FB pixel TP pixel
Pozdě, ale přece! Česká filmová klasika konečně míří na Netflix © TMDB

Pozdě, ale přece! Česká filmová klasika konečně míří na Netflix

S více než třítýdenním zpožděním uvede Netflix jedny z nejlepších filmů české historie. Konečně totiž oznámil nové datum, kdy se mají na streamovací službě objevit filmy jako Adéla ještě nevečeřela nebo Starci na chmelu.

České novinky

Zmatky na Netflixu

Je to už více než 14 dní, kdy jsme slibovali, že se na Netflixu objeví filmy Vrchní, prchni, Kdyby tisíc klarinetů, Starci na chmelu, S tebou mě baví svět a Adéla ještě nevečeřela. Tedy české filmové klasiky, které by trochu pročísly v poslední době nekonečný zástup spíše podprůměrných českých filmů objevujících se na Netflixu. V původním datu jsme se však dočkali jen utíkajícího vrchního s tváří Josefa Abrháma a zbylé filmy Netflix stáhnul ze svého filmového výhledu a místo nich naservíroval zcela jinou filmovou nabídku z českých luhů.

Nyní se však zdá, že Netflix důvody, kvůli kterým slibované filmy nenasadil, zdárně vyřešil a Starců, Adély a S tebou mě baví svět bychom se měli nakonec dočkat koncem měsíce, přesněji 29. července. Kupodivu však zatím není do nabídky zpětně nasazen snímek Kdyby tisíc klarinetů, jehož se zřejmě dočkáme až v průběhu srpna. Kromě uvedených zástupců zlatého fondu českého filmu se ve výhledu Netflixu rovněž objevila dramedie Jana Hřebejka Líbánky. Té bychom se měli dočkat již 22. července. Nelze však vyloučit, že Netflix přijde i s dalšími českými filmy, neboť často práva získává na poslední chvíli a mnohdy filmy nasazuje bez dřívějšího upozornění.

 583 zobrazení   8 se líbí
PODCAST: O kvalitě HBO, 4K Netflixu a sběratelství se Štěpánem Čermákem
PODCAST: O kvalitě HBO, 4K Netflixu a sběratelství se Štěpánem Čermákem
15.07.2020 14:00:00 | České novinky

Mají v dnešním světě streamingu stále místo fyzické nosiče? Co obnáší filmové sběratelství? A jaká je aktuálně kvalita českých streamovacích služeb? Na to jsme se ptali odborníka a majitele obchodu Blu-shop.cz Štěpána Čermáka.

Končí krize kin? Diváci se začínají vracet do sálů i bez blockbusterů
Končí krize kin? Diváci se začínají vracet do sálů i bez blockbusterů
14.07.2020 14:00:00 | České novinky

Život v České republice se pomalu vrací do normálu a fungovat začíná i kultura naživo. Mezi ní patří i kina. A ačkoliv s premiérami hollywoodských velkofilmů je to pořád nejisté, diváci se pomalu, ale jistě začínají vracet do kinosálů.

Mažňák místo klasik. Netflix opět šokuje nečekanými českými filmy
Mažňák místo klasik. Netflix opět šokuje nečekanými českými filmy
12.07.2020 10:00:00 | České novinky

Ačkoli jsme vám na základě slibů Netflixu anoncovali příchod českých filmových klasik na streamovací službu, Netflix opět překvapil a doručil velké kulové. Respektive přišel s úplně jinými filmy a klasiky si zatím nechal na později.

Konečně kvalita. Netflix ve středu přidá 5 českých filmových klasik
Konečně kvalita. Netflix ve středu přidá 5 českých filmových klasik
05.07.2020 14:00:00 | České novinky

V posledních týdnech Netflix ze strany českých filmů příliš neohromoval a často přidával v podstatě cokoli mu přišlo pod ruku nehledě na nevalnou kvalitu. Ale nevadí. Čekání se vyplatilo a fanoušci českých filmových klasik se nyní také dočkají. Už ve středu nás čeká pětice titulů. A v plánu jsou i novější filmy.