FB pixel TP pixel
První reakce: Záhadné sídlo Bly je napínavá duchařina Netflixu © TMDB

První reakce: Záhadné sídlo Bly je napínavá duchařina Netflixu

Volné pokračování hororového seriálového hitu Dům na kopci talentovaného režiséra Mikea Flanagana konečně dorazil na Netflix a k dispozici tak máme devět nových duchařských epizod. Zahraniční recenze jsou již venku a my jsme se koukli, jak se seriálu daří.

Filmové novinky

Dům na kopci se stal jedním z největších seriálových překvapení roku 2018. Psychologicko-duchařské drama z pera Shirley Jackson o domě plném duchů zadaptoval do seriálové podoby novodobý mistr hororu Mike Flanagan a získal si uznání od diváků i kritiky. Netflix se poté ihned dohodl s celým týmem na pokračování, které začalo záhy po premiéře vznikat. Nová řada, která dostala název Záhadné sídlo Bly, na původní seriál nenavazuje, ale je s ním svázána několika herci, kteří ovšem tentokrát hrají jiné postavy (například Kate Siegel nebo Henry Thomas), a samozřejmě je zde spojení žánrové a tematické. Jde tedy opět o dům, ve kterém straší, ale nyní se adaptují příběhy z pera literárního klasika Henryho Jamese.

Dostálo tedy Tajemné sídlo vysokým očekáváním fanoušků první řady? Pokud jde čistě o zprůměrovaná recenzentská hodnocení, nastal mírný pokles v hodnocení. Server RottenTomatoes nyní uvádí 88 % pozitivních reakcí (oproti 93 % první řady) a server Metacritic zprůměroval hodnocení na 65 bodů ze 100 (první řada si vysloužila bodů 79). Předně prý Bly neobsahuje tolik strašidelných a filmařsky vytříbených momentů jako jeho předchůdce, seriál jde jinou cestou, spoléhá nyní více na napětí a hlavně na smutek a depresi vyplývající z vyprávěného tragického příběhu o lásce, vině a překonávání hříchů minulosti. Dům na kopci prostě nastavil laťku příliš vysoko, ale stále zde máme skvělý seriál nabízející mimořádné herecké výkony, který v pozvolném a uhrančivém tempu dokáže vtáhnout do děje a nepustit. Někdy se však zdá, že vyprávěcích linií, které se postupně prolínají, je možná přespříliš. Flanagan si ale přes všechny své experimenty celek uhlídal.

 1 240 zobrazení   11 se líbí
Netflix představil skvostnou novinku Davida Finchera. Film roku?
Netflix představil skvostnou novinku Davida Finchera. Film roku?
08.10.2020 18:00:00 | Filmové novinky

Od režiséra Davida Finchera se vždy čeká jen nejlepší filmová kvalita. A zatím se zdá, že ji doručí i své černobílé novince Mank, která parádně zpracovává vznik totální klasiky Občan Kane. Člověk skoro uvěří, že ji Fincher natočil koncem 30. let minulého století.

Netflix válí. Gilmorova děvčata dostala českou lokalizaci
Netflix válí. Gilmorova děvčata dostala českou lokalizaci
07.10.2020 11:00:00 | Filmové novinky

Slavné seriálové dramedy Gilmorova děvčata, které po léta zvedalo svým divákům náladu a rozdávalo především pohodovou atmosféru, si konečně můžeme na Netflixu vychutnat v rodném jazyce. Streamer totiž dodal české titulky.

Nejlepší seriál Netflixu láká na 3. řadu a čtvrtá jde do výroby
Nejlepší seriál Netflixu láká na 3. řadu a čtvrtá jde do výroby
06.10.2020 10:00:00 | Filmové novinky

Nenápadné bojové drama Cobra Kai, které navazuje na slavného Karate Kida, se před nedávnem dostalo z Youtube na Netflix. Ten nyní oznámil datum premiéry 3. řady a potvrdil, že Cobra Kai s námi ještě nějakou dobu zcela zaslouženě bude.

PRVNÍ POHLED: Geralt v novém brnění z 2. řady Zaklínače!
PRVNÍ POHLED: Geralt v novém brnění z 2. řady Zaklínače!
05.10.2020 16:00:00 | Filmové novinky

Natáčení 2. řady Zaklínače je v plném proudu, a tak se pomalu dostávají ven první fotografie lákající na pokračování osudů Geralta z Rivie. Ten ve druhé řadě očividně dostane nový vzhled díky pozměněné zbroji, kterou si nyní můžete prohlédnout.