FB pixel TP pixel
Nový Superman obsazen! Znáte ho z Netflixu, nová Lois Lane je z Amazonu © Warner Bros.

Nový Superman obsazen! Znáte ho z Netflixu, nová Lois Lane je z Amazonu

A je to tady. Henry Cavill definitivně skončil jako Superman a studio Warner Bros. spolu s režisérem Jamesem Gunnem oznámilo tvář nového Supermana i jeho životní partnerky Lois Lane. Nejedná se o velká překvapení, obě jména totiž patřila mezi favority.

28. 6. 2023 6:00 | Filmové novinky

Měsíc a půl staré informace insiderů byly skutečně pravdivé a novým Supermanem/Clarkem Kentem se stal 29letý americký rodák David Corenswet, kterého si většina diváků pamatuje především z obrazovek streamovacího obra Netflixu. Objevil se mimo jiné v seriálech Domek z karet, Politik či Hollywood, a za velkého sympaťáka byl i v romantické komedii Z každého konce. Vidět jste ho ale mohli i na HBO v parádní krimi novince Město patří nám. Corenswet má na roli skutečně kvalitní dispozice. Fyzička se mu upřít nedá, v předchozích rolích ukázal, že umí hrát dramaticky, komediálně a obstojí i při přepnutí do srdceryvného módu. Není divu, že ho informace The Hollywood Reporteru již v květnu pasovaly do role největšího favorita.

Nový Superman obsazen! Znáte ho z Netflixu, nová Lois Lane je z Amazonu © Netflix

Corenswet přitom neměl slabou konkurenci v podobě Toma Brittneyho, Nicholase Houlta a také Piersona Fodého, jehož kaskadérská nahrávka byla rozhodně impozantní. Pravdou ale je, že Corenswet je ze zmíněných největší sympaťák, do role pasuje i tím, že se jedná o v Hollywoodu stále ještě neprovařenou (byť prověřenou) tvář a co si budeme povídat, neuškodí, že doopravdy vypadá jako mladší verze Henryho Cavilla, kterého budeme mít navždycky v srdcích jako Supermana, který nikdy nedostal po Muži z oceli pořádnou šanci v modro-rudém trikotu zazářit.

Lois Lane od Amazonu

Společně s Corenswetem byla oznámena i nová Lois Lane, která měla tři kandidátky v podobě Emmy Mackey ze seriálu Sexuální výchova, Phoebe Dynevor z dalšího hitu Netflixu Bridgertonovi a Rachel Brosnahan, kterou všichni znají díky nedávno ukončenému seriálu Amazonu Úžasná paní Maiselová. Role nakonec připadla právě Rachel Brosnahan, o níž se už v květnu tradovalo, že na castingu oslňovala. Tehdy jí však mělo škodit, že má aktuálně již 32 let a tudíž úplně nepasovala do snahy mít mladší obsazení pod 30 let. Zdá se však, že hereččiny herecké kvality nad věkem převážily a i v tomto případě platí, že jde o herecky prověřenou a kvalitní volbu, jež má navíc trochu atypický šmrnc jako svého času Margot Kidder.

Nový Superman obsazen! Znáte ho z Netflixu, nová Lois Lane je z Amazonu © Amazon Studios

Zajímavé pak je, že ačkoli probíhal i casting na hlavního padoucha v podobě Lexe Luthora, ten prozatím oznámen nebyl. I zde se však velmi mluvilo o Nicholasi Houltovi jako favoritovi. Dočká se tenhle sympaťák, kterému v posledních letech unikly role v Mission: Impossible či Top Gunu, konečně pořádně velké role, nebo si ho stále budeme pamatovat jako Beasta z X-Menů a magora z posledního Šíleného Maxe? To se dozvíme s největší pravděpodobností již v nejbližších dnech, protože primární castingy se podle všeho blíží ke svému konci. Snímek Superman Legacy napsal a zrežíruje James Gunn, a premiéra je plánovaná na rok 2025. Zároveň půjde o první film z nového DCU, tedy o film, který již nebude nijak spjatý s érou Zacka Snydera.

Zdroj: Collider / THR

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejzábavnější horor podzimu? Trailer Pěti nocí u Freddyho ukazuje posedlé vraždící roboty
Nejzábavnější horor podzimu? Trailer Pěti nocí u Freddyho ukazuje posedlé vraždící roboty
27.06.2023 19:15:00 | Filmové novinky

Kultovní videohra, která se přes noc stala hororovým fenoménem, ožívá ve verzi pro kina. S vraždícími, dušemi posedlými roboty dlouho nebyla taková legrace.

HBO hasí průšvih? Kontroverzní seriál Idol končí dříve, jednu epizodu neodvysílá
HBO hasí průšvih? Kontroverzní seriál Idol končí dříve, jednu epizodu neodvysílá
27.06.2023 18:10:00 | Filmové novinky

HBO v nové upoutávce na další epizodu seriálu Idol zaskočilo řadu diváků, když v ní poutá na prý závěrečnou epizodu. Potíž je v tom, že jde teprve o pátý díl a původně bylo oznámeno 6 epizod.

Tvůrci Zaklínače popsali, jak Geraltovi změní obličej. Vychází prý z knih
Tvůrci Zaklínače popsali, jak Geraltovi změní obličej. Vychází prý z knih
27.06.2023 17:15:00 | Filmové novinky

Třetí řada Zaklínače startuje na Netflixu již ve ve čtvrtek 29. června a je to naposledy, co se setkáme s Geraltem z Rivie v podáního Henryho Cavilla. Tvůrci nyní vysvětlují, jak si poradí se změnou vzhledu hlavního hrdiny. A nedává to moc smysl.

Z Netflixu zmizí 90 filmů s češtinou. Rozlučte se s Riddickem i Návraty do budoucnosti
Z Netflixu zmizí 90 filmů s češtinou. Rozlučte se s Riddickem i Návraty do budoucnosti
26.06.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Netflix má před sebou další z velkých odlivů licencovaných filmů. Tentokrát dojde k řezu hned 90 snímků, mezi nimiž budou oblíbené žánrovky i historické klasiky.