FB pixel TP pixel
Rambo od Netflixu je jedním z nejlepších filmů roku. Má téměř stoprocentní hodnocení © Netflix

Rambo od Netflixu je jedním z nejlepších filmů roku. Má téměř stoprocentní hodnocení

Na Netflixu je právě k vidění akční revenge thriller Rebel Ridge o americkém mariňákovi bojujícím s korupcí a násilím na maloměstě. Kritici jsou z novinky nadšeni a vyzdvihují napínavou akci, propracované postavy a silný společenský komentář.

Filmové novinky 6. 9. 2024 10:45 | Filmové novinky

Ode dneška je na Netflixu dostupné akční drama Rebel Ridge talentovaného režiséra Jeremyho Saulniera. Snímek vypráví příběh bývalého mariňáka, který přijíždí do maloměsta, aby zde složil kauci za svého bratrance. Jenže jakmile mu jsou peníze v hotovosti zabaveny místní křupanskou policií, začne eskalovat šikana, jež brzy přeroste v násilí dvou znesvářených stran. A podle prvních reakcí kritiků to vypadá, že Saulnierovi, který stojí za parádním vyvražďovacím thrillerem Zelený pokoj či slow-burnovým mysteriozním dramatem Zastavte temnotu, se povedlo natočit hutné revenge drama se skvělým scénářem a napínavou akcí. Na Rotten Tomatoes totiž snímek dosud nasbíral 40 recenzí, z nichž 98 % je kladných a jejich průměrné skóre je velmi slušných 8,1 bodů z 10.

Podle kritiků si film získá vaše srdce od první do poslední minuty – je napínavý, zábavný a hlavně chytře natočený. Rebel Ridge ovšem nejen baví, ale i působivě ukazuje temné stránky amerického systému. Všichni jednomyslně chválí Aarona Pierra v hlavní roli, který se okamžitě stává středem pozornosti a jeho uhrančivý výkon si budeme dlouho pamatovat. Intenzivní adrenalinovou akci pak dokonale zprostředkuje přesná kamera Dána Magnuse Nordenhofa Jonckaje.

Matthew Jackson z The Huntsville Item pak Rebel Ridge rovnou řadí k nejlepším filmům tohoto roku. Přestože někteří kritici jako Todd Gilchrist z Variety poznamenávají, že žánrové formule nakonec převáží nad hlubším zkoumáním rasové politiky, většina recenzentů se shoduje, že Rebel Ridge je mimořádně povedený film, jaký tady v dané kategorii dlouho nebyl. Dilema, který film si dnes večer pustit, je tak jednoduše vyřešeno.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Autor Hry o trůny naštval HBO. Zveřejnil ostrou kritiku Rodu draka a reakce přišla okamžitě
Autor Hry o trůny naštval HBO. Zveřejnil ostrou kritiku Rodu draka a reakce přišla okamžitě
05.09.2024 16:00:00 | Filmové novinky

George R.R. Martin je známý jako někdo, kdo nemá problém upřímně říct, že někdo adaptaci jeho knih zbabral. Proto se ve svém posledním blogu (který však následně raději smazal) rozhodl na rovinu napsat, co všechno se podle něj v 2. řadě Rodu draka nepovedlo. Varoval rovněž, že ve 3. a 4. řadě nás čeká víc „toxických“ změn.

Výsměch divákům, nuda i inovativní hit. Joker 2 rozdělil kritiky na nesmiřitelné tábory
Výsměch divákům, nuda i inovativní hit. Joker 2 rozdělil kritiky na nesmiřitelné tábory
05.09.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Druhý díl komiksového dramatu Joker s podtitulem Folie a Deux měl právě premiéru na festivalu v Benátkách. Kritické ohlasy jsou rozporuplné. Někteří oceňují inovativnost pokračování, zatímco jiní mluví o výsměchu fanouškům.

Nové Stmívání míří na Netflix. Příběh se zaměří na Edwarda
Nové Stmívání míří na Netflix. Příběh se zaměří na Edwarda
04.09.2024 19:05:00 | Filmové novinky

Sága Stmívání pokračuje, z kina se ale přesune na obrazovky Netflixu, který natočí příběh z pohledu Edwarda Cullena. Blyštivý upír nám konečně poví všechny svoje pocity.

Ustřelili rodičům obličeje. Trailer Netflixu láká na mrazivé nástupce Dahmera
Ustřelili rodičům obličeje. Trailer Netflixu láká na mrazivé nástupce Dahmera
04.09.2024 18:45:00 | Filmové novinky

Už 19. září startuje na Netflixu další velký kriminální hit z hlavy showrunnera Ryana Murphyho. Ten globálně zaujal seriálem o kanibalu Dahmerovi a nyní představí příběh zvrácených bratrů, kteří brutálně popravili své rodiče.