FB pixel TP pixel
Brutální sci-fi Netflixu je naprostý propadák. Krvavá vize Zacka Snydera ostudně nezaujala © Netflix

Brutální sci-fi Netflixu je naprostý propadák. Krvavá vize Zacka Snydera ostudně nezaujala

Minulý víkend měly na Netflixu premiéru rozšířené verze dvoudílného sci-fi eposu Rebel Moon od Zacka Snydera. Čísla sledovanosti prozradila, že jeho „krvavější a odvážnější“ dobrodružství prakticky nikoho nezajímalo.

Filmové novinky 7. 8. 2024 15:40 | Filmové novinky

V dubnu režisér Zack Snyder prozradil, že chystá režisérské verze své dvoudílné epické sci-fi Rebel Moon. Neodradily jej ani katastrofické recenze, ani relativně vlažné přijetí diváků prvních dvou filmů. Paličatý režisér se prostě nenechal odradit a minulý týden fanouškům nabídnul o hodinu delší sestřihy s eRkovým ratingem. A dopadlo to podle očekávání – prakticky nikoho „opravené“ filmy nezajímaly a po svém premiérovém víkendu se neumístily v globálním žebříčku Top 10 Netflixu. Zatímco původní první film měl v prosinci o prvním víkendu 23,9 milionů zhlédnutí a druhý v dubnu 21,4 milionů, rozšířené verze se nedokázaly dostat ani přes 3,6 milionů zhlédnutí během úvodního víkendu, na které dosáhl desátý v pořadí – film Poslední výstřel z roku 2021 s Liamem Neesonem v hlavní roli.

To poměrně jasně naznačuje, že delší, krvavější a explicitnější verze fanoušky neoslovily. Data z FlixPatrolu uvádí, že eRkový první díl se sice dostal do denních TOP 10 v 41 zemích a druhý v 56 zemích, ovšem oba díly vždy okupovaly spodní příčky žebříčků. Mnozí fanoušci argumentují, že Netflix získal čtyři filmy za ceny dvou, ale i když sečteme čísla obou verzí, stále jsme daleko od největších filmových hitů Netflixu. Nezájem o rozšířené verze pomohou demonstrovat i počty recenzí na Rotten Tomatoes. Zatímco prosincový první díl má na kontě 162 recenzí, nyní vydaná prodloužená verze má pouhých 12 hodnocení. Netflix tak nemůže mít z čísel sledovanosti žádnou radost a bylo by překvapivé, kdyby vznikly i další filmy této vesmírné franšízy.

Zdroj: What’s on Netflix

Akční náhul Mizerové 4 je online po 2 měsících. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
Akční náhul Mizerové 4 je online po 2 měsících. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
06.08.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Nejnovější akční řádění Mizerů v podání Willa Smithe a Martina Lawrence je po dvou měsících od uvedení v kinech konečně dostupné online. A my víme, kde najdete nejlepší verzi.

Kultovní sci-fi seriál Ztraceni míří na Netflix. S dabingem však nebude
Kultovní sci-fi seriál Ztraceni míří na Netflix. S dabingem však nebude
06.08.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Jsou to více než dva roky od chvíle, kdy se kultovní sci-fi Ztraceni objevila v kompletní podobě na Disney Plus. Dlouho se zdálo, že se seriál od ABC nikam jinam nepodívá, jenže změny ve streamovacích válkách nakonec umožnily Netflixu seriál pořídit. Bude to hit?

Konec Rodu draka potvrzen. Sledovanost klesla, poslední řady budou zřejmě opět kratší
Konec Rodu draka potvrzen. Sledovanost klesla, poslední řady budou zřejmě opět kratší
06.08.2024 13:30:00 | Filmové novinky

Tvůrce a scenárista seriálu Rod Draka Ryan Condal během tiskové konference v pondělí 5. srpna oznámil, že první realizovaný prequel Hry o trůny poběží ještě dvě další řady a událostmi té čtvrté pak definitivně skončí. Zároveň poskytl informace o tom, v jakém stavu se aktuálně nachází produkce následující třetí řady fantasy seriálu.

První záběry z nové Hry o trůny! Podívejte se na Rytíře sedmi království
První záběry z nové Hry o trůny! Podívejte se na Rytíře sedmi království
05.08.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Hra o trůny se brzy dočká dalšího prequelu, který nese název Rytíř sedmi království. Natáčení začalo relativně nedávno v irském Belfastu a Max se po prvních fotkách pochlubil i prvními záběry v pohybu. Seriál dorazí příští rok.