FB pixel TP pixel
Pozvánka na Kinolab - festival o legálních i nelegálních filmech © TMDB

Pozvánka na Kinolab - festival o legálních i nelegálních filmech

Na začátku listopadu se v pražském DOXu uskuteční první ročník Festivalu KINOLAB zabývající se pirátstvím a legálními možnostmi sdílení filmů na internetu. My budeme u toho také, potkáme se?

Filmové novinky 16. 9. 2018 0:00 | Filmové novinky

Oficiální název festivalu je KINOLAB film festival, bude se hodně mluvit o autorském právo a především licencích Creative Commons. Tato americká společnost spojuje díla autorů tak, aby mohla být (ideálně) zdarma a veřejně sdílena. Na podrobné vysvětlení vás odkážeme na Wikipedii, což bude vtip na druhou, protože sama Wikipedie je největším a nejznámějším příkladem této licence. Pořadatelem je diskuzní platforma KINOLAB.

Každopádně pražský festival bude mluvit i o dalších autorských způsobech, ať už těch legálních či nelegálních. Vzniká ve spolupráci s barcelonským Creative Commons Film Festivalem a do pražského DOXu na 2. a 3. listopadu sezve odborníku z celé ČR i také několik hostů ze zahraničí, aby promluvili o všech podobách šíření filmů či hudby na internetu. Zároveň také promítne několik autorských filmů, které vycházejí z Creative Commons licence a za jejichž distribucí stojí například společnost Film Europe nebo Festival dokumentárních filmů v Jihlavě.

Kompletní program už brzy najdete na oficiálních stránkách KINOLABu, ale už teď vám můžeme slíbít, že v jedné diskuzi se potkáte i s námi. A vstupenky už jsou v předprodeji na GoOut. Ještě doplníme odkaz na facebookovou událost, kde můžete sledovat nejnovější zprávy o programu festivalu a jeho hostech a promítaných filmech.

 29 zobrazení  
Torontský deník #9: Trump je nový Hitler, ale za zmeškané kino nemůže
Torontský deník #9: Trump je nový Hitler, ale za zmeškané kino nemůže
14.09.2018 | Filmové novinky

Předposlední novinářský den na TIFFu jsme se rozhodli spáchat sebevraždu a naordinovali si hned pětici filmů. Nakonec to ale dopadlo trochu jinak. A navzdory titulku za to nemůže Donald Trump.

Torontský deník #8: Festivalové filmy nejsou Pokémoni! Všechny nechytíte
Torontský deník #8: Festivalové filmy nejsou Pokémoni! Všechny nechytíte
13.09.2018 | Filmové novinky

Už přes týden čtenáře informujeme o filmech, které jsme viděli na Mezinárodním filmovém festivalu v kanadském Torontu. Dnes jsme se na to ale rozhodli jít trochu jinak: řekneme vám o filmech, které jsme neviděli.

Torontský deník #7: Cuarón dal Netflixu šanci na Oscara
Torontský deník #7: Cuarón dal Netflixu šanci na Oscara
12.09.2018 | Filmové novinky

Mezinárodní filmový festival v Torontu se přehoupl do druhé poloviny. Kanadská metropole za sebou má většinu nejzásadnějších filmových premiér a největší nával diváků i novinářů. Pořád je však na co chodit.

Torontský deník #6: Robert Redford se důstojně rozloučil s kariérou
Torontský deník #6: Robert Redford se důstojně rozloučil s kariérou
11.09.2018 | Filmové novinky

Dnešní report z Toronta bude speciální. Dozvíte se totiž, jak vlastně náročné a vyčerpávající je být filmový novinář, co v Torontu sleduje celý den filmy. Ale pokud jsou třeba jako poslední film Roberta Redforda, tak proč ne?