FB pixel TP pixel
Nový Silent Hill konečně v prvním traileru. Odhaluje noční můru, monstra a věrnost předloze © Konami

Nový Silent Hill konečně v prvním traileru. Odhaluje noční můru, monstra a věrnost předloze

Společnost Konami po letech čekání konečně odhalila první upoutávku na chystaný snímek Return to Silent Hill, který nabídne adaptaci jedné z nejlepších videoher všech dob – Silent Hillu 2. Naději fanouškům vlévá do žil skutečnost, že se k filmu vrátil režisér dnes již kultovní adaptace Christophe Gans.

Filmové novinky

Režisér Christophe Gans uhranul svět už před dlouhými 18 lety, kdy natočil adaptaci prvního filmu videoherní série Silent Hill. Ta se stala svým způsobem kultem a dodnes je považována za jednu z nejlepších adaptací herních příběhů. Gansovi se v roce 2006 povedlo nejen oživit styl předlohy, ale dosáhnout také působivé atmosféry přenést řadu motivů, kterými se hra zabývala. Bohužel druhý díl s názvem Návrat do Silent Hill už se vůbec nepovedl a selhal sám o sobě i jako adaptace třetího herního dílu. Nyní se Gans vrací ke svému nejznámějšímu dílu a zadaptuje příběh druhé hry, v níž se James Sunderland vyrovnává se ztrátou své ženy Mary.

Českého distributora čeká překladatelský oříšek, protože snímek získal název Return to Silent Hill, jehož český překlad byl použit již u předchozího filmu. To ale diváky zase tolik trápit nemusí, neboť se mohou nechat uchvátit prvním teaser trailerem, který opět slibuje velkou věrnost předloze a především její pochopení i na intelektuální úrovni. Ze zobrazených záběrů je jasné, že Gans druhý díl skutečně miluje a inspiruje se jím na každém kroku, již z předchozích let přitom víme, že hru i hrál a vzhledem ke své znalosti má i plnou podporu vývojářů z Konami. V hlavní roli se objeví Jeremy Irvine, který se nejvíce proslavil snímkem Stevena Spielberga Válečný kůň, dále uvidíme Hannah Emily Anderson nebo Eve Macklin. Hlavními hvězdami ale budou bezpochyby monstra. Vrací se samozřejmě odpudivé sestřičky a rovněž ikonický Pyramid Head, jehož výskyt tentokrát bude dávat smysl. Potěší i skutečnost, že Gans nevyužívá CGI a všechna monstra jsou hraná zkušenými tanečníky, kteří vytvořili zneklidňující pohyby svých příšer.

Datum premiéry zatím nebylo uvedeno, očekává se však, že bychom se měli konečně dočkat v letošním roce.

Zdroj: Konami / IMDb

Viggo Mortensen znovu jako Aragorn. Ikonický meč použil v novém filmu, chce lovit Gluma
Viggo Mortensen znovu jako Aragorn. Ikonický meč použil v novém filmu, chce lovit Gluma
31.05.2024 17:40:00 | Filmové novinky

Všichni toužíme po nápravě za Prsteny moci. Ať už to bude díky animované Válce Rohirů nebo nedávno ohlášenému Honu na Gluma. Některé hvězdy se nebrání návratu a rýsuje se před námi zajímavý středozemní mnohovesmír.

Lovci pokladů 3 se vrátí ve velkém stylu. Režisér potvrdil návrat Cage a padoucha z jedničky
Lovci pokladů 3 se vrátí ve velkém stylu. Režisér potvrdil návrat Cage a padoucha z jedničky
31.05.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Přestože je řada fanoušků skeptická, zda se někdy dočkáme třetího dílu oblíbeného akčního dobrodružství Lovci pokladů s Nicolasem Cagem v hlavní roli, režisér John Turteltaub jeho vznik potvrdil. Také odhalil několik detailů o vývoji a slíbil návrat oblíbeného padoucha.

Nejlepší seriál na Disney Plus je zpět. Trailer Medvěda slibuje další vystresované peklo
Nejlepší seriál na Disney Plus je zpět. Trailer Medvěda slibuje další vystresované peklo
31.05.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Nová série Rodu draka nebo Prstenů moci? Ale kdeže. Nejočekávanějším pokračování letošního léta není ani jeden z epických fantasy seriálů, ale třetí série kuchařské dramedie Medvěd.

Nejlepší superhrdinský seriál Netflixu končí. Trailer láká na velké apokalyptické finále
Nejlepší superhrdinský seriál Netflixu končí. Trailer láká na velké apokalyptické finále
30.05.2024 16:45:00 | Filmové novinky

Sourozenci Hargreevesovi se už toto léto vrátí na obrazovky Netflixu, aby naposledy zachránili svět před apokalyptickou zkázou. Netflix již dopředu oznámil, že čtvrtá řada seriálu The Umbrella Academy zakončí populární komiksovou adaptaci.