FB pixel TP pixel
Přijeď na Filmtoro Fest a užij si dva dny plné filmů a zábavy © TMDB

Přijeď na Filmtoro Fest a užij si dva dny plné filmů a zábavy

Chceš začít koupání, surfování, pití chutných koktejů a sledování skvělých filmů v jeden den na jednom místě a navíc ještě v Česku? Tak v tom případě doraž na historický první Filmtoro fest, který pořádáme již příští víkend, od 27. července, v letním kině Černá v Pošumaví u lipenské přehrady. Během dvou večerů si můžeš vychutnat pohodu na pláži i v kině, sledovat The Rocka na plátně a nebo potkat Terezu Voříškovou, která přijede na festival exkluzivně uvést svůj nový film Chata na prodej.

Filmové novinky

Co je Filmtoro Fest?

Přijeď na Filmtoro Fest a užij si dva dny plné filmů a zábavy © TMDB

Filmtoro fest jsou dva večery nabité skvělými filmy a další skvělou zábavou v okolí lipenské přehrady. Můžeš si tedy užívat nejen filmy, ale i párty na pláži či se vyblbnout na vodě i na suchu v okolí.

Kde se koná?

V jednom z nejlepších (tak dobře, v nejlepším) letňáku v Česku, konkrétně v Černé v Pošumaví. Tedy přímo na tom nejlepším místě, které můžeš najít na okraji lipenské přehrady. Mrkni na mapu. Kdo tam už byl, není třeba ho dál popisovat, pro všechny ostatní - představte si ty nejlepší a nejpohodovější kempy a pláže, které můžete v našich končinách najít a kde si můžeš užívat od rána do noci. Pro Brňáky - je to lepší než Prýgl. Pro Pražáky - je to lepší než Náplavka. Pro Ostraváky - je to lepší než Stodolní.

Kdy se koná?

Přijeď na Filmtoro Fest a užij si dva dny plné filmů a zábavy © TMDB

Příští sobotu a neděli, tedy 27. července a 28. července. Začínáme každý den v 21:00, protože přeci správný letňák musí počkat, až se setmí. Bar v kině se otevírá každý den už 20:30, takže neváhej si koupit pivo, najít si nejlepší místo (kdo dřív přijde, ten sedí na lehátku přímo u plátna) a počkej, až si pustíme film. Tedy hned dva filmy po sobě.

Co hrajeme?

V pátek budou na dvojprogramu filmy Chata na prodej a Mamma Mia: Here We Go Again. Chata na prodej je nový český film a jak už název napovídá, je to o největším českém fenomému - chatařství. Prostě ideální film do letního kina. Poté hrajeme Mamma Mia 2, kde si opět můžeš zazpívat a zatancovat na písníčky od Abby, úplně stejně jako před deseti lety. V sobotu potom následuje akční Mrakodrap, kde uvidíš skákat The Rocka z jeřábu ve stometrové výšce. A všechno to zakončíme Deadpoolem 2, kterého ani snad nemusíme představovat. Jo a už jsme říkali, že promítání Chaty na prodej uvede Tereza Voříšková?!

Kecáte! Fakt?

Přijeď na Filmtoro Fest a užij si dva dny plné filmů a zábavy © TMDB

Nekecáme. Chata na prodej bude mít totiž na Filmtoro Festu speciální uvedení, kam dorazí i tvůrci a herci z filmu. Hlavní hvězdou bude Tereza Voříšková, dorazí také režisér Tomáš Pavlíček a další členové štábu. Takže než film začne, budeš je moci vyzpovídat a zeptat se je jich v pohodové atmosféře leťňáku na cokoliv, co tě napadne.

A kolik to bude stát?

Standardně film v letním kině v Černé stojí 100 nebo 120 kč. Tady budou stát 2 filmy dohromady 150 Kč, tzn jeden tě vyjde na 75 Kč, a to je fér cena. Na každý večer se platí zvlášť, můžeš zůstat jeden den, můžeš zůstat dva, ale prostě víc než 300 Kč za dva dny nezaplatíš. Lístky se kupují na místě, žádné online rezervace předem nejsou, stačí být včas u kina.

Co když nechci jen koukat na filmy?

Jsme rádi, že se ptáš! Letní kino Černé je vzdáleno jen 300 metrů od pláže lipenské přehrady. A ta pláž je přímo nabitá zábavou přes den i večer. Windy Point je centrum zábavy, můžeš si tak vyzkoušet surfy, paddleboardy a nebo pro ty konzervativnější, klasické loďky a šlapadla. Kdo chce něco na suchu, přímo vedle kina je Lanové centrum, kde můžou prolejzat malí i velcí a nebo si tam půjčit elektrokola či koloběžky. Kousek za Černou je hříště pro paintball, to platí pro ty, kdo si budou chtít pod dojmem Deadpoola 2 trochu zastřílet. A kdo se chce jen tak na pláži povalovat a koupat, samozřejmě může a dopřáti si k tomu může drink od nejlepšího výrobce koktejlů, který mixuje svoje nejlepší věci přímo na pláži v bistru.

Super, jedu, kde budu spát?

Přijeď na Filmtoro Fest a užij si dva dny plné filmů a zábavy © TMDB

Černá v Pošumaví nabízí několik možností, jak si zařídit přespání, ať už je to Hotel Racek, různé penzióny či kempy. Ale je třeba počítat s tím, že letní sezóna je v plném proudu a ne všude budou mít volno, pokud si budeš chtít nechat přespání až na poslední chvíli. V nejhorším (pro někoho v nejlepším) případě platí, že si může rozbalit stan přímo na pláži či kousek za ní a užít si festival jako pravý turista pod širákem.

Jak se na festival dostanu?

Přikládáme samozřejmě mapu, každopádně možností je několik. Z Prahy je to směr České Budějovice-Český Krumlov (případně Příbram-Strakonice), počítej zhruba 2 a půl hodiny na cestu autem. Do Černé také zajiždí autobus, stačí si na IDOSu najít spojení do Českého Krumlova a odtud už je to jen půl hodinky busem. Pokud se ti lépe cestuje vlakem, hlavní spoje odjíždí z Českých Budějovic, odkud je to motorákem zhruba hodinu a půl. Podrobnosti na Google Maps.

Tak jo, jedu, uvidíme se tam?

Přijeď na Filmtoro Fest a užij si dva dny plné filmů a zábavy © TMDB

Rozhodně? Potkáš nás buď v kině nebo u baru a budeme mít trička Filmtoro nebo Letního kina! A nezapomeň sledovat naši Facebook událost, kde budou všechny novinky!

Foto: CinemArt, Windy Point, Pravej Letňák

 3 945 zobrazení   96 se líbí
Apple chystá novou streamovací službu a vlastní video obsah
Apple chystá novou streamovací službu a vlastní video obsah
17.04.2018 | Filmové novinky

Zhruba za rok hodlá společnost Apple spustit zbrusu novou streamovací službu se seriály a filmy natáčenými ve vlastní produkci. A chystané projekty vypadají více než zajímavě.

Nejlepším českým filmem roku 2017 je Bába z ledu
Nejlepším českým filmem roku 2017 je Bába z ledu
11.03.2018 | Filmové novinky

Sezónu filmových cen včera uzavřel Český lev, nejlepším českým filmem je podle akademiků Bába z ledu. Kromě ocenění pro nejlepší film si film Bohdana Slámy odnesl ještě dalších pět sošek (většinu hereckých, scénář), konkurentem mu byli jen Po strništi bos (Oldřich Kaiser, kamera, zvuk) a Milada (masky, kostýmy).

Oscary ovládla Tvář vody, nejlepšími herci Oldman a McDormandová
Oscary ovládla Tvář vody, nejlepšími herci Oldman a McDormandová
05.03.2018 | Filmové novinky

Jubilejní devadesátý ročník Oscarů ovládlo nakonec fantasy drama Tvář ženy, které získalo obě dvě hlavní ceny (film a režie), podle počtu sošek jí doháněl Dunkerk (hlavně technické kategorie), Ebbing (dle předpokladů Frances McDormand a Sam Rockwell), Nejtemnější hodina (Gary Oldman, masky) a také Blade Runner (efekty, kamera).

10 věcí, které byste měli vědět, než si pořídíte 4K televizi
10 věcí, které byste měli vědět, než si pořídíte 4K televizi
13.02.2018 | Filmové novinky

Filmy v ultravysokém rozlišení pomalu, ale jistě pronikají i do online půjčoven, nejvíce do iTunes a Netflixu. Pokud jste tedy fajšmekr a chcete si vychutnat zážitek ze sledování na maximum, určitě jste už uvažovali o koupi televize, které tento formát podporuje. Co za výhody či úskalí to přináší? Shrnuli jsme to pěkně na jeden seznam.