspěchem a navíc byl komerčně silně zasažen pandemií koronaviru. Slavnými se staly i informace, že nový šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav požadoval od zaměstnanců vysvětlení, proč byl Eastwoodův projekt schválen, když jeho náklady neodpovídaly předpokladům na jakýkoli zisk. Tehdy se dozvěděl, že Eastwoodovi studio vyšlo vstříc, protože v minulosti odvedl skvělou práci. Zaslav to tehdy považoval za nepřijatelné, zdá se však, že buď vyměknul, nebo se od Eastwoodova závěrečného filmu očekávají solidní zisky.

Posledním filmem bude soudní drama

I Eastwoodův poslední biják totiž budou distribuovat Warneři, přičemž podle deníku The Hollywood Reporter dělal téměř 93letý herec a režisér v posledních měsících všechno pro to, aby si vybral projekt, který mu dovolí odejít do důchodu se vztyčenou hlavou. Pomyslný odjezd do západu slunce mu má dopřát projekt, který jako by byl pro Eastwooda-režiséra napsán na tělo. Chystaný snímek Juror No.2 bude vyprávět o členovi soudní poroty, který během procesu zjistí, že právě on mohl způsobit smrt oběti. Bude tak čelit rozhodnutí, zda zmanipuluje porotu ve svůj prospěch, anebo se vydá soudu a dostojí vnitřnímu volání po spravedlnosti.

Eastwood se tak i v posledním filmu vrátí ke svému oblíbenému tématu obyčejných lidí, kteří jsou postaveni před velké morální rozhodnutí, které buď zcela změní nebo dokonce ukončí jejich životy. Scénář se podle informací The Hollywood Reporter v posledních měsících několikrát upravil podle Eastwoodových požadavků a v hlavních rolích se mají objevit Nicholas Hoult jako titulní porotce a Toni Collette jako žalobkyně. Natáčení je plánované na polovinu června letošního roku.

Zdroj: The Hollywood Reporter

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Český Survivor jde do finále. Intriky, zrady a aliance konečně startují naplno
Český Survivor jde do finále. Intriky, zrady a aliance konečně startují naplno
16.04.2023 14:20:00 | Filmové novinky

Česká verze legendární reality-show Survivor se překlápí do své finální fáze a začíná jít do tuhého. Po sloučení táborů Hrdinů a Rebelů už totiž všichni bojují jen za sebe. To ale neznamená, že se neutváří rozličná spojenectví a někdo nedostane kudlu do zad.

Fenomén Kozub znovu drtí Netflix. Jeho novinku poráží jen krvaví Vikingové
Fenomén Kozub znovu drtí Netflix. Jeho novinku poráží jen krvaví Vikingové
16.04.2023 13:55:00 | Filmové novinky

Štěpán Kozub patří mezi nejpopulárnější herce současnosti a očividně ani nemusí hrát pouze komediální role, aby zaujal velké množství diváků. Důkazem je jeho novinka Spolu, ve které si střihl roli autistického muže.

Nová Hvězdná brána se blíží! Dojít má na film i seriál, ožije i RoboCop, Rocky a další
Nová Hvězdná brána se blíží! Dojít má na film i seriál, ožije i RoboCop, Rocky a další
16.04.2023 13:20:00 | Filmové novinky

Společnost Amazon se podle nových informací deníku Deadline konečně prohrabala zásobami studia MGM a rozhodla o tom, které filmové a seriálové hity dostanou novou šanci na život. Slavit mohou fanoušci Hvězdné brány, RoboCopa, ale i dalších populárních značek.

Avatar 2 a Ant-Man 3 na Disney Plus jen tak nebudou. Na předplatitele se kašle
Avatar 2 a Ant-Man 3 na Disney Plus jen tak nebudou. Na předplatitele se kašle
14.04.2023 16:00:00 | Filmové novinky

S nástupem staronového šéfa Boba Igera do vedení studia Disney se očividně výrazně mění strategie uvádění velkých filmových hitů na službě Disney Plus. Iger už dříve naznačil, že exkluzivní uvádění na Disney Plus není zrovna rentabilní. Nová oznámení o uvedení filmových hitů online jasně prokazují velké distribuční změny.