FB pixel TP pixel
PRVNÍ REAKCE: Umbrella Academy je v druhé řadě ještě lepší © TMDB

PRVNÍ REAKCE: Umbrella Academy je v druhé řadě ještě lepší

Jeden z letošních nejočekávanějších seriálových pokračování od Netflixu, superhrdinská Umbrella Academy, přichází z druhou řadou a vybraní recenzenti, jenž ji měli možnost zkouknout, jednotně hlásí nadšení.

Filmové novinky 29. 7. 2020 10:00 | Filmové novinky

V lednu loňského roku na naše obrazovky zavítala první řada desetidílného superhrdinského seriálu Umbrella Academy. Byl to okamžitý hit, v prvních čtyřech týdnech jej zhlédlo na 45 milionů diváků, a tak si Netflix samozřejmě objednal další epizody. Navíc si streamer potvrdil, že vystoupení ze spolupráce s Marvelem nakonec nebude tak bolestné, jak si asi mnozí představovali, a dokáže si rozjet i svou relativně neznámou značku. Vybraní recenzenti se již dostali k druhé řadě seriálu, která bude premiérovat tento pátek, a my se můžeme detailněji podívat, jak se jim nové epizody sedmera nadaných sourozenců líbily.

Na serveru Rotten Tomatoes je dosud zaznamenáno 28 kritik, z nichž je pouze jedna jediná negativní. Druhá řada Umbrella Academy tak má hodně slibné momentální skóre 96% s průměrných ratingem 8.68 bodů z 10. Pokračování si prý s první řadou nezadá: suchý humor, akce či nečekané zvraty jsou stále přítomné, a protože jsme se už s hrdiny a fungováním jejich univerza seznámili, můžeme si nyní jejich příběh ještě více užít. Tematicky se druhá řada posunula od depresivního rozpadu rodiny k pozitivnějším stránkám hrdinů, vzájemné důvěře a pomoci. Samotné vyprávění má být propracovanější, dočkáme se nových časových období, nových záporáků, hlavní postavy nám přirostou ještě více k srdci a nevyhneme se jak vzrušujícím, tak srdcervoucím momentům. Recenzenti přirovnávají celý seriál k mixu toho nejlepšího z Wese Andersona a Matthew Vaughna, mnozí z nich se pak nemůžou dočkat třetí řady, což je možná to nejlepší doporučení pro celou druhou sérii.

 350 zobrazení   29 se líbí
Tenet se nakonec do kin podívá. Těšit se můžeme i v Česku
Tenet se nakonec do kin podívá. Těšit se můžeme i v Česku
28.07.2020 10:00:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros se přeci jen rozhodlo veleočekávaný sci-fi blockbuster Tenet Christophera Nolana uvést na konci srpna do kin v 70 zemích. Česko je mezi nimi, USA a Čína budou v této vlně chybět.

2. řada Zaklínače bude nejdříve v srpnu 2021. Chystá se i nový seriál
2. řada Zaklínače bude nejdříve v srpnu 2021. Chystá se i nový seriál
27.07.2020 16:00:00 | Filmové novinky

Štáb seriálového Zaklínače od Netflixu, jehož natáčení druhé řady muselo být kvůli pandemii přerušeno, se pomalu ale jistě chystá zpět na plac. Nový natáčení plán pak prozrazuje, kdy bychom se mohli nových dílů dočkat. Ohlášeno bylo také rozšíření zaklínačského univerza o prequelovou minisérii.

Dokumentární smršť Netflixu. Podívejte se na lákavé ukázky 4 novinek
Dokumentární smršť Netflixu. Podívejte se na lákavé ukázky 4 novinek
27.07.2020 11:00:00 | Filmové novinky

Netflix si mnoho zákazníků předplácí nejen kvůli nepřeberné nabídce filmů a seriálů, ale i kvůli bohaté sbírce kvalitních dokumentárních titulů. Pojďme se podívat na trailery ke čtyřem chystaným novinkám.

HBO představila plnohodnotnou ukázku na nejočekávanější seriál srpna
HBO představila plnohodnotnou ukázku na nejočekávanější seriál srpna
26.07.2020 14:00:00 | Filmové novinky

HBO se během Comic-Conu rozhodně nedržela zpátky a ukázala, že s ní koncem léta a na podzim prostě musíme počítat. Kromě ukázky na druhou řadu Jeho temných esencí jsme dostali i plnohodnotný trailer na Lovecraftovu zemi.