FB pixel TP pixel
Viggo Mortensen znovu jako Aragorn. Ikonický meč použil v novém filmu, chce lovit Gluma © Warner Bros.

Viggo Mortensen znovu jako Aragorn. Ikonický meč použil v novém filmu, chce lovit Gluma

Všichni toužíme po nápravě za Prsteny moci. Ať už to bude díky animované Válce Rohirů nebo nedávno ohlášenému Honu na Gluma. Některé hvězdy se nebrání návratu a rýsuje se před námi zajímavý středozemní mnohovesmír.

Filmové novinky 31. 5. 2024 17:40 | Filmové novinky

Není tomu dlouho, co jsme psali, jak nám nadcházející animák Válka Rohirů dává naději na lepší středozemní zítřky, stejně jako s očekáváním vyhlížíme i ohlášené hrané snímky, které by nám měly spravit pachuť z ne úplně populárních seriálových Prstenů moci. Co bychom si ale všichni ve skrytu duše přáli nejvíce, je vidět původní představitele znovu pohromadě, či alespoň některé z nich. Jako třeba Aragorna, Arwen nebo Galadriel. Nedávné prohlášení milovaného hraničáře Vigga Mortensena, který by se návratu do Středozemě úplně nebránil, nám dokonce dává čerstvou naději.

Pětašedesátiletý Viggo sice momentálně promuje svůj nejnovější westernový kousek The Dead Don’t Hurt, vzpomínky na Pána prstenů však nosí stále u sebe. Ve svém druhém režijním počinu se totiž ohání stejným ostřím jako před dvaceti lety Aragorn a klidně by se jím oháněl zas. V nedávném rozhovoru pro magazín GQ prohlásil: „Nevím přesně, jaký příběh bude Hon na Gluma mít, zatím jsem o tom moc neslyšel. Aragorna jsem ale hrál moc rád a moc mě to bavilo. Hodně jsem se při hraní té postavy naučil.“ Nejdůležitější pro všechny fanoušky ale je prohlášení, které následovalo záhy. „Klidně bych do toho šel znovu. Muselo by to nějak dávat smysl s mým věkem a podobně, ale proč ne?,“ nechal se slyšet. My si tedy začínáme hodně přát, aby to smysl dávalo a v novince Andyho Serkise jsme mohli spatřit staré známé tváře.

Závěrem připomeňme, že Hon na Gluma bude produkovat režisér původní trilogie Pán prstenů a všech tří Hobitů Peter Jackson společně se scenáristkami Philippou Boyens a Fran Walsh. Před 15 lety navíc vznikl amatérský snímek Hon na Gluma, který si můžete přehrát i zde v článku. Právě v něm se Aragorn vydává po stopách bývalého hobita, který zná lokaci Jednoho prstenu.

Zdroj: IGN

Reklama  6 304 zobrazení   64 se líbí
Lovci pokladů 3 se vrátí ve velkém stylu. Režisér potvrdil návrat Cage a padoucha z jedničky
Lovci pokladů 3 se vrátí ve velkém stylu. Režisér potvrdil návrat Cage a padoucha z jedničky
31.05.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Přestože je řada fanoušků skeptická, zda se někdy dočkáme třetího dílu oblíbeného akčního dobrodružství Lovci pokladů s Nicolasem Cagem v hlavní roli, režisér John Turteltaub jeho vznik potvrdil. Také odhalil několik detailů o vývoji a slíbil návrat oblíbeného padoucha.

Nejlepší seriál na Disney Plus je zpět. Trailer Medvěda slibuje další vystresované peklo
Nejlepší seriál na Disney Plus je zpět. Trailer Medvěda slibuje další vystresované peklo
31.05.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Nová série Rodu draka nebo Prstenů moci? Ale kdeže. Nejočekávanějším pokračování letošního léta není ani jeden z epických fantasy seriálů, ale třetí série kuchařské dramedie Medvěd.

Nejlepší superhrdinský seriál Netflixu končí. Trailer láká na velké apokalyptické finále
Nejlepší superhrdinský seriál Netflixu končí. Trailer láká na velké apokalyptické finále
30.05.2024 16:45:00 | Filmové novinky

Sourozenci Hargreevesovi se už toto léto vrátí na obrazovky Netflixu, aby naposledy zachránili svět před apokalyptickou zkázou. Netflix již dopředu oznámil, že čtvrtá řada seriálu The Umbrella Academy zakončí populární komiksovou adaptaci.

Clooney a Pitt po 16 letech opět spolu! Skvělý trailer odhaluje vtipné odklízení mrtvol
Clooney a Pitt po 16 letech opět spolu! Skvělý trailer odhaluje vtipné odklízení mrtvol
30.05.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Dvě herecké legendy Brad Pitt a George Clooney se po 16 letech opět setkají na filmovém plátně. Charismatičtí sympaťáci si zahrají v akční komedii Osamělí vlci, jejíž trailer je právě k vidění. Těšit se můžeme na břitký humor, nečekané zvraty i okouzlující dialogové výměny mezi oběma herci.